NIEUWSbank
... waar nieuws meerwaarde krijgt
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Knuffels voor kinderen met astma en (huisstofmijt) allergie

Datum nieuwsfeit: 20-04-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: Pufknuffels
Zoek soortgelijke berichten

Knuffels voor kinderen met astma en (huisstofmijt) allergie


UTRECHT, 20120419 -- Recentelijk is Pufknuffels (www.pufknuffels.nl) online gegaan. Pufknuffels biedt het volledige assortiment van de Asthma & Allergy Friendly knuffel collectie aan, van het Amerikaanse merk Kids Preferred. Deze knuffels zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen met huisstofmijt allergie en/ of astma. Niet alleen kunnen deze knuffels zonder problemen in de wasmachine maar ook zijn de knuffels van hypo-allergene materialen gemaakt. De knuffels zijn allemaal gemaakt van Polyester en gevuld met PE pellets (synthetische vezels). De knuffels bevatten geen allergene of irriterende chemicaliën en voldoen aan de aangescherpte EU-richtlijnen voor speelgoed (ingangsdatum 20 juli 2011).

Allergische reacties knuffels
Astma is op dit moment de meest voorkomende chronische aandoening bij kinderen tot 14 jaar. In Nederland zijn er 115.000 kinderen met astma, dat is meer dan 1 op de 10 kinderen die in meer of mindere mate last hebben van deze chronische ontsteking aan de luchtwegen. Het eerste advies dat een huisarts verstrekt is het zo stofvrij mogelijk maken van de (slaap)kamer. Niet alleen de vloerbedekking en de gordijnen moeten vaak vervangen worden, ook moeten veelal de niet wasbare knuffels worden weggedaan. Met name de bekende ‘kermis’ knuffels zijn een bron van allergenen, maar ook knuffels van merken die niet gewassen kunnen worden op 60°, hebben na verloop van tijd een te hoog allergeen nivo.

Martine van der Kwartel, eigenaar van Pufknuffels, kent dit probleem. Na een aantal maanden, waarin de huisstofmijt allergie van haar jongste dochter steeds heftiger werd en uiteindelijk resulteerde in een astma-aanval en een opname in het ziekenhuis, bleek dat de lievelingsknuffel (van de kermis) de grote boosdoener was. Vrijwel alle knuffels zijn toen gelijk het huis uitgegaan.

Het Asthma & Allergy Friendly Keurmerk
Na lang zoeken en bellen met de bekende leveranciers op zoek naar geschikte knuffels, vond Martine van der Kwartel (via Google) in Amerika de knuffels met het speciale Asthma & Allergy Friendly keurmerk van het Amerikaanse astmafonds. Inmiddels is haar dochter na de ziekenhuisopname en de juiste medicatie helemaal hersteld en heeft ze geen last meer van allergische reacties als ze met haar nieuwe knuffels in slaap valt. Dit maakte ons zo enthousiast dat we dat ook voor andere ouders en kinderen willen verwezenlijken. Aangezien de verzendkosten vanuit Amerika hoger waren dan de aanschafkosten ontstond het idee om de knuffels zelf te importeren vanuit Amerika en in Nederland te gaan verkopen. Zo is Pufknuffels ontstaan en inmiddels zijn al vele kinderen blij gemaakt met een nieuwe knuffel.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie