Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSS
 

Vertalen.nl vernieuwt gratis vertaalmachine

Datum nieuwsfeit: 01-02-2010
Dit is een authentiek persbericht Bron: Vertalen.nl
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share


Vertalen.nl vernieuwt gratis vertaalmachine


Kwaliteit gratis vertalingen nu nog beter

LEIDEN, 20100201 -- Vertaalbureau Vertalen.nl heeft op zijn gelijknamige website (www.vertalen.nl) de vertaalmachine vernieuwd. Met de nieuwe machine voor gratis vertalingen biedt Vertalen.nl aanzienlijk meer taalcombinaties en een eenvoudigere en meer gebruiksvriendelijke interface aan.

De website van Vertalen.nl telt dagelijks meer dan 2.000 unieke bezoekers. Daarmee is het de best bezochte website van de Nederlandse vertaalbureaus. Uit onderzoek blijkt dat de groep bezoekers die gebruikmaakt van de service "Gratis vertalen" voornamelijk uit middelbare scholieren en studenten bestaat.

De vertaalmachine is geschikt voor het vertalen van korte zinnen en losse woorden. Een garantie voor correcte vertalingen wordt daarbij niet geboden. Hoewel vertaalmachines steeds beter worden, struikelen ze bijvoorbeeld nog altijd over het probleem van homonymie (gelijkluidende woorden met meerdere betekenissen). Voor teksten met een afgebakende syntactische en terminologische omgeving bieden moderne vertaalmachines echter steeds betere en betrouwbaardere oplossingen.

Overigens is het gebruik van de vertaalmachine binnen het productieproces van Vertalen.nl strikt verboden. Begin januari 2010 verwierf Vertalen.nl van Kiwa Nederland B.V. het NEN-EN 15038-certificaat. In deze Europese norm zijn de eisen vastgelegd die gelden voor aanbieders van vertaaldiensten. Het certificaat biedt de garantie dat de kwaliteit van de geleverde vertaaldiensten van het hoogste niveau is.

De (Europese) vertaalmarkt telt een groot aantal aanbieders van vertaaldiensten. Met de Europese norm NEN-EN 15038 bestaat nu voor het eerst in de geschiedenis een door de EU-lidstaten aanvaarde standaard voor hoogwaardige vertaaldiensten. Met het behalen van het Europese certificaat onderscheidt Vertalen.nl zich op een weinig transparante markt.

Met de vernieuwde service "Gratis vertalen" verwacht Vertalen.nl de bezoekers van zijn website uitgebreidere en betere vertaalmogelijkheden te bieden.

Algemeen
Vertalen.nl (taal is onze passie) is een van de kwaliteitsvertaalbureaus van Nederland en behoort tot World Language Group bv te Leiden. Het bureau werkt met meer dan honderd zorgvuldig geselecteerde en gekwalificeerde beroepsvertalers over de hele wereld. Kwaliteitsmanagement ("focus op kwaliteit") is een cruciaal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Jaarlijks vertaalt het bureau rond de 4 miljoen woorden in en uit een groot aantal talen. De meest voorkomende talen zijn de West-, Zuid- en Oost-Europese talen. Voor gerenommeerde wereldspelers verzorgt Vertalen.nl tevens vertalingen in een aantal Aziatische talen, o.a. via zijn partnerbureau in China. Tot de vakgebieden van het bureau behoren o.a. techniek, bouw, ICT, rechtswetenschappen en geneeskunde. Vertalen.nl verwerkt een grote diversiteit aan bestandsformaten. De productie wordt ondersteund door ultramoderne hard- en software die efficiëntie, continuïteit, veiligheid en zekerheid garanderen.
Het bureau is gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoorpand langs de A44 met een goede toegang tot de steden van de Randstad.

Vertalen.nlNoot voor redacties


Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven


Klik hier voor het Nieuwsbank persberichtenformulier
 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie