Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Souren Meubels breidt uit naar industrieterrein de Horsel te Nuth

Souren Meubels breidt uit naar industrieterrein de Horsel


Eiken & teak meubelen in hartje Zuid-Limburg

NUTH, 20100204 -- Vlak naast de Makro en tussen de grote bedrijven op industrieterrein de Horsel te Nuth is er een familiebedrijf bij gekomen: Souren Meubels, Teak Import & Eiken Maatwerk. Op slechts een steenworp afstand, slechts 600 meter van de huidige locatie, heeft het bedrijf zich uitgebreid. "De kracht van ons bedrijf is dat we klein zijn en klein blijven, maar deze bijna 400 vierkante meter zijn erg welkom! Het zorgt voor kortere levertijden en een groter assortiment", weet Toine Souren ons te vertellen, terwijl hij de pas aangekomen 40ft container uit Indonesië aan het uitladen is.

Meer dan 30 jaar ervaring in de meubelbranche
Toine en Riet Souren zitten al meer dan 30 jaar in de meubelbranche. Vroeger was het nog Antiekhandel Souren, maar mede door de veranderende trends en ontwikkelingen is het bedrijf gegroeid tot Souren Meubels, Teak Import & Eiken Maatwerk. Zoals de naam als zegt, worden er tegenwoordig voornamelijk teak en eiken meubelen verkocht. "Daarnaast zorgt Marijn, onze jongste zoon, voor een frisse wind in het bedrijf. Elke generatie heeft zo zijn eigen ideeën en vindt weer een andere stijl meubels mooi" vertelt Riet.

Google
Internet heeft ook een steeds grotere invloed op het familiebedrijf. Er komen geïnteresseerden uit de meest verschillende windstreken. "Laatst kwam er zelfs een gezin uit Linz, Oostenrijk, tafels en stoelen afhalen, maar ook mensen uit Nuth en omstreken weten je nu beter te vinden. Eerst even googlen en dan zien ze dat er in Nuth ook iemand zit met eiken en teak meubelen." Samen met zijn broer Kasper, die websites maakt en alles van internet afweet, is Marijn ook altijd druk bezig met sourenmeubels.nl.

Groter aanbod, kortere levertijden
Terwijl Toine met een paar teak stoelen bezig is, sjouwt zoon en toekomstige opvolger Marijn een zware teak tafel en laat ons meteen wat van de overige tropische teak meubelen zien. "Dit is onze zoveelste 40ft container met teak meubelen direct geïmporteerd uit Indonesië, we proberen zoveel mogelijk verschillende maten en soorten teakhouten meubelen op voorraad te krijgen, waardoor er korte tot geen levertijden meer zijn", vertelt Marijn terwijl hem het zweet langs het hoofd druppelt. De container is nog niet helemaal uitgeladen en we staan al tussen de teakhouten tafels, stoelen, dressoirs, kasten, bankjes en tv-meubels. Sommige meubels lijken net uit de rimboe te komen, terwijl andere weer helemaal strak afgewerkt en in een modern interieur thuis horen. "Voor ieder wat wils!" roept Toine nog vanachter een kast.

Teak Import & Eiken Maatwerk
Zoon Marijn zorgt voor de import van de teak meubelen, hij is reeds de nodige keren in Indonesië, voornamelijk Java, geweest. Daarbij zijn er contacten met enkele grote importeurs in Nederland en België wat voor extra mogelijkheden en nog kortere levertijden zorgt. Voor de teak meubelen wordt alleen gerecycled teakhout gebruikt, wat afstamt van oude huizen en gebouwen. Ook wordt er gebruik gemaakt van plantage teak. Deze plantages, Perum Perhutani, zijn speciaal door de Indonesische regering aangelegd en daarvoor bestemd.

Naast de teak meubelen uit Indonesië zorgt Toine voor de eiken meubelen. Deze worden veelal op maat gemaakt. Toine maakt een authentieke schets met de door uw gewenste afmetingen en een kleine 2-3 maanden later staat een massief eiken meubel, speciaal op maat gemaakt klaar! "Door de toenemende drukte wordt er tegenwoordig wel het een en ander uitbesteed, maar de kwaliteit is zeer zeker niet achteruit gegaan", deelt Toine ons mede. "Daarbij gebruiken wij alleen 100% massief hout!"

"De extra mogelijkheden die deze loods ons biedt zal ons en de klant veel tijd schelen en plezier opleveren: Kortere levertijden en een groter assortiment." Vertelt de familie Souren ons onder het genot van een kopje koffie en een door Riet zelf gebakken rijstevlaai. Souren Meubels, Teak Import & Eiken Maatwerk is een echte aanrader als u op een gemoedelijke sfeer eerlijke en degelijke meubelen wenst uit te zoeken!

Meer informatie:

Souren Meubels, Teak Import & Eiken Maatwerk
www.sourenmeubels.nl
info@sourenmeubels.nlNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie