Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister-president Balkenende bij Opening Academisch Jaar in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 01-09-2008
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

Opening Academisch Jaar 2008-2009

Datum
Van: 01 september 2008 15:30
Tot: 01 september 2008 17:00

---

Locatie:
Woudestein, zaal Sao Paulo (begane grond M-gebouw)

Toelichting

Gastpreker mr.dr. Jan Peter Balkenende, minister-president.

Het programma en andere inhoudelijke informatie vindt u op www.eur.nl/opening

Minister-president Balkenende bij Opening Academisch Jaar in Rotterdam

Minister-president Jan Peter Balkenende verzorgt op maandag 1 september 2008 de gastrede tijdens de Opening van het Academisch Jaar
2008-2009 van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit is verheugd dat de minister-president met zijn bijdrage het lustrumjaar (1913-2008) van de Rotterdamse universiteit opluistert. Collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk spreekt op de plechtigheid over internationalisering.

`Thuis in de wereld', zo luidt de slogan van de strategische visie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het beschrijft de ambitie om de Erasmus Universiteit Rotterdam verder te ontwikkelen tot een internationale, in de stad gewortelde universiteit van wereldklasse. In zijn toespraak licht collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk deze ambitie toe. Hij beschrijft wat nodig is om de verwerving, uitwisseling en toepassing van hoogwaardige kennis op wereldschaal te stimuleren, zowel op macro- als op microniveau.

Zoals gebruikelijk tijdens de Opening Academisch Jaar reikt rector magnificus prof.dr. Steven Lamberts de jaarlijkse Onderwijs- en Onderzoeksprijzen uit.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie