N/I/E/U/W/S/bank interactief Nederlands persbureau
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Guldenrapport rammelt aan alle kanten

Datum nieuwsfeit: 05-03-2012
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: D66


 

Koolmees (D66): Guldenrapport rammelt aan alle kanten

D66-Kamerlid Wouter Koolmees noemt het onderzoek van de PVV Nederland en de Euro voodoo-economisch. De sociaal-liberaal ziet en begrijpt het sentiment van heimwee naar de gulden, maar Wilders ondergraaft zijn heimwee door een economisch flinterdun rapport te presenteren. Bovendien wil de PVV in het onderzoek naar minder export, terwijl dit juist n van de pijlers van de Nederlandse economie is.

Voodoo-economisch

Koolmees erkent dat er door de economische onzekere tijd van vandaag heimwee is naar de gulden: "Ik snap dat mensen terugdenken aan de gulden, omdat onze economie nu in woelig vaarwater zit en men zorgen heeft over de toekomst. Daarom is de poging van de PVV te begrijpen, alleen is die met het presenteren van een voodoo-economisch en rammelend rapport compleet mislukt."

Hoofd koel houden

Economen van onder meer de Europese Centrale Bank, OESO, banken en overheden hebben berekend dat het ineenstorten van de euro ons veel meer geld kost. "We moeten ons hoofd vooral koel houden en de juiste beslissing nemen door voor de euro te blijven staan. Teruggaan naar de gulden is een grote knauw voor ons land dat afhankelijk is van export," aldus Koolmees.

 

Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// Vindplaats van dit bericht

 


Terug naar boven