Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kritische spaarder krijgt ruim 1,8 procent meer rente

Datum nieuwsfeit: 15-12-2011
Bron: Spaarrente.nl
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Kritische spaarder krijgt ruim 1,8 procent meer rente


Rentes 1-jaars spaardeposito steeds verder uiteen

EINDHOVEN, 20111215 -- Nu steeds meer banken de rentes op hun kortlopende deposito’s verhogen, wordt vastzetten een steeds aantrekkelijker alternatief voor de sparende consument. Pas echter wel goed op bij welke bank u gaat sparen, waarschuwt vergelijkingssite Spaarrente.nl, want de renteverschillen zijn groot. Bij het populaire 1-jaars deposito bedraagt het verschil tussen de hoogste en laagste rente op dit moment zelfs 1,85 procent.

De spaarrentes op 1-jaars deposito’s zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Van gemiddeld 2 procent in januari naar 2,94 procent in december van dit jaar. Vooral de laatste maanden nemen de rentes op deze kortlopende deposito’s hand over hand toe. “Hierdoor wordt vastzetten steeds verleidelijker”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Het loont echter wel om kritisch te kijken naar de verschillende aanbieders. De hoogste rente voor een 1-jaars deposito bedraagt 3,55 procent (GarantiBank), terwijl de laagste aanbieder slechts 1,7 procent biedt (Robeco). Een behoorlijk verschil, dat je bij een inleg van 10.000 euro toch 185 euro aan rente scheelt.”


Inflatie


Om te bepalen of het rentetarief dat je bank biedt redelijk is, is het verstandig goed te kijken naar het inflatiecijfer. In november bedroeg de inflatie in Nederland 2,6 procent. “Bij een bank die hieronder zit met haar spaarrente, moet je dus sowieso geen deposito afsluiten”, stelt Bulthuis. “Dan kost sparen je alleen maar geld.”

Toch biedt nog ruim een kwart van de spaaraanbieders op een 1-jaars deposito een rente onder de 2,6 procent. En voor wie met zijn spaargeld boven de heffingvrije grens voor de vermogensbelasting uitkomt, wordt het zelfs nog lastiger een bank te vinden waar sparen loont. “Als je bovenop de 2,6 procent inflatie ook nog 1,2 procent vermogensbelasting moet betalen, moet je dus minimaal een spaarrente van 3,8 procent ontvangen”, rekent Bulthuis voor. “Dit rentetarief is momenteel alleen haalbaar als je je geld minstens drie jaar vastzet op een deposito. En dan moet je nog maar hopen dat de inflatie in de tussentijd niet verder gaat oplopen.”Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie