100-jarig jubileum grondlegger Scientology religie


Amsterdam, 20110309 -- Aanstaande zondag 13 maart viert de Scientology Kerk het 100-jarige jubileum van haar grondlegger, L. Ron Hubbard. Hij werd geboren op 13 maart 1911, dan dus precies 100 jaar geleden.

De heer Hubbard (1911-1986) staat het meest bekend als grondlegger van de Scientology religie. In 1954 werd de eerste kerk opgericht door Scientologen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot meer dan 9.000 kerken, missies en geaffilieerde groepen in 165 landen. Hij heeft tevens drie Guinness World of Records gekregen (meest gepubliceerde auteur, meest vertaalde auteur en meeste luisterboeken). 

Op zondag 13 maart zal er tijdens de zondagsdienst in de Scientology Kerk Amsterdam speciale aandacht aan het jubileum besteed worden. De week erna komen Scientologen en gasten in verschillende steden over de hele wereld bij elkaar voor de Internationale viering. 

Ter ere van het 100-jarige jubileum heeft de Internationale Scientology Kerk de afronding van diverse projecten gepland. Zo is onlangs het nieuwe Internationale Disseminatie en Distributie Centrum van de Scientology Kerk geopend. Dit gebouw is ruim 17.000 vierkante meter groot en is neergezet om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar diensten en maatschappelijke programma’s van de Scientology Kerk.

Ook het aantal nieuwe kerken dat gepland staat om geopend te worden in 2011 is meer dan ooit tevoren. Hubbard heeft ooit een visie neergezet van een “Ideale Scientology Organisatie”. Hiervan zijn er in de afgelopen vijf jaar tientallen geopend in grote steden over de hele wereld. Dit jaar zijn er al twee Ideale Organisaties geopend in Melbourne en in Moskou.

Hubbard was in zijn tijd tevens een bekend fictieschrijver Daarnaast heeft hij baanbrekende ontdekkingen gedaan op het gebied van drugsrehabilitatie. Samen met William Benetiz heeft dit geresulteerd in een programma om verslaafden op effectieve manier van de drugs af te helpen. Met een slagingspercentage van rond de 80% en tientallen centra over de hele wereld die dit programma gebruiken, heeft de heer Hubbard duizenden mensen van hun verslaving afgeholpen.


Deel: ' 100-jarig jubileum grondlegger Scientology religie '






Lees ook