N/I/E/U/W/S/bank interactief Nederlands persbureau
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Lezing Zygmunt Bauman: Lessons of the Holocaust

Datum nieuwsfeit: 27-01-2012
Dit is een authentiek persbericht Bron: Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen


 

Lezing Zygmunt Bauman: Lessons of the Holocaust


NIJMEGEN, 20120105 -- De Holocaust was geen eenmalige waanzin. Herhaling is mogelijk. De drang om afwijkende mensen onschadelijk te maken is inherent aan de mens zelf en van alle tijden. Dit stelt de de Pools-Britse socioloog Zygmunt Bauman. Hij vindt het dan ook hoog tijd om eindelijk lessen te trekken uit de Holocaust. Holocaust Memorial Day Lezing,vrijdag 27 januari 2012 van 20.00 - 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. www.ru.nl/sp/bauman

Zygmunt Bauman (Poznań, 1925) is socioloog en filosoof. Hij werkte in zijn geboorteland Polen en in Israël. In 1971 emigreerde hij naar Groot-Brittannië waar hij hoogleraar werd aan de universiteit van Leeds. Hij verwierf wereldfaam met boeken over de postmoderne ‘vloeibare' samenleving. In 1989 publiceerde hij het spraakmakend boek Modernity and the Holocaust.

Joos van Vugt, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, leidt het gesprek.

 De voertaal is Engels.

 Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/baumanNoot voor redacties

 

Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

Zie ook:

 


Terug naar boven