Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSS
 

Hoge brandstofprijzen zorgen voor drukte bij tuning shops

Datum nieuwsfeit: 02-06-2008
Dit is een authentiek persbericht Bron: Ingezonden persbericht
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share


Hoge brandstofprijzen zorgen voor drukte bij tuning shops


UTRECHT, 20080602 -- De hoge brandstofprijzen zorgen ervoor dat mensen massaal naar alternatieven gaan zoeken om zo zuinig mogelijk met de benzine om te springen. Zo worden niet alleen de banden beter op spanning gehouden en wordt er zuiniger gereden, maar is momenteel ook een explosieve groei in de vraag naar tuning chips, zo blijkt uit gegevens van Zip Tuning.

Een kenmerk van een tuning chip is dat deze niet alleen de pk's en trekkracht van een auto laat stijgen, maar dat deze er ook vaak voor zorgt dat de auto zuiniger gaat rijden. Gemiddeld daalt het verbruik met zo'n 5 procent, wat de toegenomen vraag naar de chip verklaart. "Zodra de prijzen van Euro 95 boven de 1,50 komen, zien we bijna direct een stijging in het aantal aanvragen", aldus Steven Renes van Zip Tuning. "Ook zie je dat er meer aandacht voor is, zo is onze nieuwe chip tuning calculator direct erg populair. Mensen willen weten wat ze kunnen besparen."

Omdat zelfs de prestaties van vrachtwagens te verbeteren zijn, wordt een deel van de stijging in aanvragen veroorzaakt door transportbedrijven. Deze bedrijven proberen zo efficient mogelijk om te gaan met de dure brandstof en proberen zo min mogelijk benzine te verspillen. Zo blijken de hoge benzineprijzen toch nog goed voor het milieu.Noot voor redacties


Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven


Klik hier voor het Nieuwsbank persberichtenformulier
 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie