Ingezonden persbericht


Centraal Beheer beste website voor opstalverzekering

ING verliest op vindbaarheid in onderzoek van WUA!

Wanneer respondenten zich online oriënteren naar een opstalverzekering, presteert de website van Centraal Beheer het best. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in augustus uitvoerde. De ING weet meer respondenten te overtuigen, maar komt vanwege een minder goede vindbaarheid uit op een lagere Web Performance Score. Tijdens het onderzoek gaven de respondenten in totaal 226 individuele beoordelingen over 44 verschillende websites.

De onderzoeksresultaten
De website van de ING scoort eerste plaatsen op deelaspecten als gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde, en wordt aan het eind van de online oriëntatie door maar liefst 22,5% van de respondenten als favoriet aangewezen. Toch daalt de ING vanwege een matige vindbaarheid van de eerste naar de tweede plaats. Terwijl de vindbaarheid van ING.nl vergelijkbaar is met die van zes maanden eerder, ziet Centraal Beheer het aandeel meer dan verdubbelen van 30% naar 67,5%. Bovendien is de website van Centraal Beheer ruim twee keer zo vaak de eerst bezochte website. Een belangrijk gegeven, omdat een recente benchmark van WUA! uitwees dat de eerst gevonden website in 31% van de gevallen wordt gekozen om een product of dienst bij af te nemen. FBTO eindigt als derde in het onderzoek, na een vijfde plaats bij de vorige meting. De website van FBTO is de meest vindbare van de branche, en toont wat dit belangrijke deelaspect betreft eenzelfde verbetering als Centraal Beheer. Werd FBTO.nl zes maanden eerder nog door 40% van de respondenten gevonden, nu blijkt dit aandeel naar 70% te zijn gestegen. FBTO wordt uiteindelijk door 12,5% van de respondenten als favoriet aangewezen.

Web Performance Scan

WUA! nodigde voor het onderzoek veertig respondenten uit, tussen de 21 en 54 jaar oud en in het bezit van een eigen huis. Ze kregen de opdracht online op zoek te gaan naar een opstalverzekering. Over de gevonden websites werden uitgebreide vragenlijsten ingevuld, waarbij werd geoordeeld over een groot aantal deelaspecten als vormgeving, gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde. Aan het eind van de twee uur durende zoektocht gaven de respondenten aan bij welke website ze de verzekering op basis van de oriëntatie zouden willen afsluiten en waarom. Na afloop van de online oriëntatie zijn met een deel van de respondenten groepsdiscussies gevoerd voor aanvullend kwalitatief inzicht.

Over WUA!

WUA! is dé marktleider in Nederland op het gebied van Web Performance en sinds 2009 dochterorganisatie van Effectory. WUA! heeft met de ontwikkeling van de Web Performance Scan een uniek product op de markt gezet. Met de Web Performance Scan helpt WUA! grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun prestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren. Door de WUA! Web Performance Scan gebenchmarkt periodiek uit te voeren, meet WUA! precies of gedane verbeteringen en investeringen effect hebben op de prestaties van websites. In de visie van WUA! dient informatie uit onderzoek daadwerkelijk te zorgen voor verbetering van websites en de positionering binnen de betreffende branche.

Onderzoeksopzet
Onderzoek: augustus 2010
Case: 'Je hebt een huis gekocht en wilt deze graag verzekeren tegen onder andere brand- en stormschade. Ga op het internet op zoek naar een opstalverzekering.' Respondenten: 40
Selectiecriteria: Nederlands Algemeen Publiek In bezit van eigen huis
Geslachtsverdeling: 50% man, 50% vrouw
Leeftijd: tussen de 21 en 54 jaar oud
Plaats onderzoek: Amsterdam Opleiding: MBO+
Ervaring: oriënteren regelmatig op het internet Duur DVD panel discussie: 2 keer 1 uur
Opdrachtgever: onafhankelijk door WUA!
Pagina's rapportage: 250+
Volgende meting: februari 2011

Deel: ' Centraal Beheer beste website voor opstalverzekering '






Lees ook