NIEUWSbank
... waar nieuws meerwaarde krijgt
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Guldenrapport rammelt aan alle kanten

Datum nieuwsfeit: 05-03-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: D66
Zoek soortgelijke berichten

Koolmees (D66): Guldenrapport rammelt aan alle kanten

D66-Kamerlid Wouter Koolmees noemt het onderzoek van de PVV Nederland en de Euro voodoo-economisch. De sociaal-liberaal ziet en begrijpt het sentiment van heimwee naar de gulden, maar Wilders ondergraaft zijn heimwee door een economisch flinterdun rapport te presenteren. Bovendien wil de PVV in het onderzoek naar minder export, terwijl dit juist n van de pijlers van de Nederlandse economie is.

Voodoo-economisch

Koolmees erkent dat er door de economische onzekere tijd van vandaag heimwee is naar de gulden: "Ik snap dat mensen terugdenken aan de gulden, omdat onze economie nu in woelig vaarwater zit en men zorgen heeft over de toekomst. Daarom is de poging van de PVV te begrijpen, alleen is die met het presenteren van een voodoo-economisch en rammelend rapport compleet mislukt."

Hoofd koel houden

Economen van onder meer de Europese Centrale Bank, OESO, banken en overheden hebben berekend dat het ineenstorten van de euro ons veel meer geld kost. "We moeten ons hoofd vooral koel houden en de juiste beslissing nemen door voor de euro te blijven staan. Teruggaan naar de gulden is een grote knauw voor ons land dat afhankelijk is van export," aldus Koolmees.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie