Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

28th Imagine Film Festival

Datum nieuwsfeit: 17-04-2012
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Bij het samenstellen van het korte-filmprogramma stuit Imagine vrijwel jaarlijks op een of meerdere korte Nederlandse animatiefilms van uitmuntende kwaliteit. Opvallend vaak blijken die afkomstig uit één en dezelfde stal: il Luster Producties. il Luster, in 1997 opgericht door Arnoud Rijken en Michiel Snijders, is een productiehuis dat naast opdrachtwerk, zoals commercials, voorlichtingsfilms, geanimeerde logo's en bioscoopleaders, ook korte onafhankelijke animatiefilms maakt. Vijftig hebben ze er inmiddels op hun palmares, stuk voor stuk eigenzinnig in idee en uitvoering. Een goed voorbeeld is Pivot van André Bergs, met zijn haast abstract ogende actiescènes. De korte film werd tijdens Imagine 2010 de winnaar van de Méliès-competitie. En dat is slechts één voorbeeld van il Luster's succes. De afgeladen prijzenkast van het bedrijf getuigt van nationale én internationale erkenning....
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie