Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debatreeks over ethische dilemma's gezondheidszorg in De Rode Hoed

Datum nieuwsfeit: 16-05-2011
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Een naderend levenseinde brengt meestal veel complexe beslissingen met zich mee. Zelf beschikken en zeggenschap hebben over deze keuzes is niet altijd vanzelfsprekend. Welke rol spelen hulpverleners, medici en naasten in deze gevoelige ethische discussies? Op maandag 16 mei spreken specialisten en geļnteresseerden in de Rode Hoed over de vraagstukken rond het levenseinde. Palliatieve zorg, euthanasie, voltooid leven zijn vraagstukken die alle hun eigen ethische en medische vragen oproepen. Het omgaan met de keuzes van een stervende, al dan niet schriftelijk vastgelegd, levert allerlei ethische en juridische vragen op. Het vijfde debat in de reeks 'Van wieg tot graf' stelt aan de hand van recente uitkomsten van wetenschappelijke onderzoek een aantal morele en medische dilemma's aan de orde....
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie