Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoge brandstofprijzen zorgen voor drukte bij tuning shops

Datum nieuwsfeit: 02-06-2008
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Hoge brandstofprijzen zorgen voor drukte bij tuning shops


UTRECHT, 20080602 -- De hoge brandstofprijzen zorgen ervoor dat mensen massaal naar alternatieven gaan zoeken om zo zuinig mogelijk met de benzine om te springen. Zo worden niet alleen de banden beter op spanning gehouden en wordt er zuiniger gereden, maar is momenteel ook een explosieve groei in de vraag naar tuning chips, zo blijkt uit gegevens van Zip Tuning.

Een kenmerk van een tuning chip is dat deze niet alleen de pk's en trekkracht van een auto laat stijgen, maar dat deze er ook vaak voor zorgt dat de auto zuiniger gaat rijden. Gemiddeld daalt het verbruik met zo'n 5 procent, wat de toegenomen vraag naar de chip verklaart. "Zodra de prijzen van Euro 95 boven de 1,50 komen, zien we bijna direct een stijging in het aantal aanvragen", aldus Steven Renes van Zip Tuning. "Ook zie je dat er meer aandacht voor is, zo is onze nieuwe chip tuning calculator direct erg populair. Mensen willen weten wat ze kunnen besparen."

Omdat zelfs de prestaties van vrachtwagens te verbeteren zijn, wordt een deel van de stijging in aanvragen veroorzaakt door transportbedrijven. Deze bedrijven proberen zo efficient mogelijk om te gaan met de dure brandstof en proberen zo min mogelijk benzine te verspillen. Zo blijken de hoge benzineprijzen toch nog goed voor het milieu.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie