Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UVbreak App voor iPhone geeft individueel zonadvies

UVbreak App voor iPhone geeft individueel zonadvies


Veilig en verantwoord de lentezon in tussen 12 en 3 uur.

Eindhoven, 20120419 -- De zon is iedere dag variabel, juist tussen 12 en 3 kan deze wel eens verraderlijk sterk zijn. Toch blijkt dat juist de invloed van de zon op dit tijdstip een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze gezondheid. Door de hoge concentratie UVB straling tussen 12 en 3 uur maak je namelijk meer vitamine D aan. Het recente advies vanuit de Nederlandse Gezondheidsraad om dagelijks een kwartier onbeschermd, tussen 12 en 3 de zon in te gaan wordt nu ondersteund door deze UVbreak App.

Ontvang dagelijks een uniek individueel zonadvies, zodat je precies weet hoe lang je eigenlijk onbeschermd in de zon kan zitten zonder te verbranden.

In de App is tevens een huidtype test en zonkrachtmeter opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht van de dag (bron: KNMI) aan je persoonlijk huidtype. Ook is er de mogelijkheid om je zongedrag op te slaan, zodat je een goed beeld krijgt of je juist minder of meer in de zon mag. Tevens is er een stopwatchfunctie ingebouwd, zodat je ook een signaal krijgt als je toch te lang de zon ingaat.

Op de website (wwww.uvbreak.nl) wordt via een animatiefilmpje in heldere taal uitgelegd welke gezondheidsvoordelen we op termijn uit de zon kunnen halen.

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Huidkanker wordt per jaar naar schatting bij zo'n 36.000 mensen vastgesteld. (bron: KWF)

De UVbreak App is vanaf vandaag te downloaden in de App-store.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie