Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw zes-cijferig telefoonnummer voor gemeente Emmen

Datum nieuwsfeit: 18-12-2009
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


*

Nieuw zes-cijferig telefoonnummer voor gemeente Emmen

woensdag 16 december 2009

De gemeente Emmen is sinds kort bereikbaar via een nieuw

telefoonnummer: 14 0591. Dit is een zes-cijferig telefoonnummer voor alle burgers, bedrijven en organisaties en komt in de plaats van het centrale telefoonnummer. Voor de inwoners van Emmen wordt het 14 0591 nummer hét telefonische aanspreekpunt voor de gehele gemeente Emmen.

Op termijn zullen alle Nederlandse gemeenten een 14+ telefoonnummer hebben. De gemeenten Amsterdam, Den Haag, Hoogeveen en tientallen andere gemeenten hebben ook al een 14-nummer in gebruik en het worden er steeds meer. De gemeenten Coevorden (14 0524), Borger-Odoorn (ook 14 0591) en Emmen hebben bij de realisatie van het 14-nummer nauw samengewerkt.

Landelijk concept
Het nieuwe 14 0591 telefoonnummer valt binnen het landelijke concept Antwoord©, dat als doelstelling heeft dat alle Nederlandse gemeenten per 2015 een herkenbaar overheidsloket zijn met één centrale informatiebalie, één website en één herkenbaar telefoonnummer, dat altijd begint met het getal 14.

Oude telefoonnummer
De oude telefoonnummers van de gemeente Emmen, Coevorden en Borger- Odoorn blijven voorlopig gewoon beschikbaar. Half januari start de informatiecampagne over het nieuwe 14 0591 nummer. In de campagne worden de inwoners van Emmen, naast het nieuwe telefoonnummer, ook geattendeerd op de vele digitale mogelijkheden die worden aangeboden op de onlangs vernieuwde website van de gemeente Emmen.

Bellen uit het buitenland
Tot dusver is het nog niet mogelijk om 14 0591 te bellen vanuit het buitenland. Dit punt wordt landelijk aangepakt, aangezien alle gemeenten die een 14- nummer voeren hier mee te maken hebben. De gemeente Emmen heeft hier een nieuw telefoonnummer voor in gebruik genomen: (+31) 591-689000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie