Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hornbach biedt alternatief voor 'foute' deuren en kozijnen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2010
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwegein, 18 januari 2010 - Doe-het-zelvers kunnen nu bij HORNBACH aankloppen voor deuren en kozijnen van hout dat legaal is gekapt. De bouwmarkt heeft deze maand het enige serieuze alternatief voor de tropische houtsoort Merbau in zijn winkels geïntroduceerd. Deze houtsoort, Cedrorana, is voor 100% FSC-gecertificeerd, wat garandeert dat er bij het kappen rekening is gehouden met mens en natuur. Dit soort initiatieven toont volgens de doe-het-zelfketen aan dat het einde van 'fout' hout in de bouw in zicht komt. De noodzaak van FSC-gecertificeerd hout staat bij HORNBACH al jaren hoog op de agenda. Maar alleen het veelal illegaal gekapte Merbau-hout kon voorheen aan de eisen voldoen die er aan buitenhout worden gesteld. "Met het Cedrorana-hout voor kozijnen en deuren bieden wij nu een milieuvriendelijk alternatief voor de Indonesische houtsoort", verklaart Henk Bakker, hoofd inkoop ......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie