Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dieet en gezond eten moeilijk vol te houden

Dieet en gezond eten moeilijk vol te houden


Gemak is een belangrijke voorwaarde voor een gezond levensstijl.

APELDOORN, 20120420 -- De helft van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht. Meer dan de helft van alle mensen probeert af te vallen met een dieet. Maar na verloop van tijd treedt vaak het jojo-effect op. De Consumentenbond testte 46 populaire diëten en kwam tot de conclusie dat veel diëten moeilijk uitvoerbaar zijn en sociaal moeilijk om vol te houden. Vaak eet men ongezond en eentonig. Conclusie blijft dat ‘gewoon’ gezond eten de beste manier is om het lichaam te balanceren en om het gewicht te beheersen.

Overgewicht heeft altijd een oorzaak: zo zijn er emotionele redenen, verveling, frustratie en gebrek aan voedingskennis. Vaak ook zijn het verkeerde gewoonten die van generatie op generatie worden doorgegeven. De ouders van te dikke kinderen kampen zelf vaak met overgewicht. Het wordt dan erfelijk genoemd. Het gaat dan niet om de verbranding van het eten maar eerder om de lichamelijke activiteit en de eetgewoonten. Gezond eten vraagt om een andere levensstijl. Boodschappen moeten beter en anders gepland worden, er moet tijd worden vrijgemaakt om te koken en om rustig te eten en er moet geleerd worden wat goed en fout is.

In Azië en in de USA worden mensen die gezonder willen leven en eten geholpen vanuit technologische hoek; door gemengde granen, groenten, fruit, paddenstoelen en wieren gevriesdroogd aan te bieden wordt het gemakkelijk om snel en gezond te eten. Deze vorm van maaltijdvervangers bevatten alles wat een mens nodig heeft, alle vitaminen, mineralen en vezels in hun oorspronkelijke vorm. In Nederland is het merk Juvo actief met verschillende gevriesdroogde poeders die de consument helpen om gezond, slank en fit te blijven. Gemak is een belangrijke voorwaarde om een dieet vol te houden en af te vallen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie