Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese fietsrouteplanner voor vakantiefietsers online

Europese fietsrouteplanner voor vakantiefietsers online


Plan simpel en snel uw fietsroute voor uw fietsvakantie

AMSTELVEEN, 20071123 -- Overal in Europa zijn fietsroutes uitgezet en beschreven op internet en in mooie fietsgidsen. Of u tijdens een fietsvakantie nu van Groningen naar Sevilla of van Belfast naar Tallinn wilt fietsen, er is altijd een route die redelijk in de buurt komt van uw gewenste traject, vaak door meerdere (lokale) lange-afstands-fietsroutes te combineren. Alleen, hoe vindt u deze routes? Tot nu toe was daar een tijdrovende zoektocht over internet voor nodig. De nieuwe site www.fietsrouteplanner.eu helpt u snel de juiste route te vinden.

Fietsrouteplanner.eu

Via www.fietsrouteplanner.eu kunt u een Europese fietsrouteplanner raadplegen, die u een suggestie aan de hand doet welke fietsroutes u kunt gebruiken om uw bestemming te bereiken. De fietsroutes kunt u vervolgens aanschaffen bij uw eigen boekhandel of via de website.

Hoe de fietsrouteplanner ontstond

"Als beheerder van de fietsvakantie.startpagina.nl en fietsroutes.startpagina.nl krijg ik gedurende het fietsseizoen dagelijks vele vragen, zoals `welke fietsroute kun je gebruiken om van Amsterdam via Munchen naar Parijs te fietsen?'. Die vragen probeer ik altijd zo goed mogelijk te beantwoorden, en ook nog binnen enkele dagen. Dat kostte me op een gegeven moment zo veel tijd, dat ik dacht dat het handig was om daar een vorm van automatisering op los te laten.", aldus Dirk van Rens, de bedenker van de Europese fietsrouteplanner. "Na informatie te hebben ingewonnen over de techniek, heeft uiteindelijk het Delftse bedrijf Demis de planner ontworpen. Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het invoeren van de knooppunten van de verschillende fietsroutes. En nu staan de planner en de site eindelijk online."

De werkwijze van de planner

* U sleept het groene vlaggetje naar uw gewenste vertrekpunt, of u typt uw vertrekplaats in.
* Vervolgens sleept u het rode vlaggetje naar uw gewenste einddoel, of u typt uw einddoel in.
* U geeft uw zoekvoorkeuren aan.
* U klikt op 'bereken route'.

De fietsrouteplanner voor Europa zal na enige ogenblikken een drietal routes geven in het linkerscherm, en één van de fietsroutes intekenen op de kaart. Door op de verschillende tabbladen in het linkerscherm te klikken, kunt u de verschillende mogelijke routes om de beurt bekijken.

De fietsroute

De routeplanner geeft niet aan hoe u precies moet fietsen. U kunt dus niet op de fiets stappen met een uitgeprinte route van deze site. De planner doet u wél op een handige manier een suggestie welke fietsroutes u kunt gebruiken om op uw bestemming te komen. Informatie over de aangeraden fietsroutes kunt u bekijken door er in het linkerscherm op te 'dubbelklikken'.

Wat nog te gebeuren staat

De fietsrouteplanner en de site zijn gebruiksklaar. Dat wil niet zeggen dat er niets meer gaat gebeuren. De site wordt nog regelmatig bijgewerkt en aangevuld. Ook zullen er continu nieuwe fietsroutes ingevoerd worden, om zo de planner nóg adequater te laten reageren op de zoekopdrachten.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan snel een kijkje op www.fietsrouteplanner.eu en oordeel zelf!Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie