Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wooncompagnie: Nieuwe regels toewijzing huurwoningen

Datum nieuwsfeit: 01-01-2011
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Met ingang van 1 januari 2011 is de zogeheten Europese Beschikking voor de corporatiesector van kracht. Dit betekent dat woningcorporaties 90 procent van hun vrijgekomen woningen onder de huurtoeslaggrens van 652 moeten toewijzen aan huishoudens met een inkomen van niet meer dan 33.614. Zo ook Wooncompagnie. De corporatie met woningen in gemeenten Opmeer, Medemblik, Hoorn, Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringermeer en Zijpe, is hier wettelijk aan gebonden. Maximaal 10 procent van de vrijkomende woningen mag wel worden toegewezen aan huishoudens met een hoger inkomen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om medische urgenten en mensen die moeten verhuizen vanwege herstructurering. Wooncompagnie gaat deze toewijzingsruimte gebruiken om lage middeninkomens -huishoudens met een inkomen tussen de 33.614 tot 43.000- een kans te geven. De corporatie doet dit omdat eigen ......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie