Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)


Anti-Wietpas-beleid Smoke-Out protest Flash-mob!

AMSTERDAM, 20120416 -- CoffeeshopNieuws.nl meldt de organisatie van een 420 Smoke-Out in Amsterdam op 20 april. Uit heel Nederland zullen er vreedzame rokers aan de flashmob meedoen als een vorm van protest tegen de teloorgang van het Nederlandse gedoogbeleid. Ook internationaal, met zelfs vluchten uit Canada en Japan zullen de cannabisrokers de hoofdstad bezoeken van het eens zo tolerante Nederland.

Poster 420 Smoke-Out Amsterdam 20-4-2012 420 Smoke-Out's wat zijn dat ?
Four-Twenty of 4-20 of 4:20 zijn getallen-data en tijden die in de cannabis cultuur bekend staan als het onderlinge 'codewoord' om een blowtje te roken. Dit stamt oorspronkelijk van een groepje studenten in de USA die na schooltijd dagelijks om 4:20 PM afspraken om samen dan een jointje te roken. Langzaamaan is dit verhaal zich onder de andere blowers van die school gaan verspreiden, uiteindelijk kregen de cannabis media hier lucht van en gingen dit ook als zodanig gebruiken.

Zo is 4-20, de datum 20 April en 4:20 PM de tijd geworden waarop vele cannabis gebruikers in groepen tezamen komen in parken en bij universiteiten om vreedzaam een joint te roken. Dit soort gelegenheden worden 'Smoke-Out' genoemd.

Deze smoke-outs hebben ondanks hun gemoedelijke en vriendelijke vorm allemaal een en hetzelfde bericht: “STOP de repressie en criminalisering van cannabis gebruikers!”

Dergelijke Smoke-Out's worden ook gehouden op plaatsen waar cannabis gebruik verboden is zoals o.a. vele universiteiten in de USA. De polities treden op dergelijke gelegenheden meestal helemaal niet op tenzij er gehandeld wordt. Iedereen brengt dan ook zijn eigen joint mee.

Waarom een Smoke-Out in Amsterdam, Nederland ?

Omdat...
– We in Nederland inmiddels niet meer kunnen spreken van een vrije / liberale houding tegenover cannabis, coffeeshops en coffeeshoppers.
– Wij als cannabisgebruikers vinden dat we worden gecriminaliseerd, gedemoniseerd en gestigmatiseerd door het huidige kabinet en het nieuwe beleid.
– Wij als volledig LEGALE cannabis-consumenten aan de VOORDEUR van de coffeeshop ONTERECHT als criminelen worden behandeld en gedwongen ons te registreren als (soft-)drugsgebruikers!
– Wij vinden dat het nieuwe beleid ten aanzien van cannabis en coffeeshops gebaseerd is op LEUGENS en VALSE rapporten
– Het weigeren van toegang tot welke gelegenheid dan ook gebaseerd op afkomst of woonplaats DISCRIMINATIE is.
– Wij vinden dat het nieuwe beleid een beleid van 'Harm-Promotion' (schade bevordering) is ! Terwijl het gedoogbeleid in de basis als pilaar ontworpen is als 'Harm-reduction' (schadebeperking) !

DAAROM, is het nu ook in Nederland tijd voor een 420 Smoke-Out tegen de repressie en criminalisering van cannabisconsumenten !

De coffeeshops boden tot op heden een veilige plaats voor cannabisliefhebbers om hun wiet danwel hasj te kunnen kopen en hun jointje te kunnen roken in een beschermde omgeving, vrij van harddrugs en met cannabis van gecontroleerde kwaliteit.

Reeds 3 enquetes toonden aan dat ca. 80% van de Nederlandse coffeeshopbezoekers zich NIET zal registreren in een coffeeshop ! ( Klik hier voor uitslagen THC enquete Haarlem )

Dat betekent NIET dat deze zullen stoppen met cannabis gebruik, velen zullen via straat en huisdealers hun cannabis gaan betrekken of zelf gaan kweken.
Dat betekent WEL dat ca. 80% van de coffeeshoppers 'vercriminaliseerd' wordt en de illegaliteit in verdwijnt waar totaal geen controle of zicht meer is op kwaliteit, zuiverheid, leeftijd of per persoon verkochte hoeveelheid.

Ook is de kans dat men in aanraking komt met andere (hard-)drugs bij straat en thuisdealer niet uitgesloten, terwijl coffeeshops geen enkele vorm van alcohol of andere harddrugs toelaten. Zij worden immers direct gesloten als deze worden aangetrofen bij controle van Politie.

Wat is het doel ?
Het doel van de 420 Smoke-Out is om te laten zien dat wij NIET een klein stil groepje 'stoners' zonder mening of initiatief zijn ! Wij zijn een deel van de bevolking met een mening die opkomt voor zijn/haar verworven vrijheden!

Wie komen er ?
Internationaal gezien heeft de aankondiging van een vreedzame Smoke-Out meeting in Amsterdam op 420 (20 April) veel respons gekregen. Uit o.a. Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Spanje en Zweden aan toe komen mensen met autos en zelfs georganiseerde vluchten en bussen naar Amsterdam. Maar ook zijn er cannabisten uit Canada, Amerika, Rusland en zelfs Japan die de moeite nemen om helemaal naar Nederland te komen om hun waardering voor het oude beleid te tonen en hun stem te laten horen tegen de wietpasplannen.

In Nederland is vanuit veel kanten zeer positief gereageerd op het 420 Smoke-Out initiatief. Vanuit verschillende grote plaatsen zoals Groningen en Maastricht hebben we berichten gehad van coffeeshops die bussen inzetten om hun klanten naar Amsterdam te brengen. Uit heel erg veel kleinere plaatsen, zelfs die waar helemaal geen shops zitten is ook zeer positief gereageerd en hebben velen aangekondigd dat zij erbij zijn op 20 April om 16:20PM.

Het belooft dus een zeer gezellige boel te worden !

Wat wordt er van u verwacht ?
Kom op 20 April naar Amsterdam en neem plaats in één van de coffeeshops van Amsterdam om een lekker jointje te roken en bakkie te doen, of eet ergens een lekker broodje en shop wat rond tot de uiteindelijke lokatie van de meeting bekend wordt gemaakt.

Maak eventuele medebezoekers van de shops attent op de 420 Smoke-Out, voor zover zij zich daar nog niet bewust van zijn.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe duidelijker het bericht naar de regering!

WAAR vindt de Smoke-Out plaats?
Dit was de afgelopen maanden natuurlijk de meest gestelde vraag, en blijft dat ook tot ca. 1 uur voor de Smoke-Out Flash-mob meeting.

De uiteindelijke locatie wordt dan via de website CoffeeShopNIEUWS.nl en de daaraan verbonden Social-media kanalen op Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Als je je dus rond 15.00u in het centrum van Amsterdam bevind heb je vanaf het moment dat de locatie bekend wordt gemaakt (15:20PM) ruim de tijd om je naar de plek te begeven.

Waarom de late aankondiging van de locatie ?

Omdat wij de Smoke-Out meeting in de vorm van een zogenaamde Flash-mob willen doen. Bij een Flash-mob is het de bedoeling de omgeving totaal te verrassen met een ludieke actie. Dat zou natuurlijk niet lukken als al tijden van te voren zich mensen op de locatie beginnen te verzamelen.

Wat gebeurt er om 16:20PM ?
Rond 16:10PM zal ik, Peter Lunk met enkele anderen op de uiteindelijke locatie een korte intro verzorgen. Dan zullen we allemaal gezamelijk de laatste 10 seconden voor 1620PM aftellen om vervolgens allemaal onze joints op te steken.

Tijdens het roken van de joint zal ik de megafoon doorgeven aan een ieder die wenst enige woorden tot het publiek en de 420 aanhang te spreken.
(Als je wilt spreken stuur dan een mailtje met korte text max 3 minuten naar info@coffeeshopnieuws.nl)
Als we u selecteren om te spreken krijgt u van te voren bericht)

Maak spandoeken en posters!
Wij hebben een serie 'Vloeitje' Posters HIER staan die je kunt uitprinten en op een protestbord kunt plakken. Maar we vinden het natuurlijk HELEMAAL TE GEK! Als er op 20 April allemaal originele en goede spandoeken te zien zijn!

Aanmoedigingsprijs:
Het origineelste Spandoek wordt beloond met een V.I.P. Treatment de hele volgende dag in Haarlem tijdens het 'Hempcity Cannalympics 2012 Kick-Off event' op zaterdag 21 April.

Er is geen 'dresscode' maar als je iets GROENS aan doet... is dat altijd GOED !

Ik hoop velen van jullie te zien op 20 April !
Laten we er een gezellige en vreedzame meeting van maken.

Groene groeten en tot dan,

Peter Lunk
Comfort cannabist.
info@coffeeshopnieuws.nl
Facebook / Twitter

P.S.
Ik wil jullie allemaal vragen om de volgende 'spelregels in acht te nemen zodat we laten zien dat we verder geen overlast willen zijn of veroorzaken. Wees beleefd tegen mensen en volg instructies van daartoe bevoegde instanties en overheden altijd op. Ruim eventuele rommel van eetwaren, drankjes of cannabisgebruik op en laat de omgeving netter achter dan toen je kwam. ;)

Houdt de volgende algemeen geldende regels ook in de gaten:
-Onder de 18 jaar mag je in Nederland geen cannabis bezitten en/of gebruiken.
-Je mag op elk moment in totaal niet meer dan 5 gram cannabis bij je hebben.
-Alleen coffeeshops mogen officieel cannabis verkopen en onderlinge verkoop buiten is niet toegestaan.

Wil je helemaal geen enkel risico lopen draai dan een joint zonder enige wiet of hasj erin! En steek die tabakstick om 16:20PM op i.p.v. Een echte joint ;)

Essential links:

http://www.CoffeeShopNIEUWS.nl
CoffeeshopNIEUWS Facebook page.
CoffeeShopNIEUWS Twitter

MAIN 420 Smoke-Out UPDATES PAGE !!
420 Smoke-Out FACEBOOK EVENT PAGE
420 Smoke-Out main FACEBOOK discussion group.

4-21-2012 Hempcity Cannalympics infopage
Hempcity Cannalympics Facebook Eventpage

Cannalympics main Discussion groupNoot voor redacties

reageer via disqus

reageer via facebook

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Planeet gevonden in leefbare zone bij dichtstbijzijnde ster
Planeet gevonden in leefbare zone bij dichtstbijzijnde ster Planeet gevonden in leefbare zone bij dichtstbijzijnde ster Pale Red Dot-campagne onthult...

Spoffin 2016: toegankelijk toptheater
Professionele theatermakers uit 17 overwegend Europese landen komen van 25 tot en met 28 augustus naar Spoffin, het internationale festival...

Spoffin PRO: internationale ontmoetingen en onverwachte voorstellingen
Spoffin ontvangt dit jaar ruim veertig professionals op het gebied van buitentheater uit binnen- en buitenland. Op het programma van...

VS populairste studiebestemming Nederlandse student
Met het nieuwe collegejaar vlak voor de deur, vertrekt een deel van de Nederlandse studenten naar een buitenlandse bestemming om...

Chris Huinder en zijn Keisnijding op zondag 11-9-2016 in Museum Slager
De Bossche schrijver Chris Huinder leest tijdens de Open Monumentendag op zondag 11 september 2016 uit zijn verhalenbundel Stenen in...

Nederlanders kiezen sim-only boven prepaid
Nederlanders zien steeds vaker af van prepaid. In plaats daarvan nemen ze een sim-only abonnement. Goedkoopstesimonly.net zocht uit waarom deze...

Uitbreiding Tebodin in België met nieuwe directeur
Het aantal projecten dat de engineers en consultants van Tebodin uitvoeren voor Belgische klanten is de laatste jaren sterk toegenomen....

OV-chipkaart nog geen perfect vervoersbewijs
OV-chipkaart nog geen perfect vervoersbewijs P E R S B E R I C H T Amersfoort, 23 augustus 2016...

Leerboek Revit 2017, Bouw Informatie Modelleren
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang uitgegeven van de serie ‘Revit...

Interesse in Pokémon Go neemt snel af
Tenzij je de laatste maand onder een steen hebt geleefd dan heb je ongetwijfeld gehoord over de nieuwe smartphone app...

Al-Falih gaat naar internationale topbijeenkomst van energieleiders
Al-Falih gaat naar internationale topbijeenkomst van energieleiders ISTANBUL-(BUSINESS WIRE)- Saudisch minister van energie, industrie en minerale grondstoffen Khalid Al-Falih en...

Leidse studenten starten crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars”
Crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars” vandaag van start 22 augustus 2016 Crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars” vandaag van start Vandaag...

Kwart Nederlanders maakt nooit back-up van smartphone
Bijna een kwart van de Nederlanders (23,6%) maakt nooit een back-up van de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope...

Figlo en Informeert starten samenwerking
Figlo en Informeert starten samenwerking CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Figlo en Informeert zijn een samenwerking aangegaan vanuit de...

Minister hoeft van rechter niet op te treden tegen import tijgermug
Minister Schippers van Volksgezondheid hoeft niet handhavend op te treden tegen bedrijven die banden en plantjes importeren die met tijgermuggen...

Uitloop werkzaamheden spoorbrug A1 Muiderbrug
Uitloop werkzaamheden spoorbrug A1 Muiderbrug Nieuwsbericht - \Laatste update: 21 augustus 2016 15:39 uur - De werkzaamheden aan de spoorbrug...

Help de Huismus, en doe mee met Zet de Huismus op de Kaart
Huismus Bescherming Nederland helpt mensen met de leefomgeving, de habitat, voor huismussen. Hebt u huismussen in uw directe omgeving, dan...

Central Park, by Ron Blaauw zet BMW op de menukaart
Central Park, by Ron Blaauw in Voorburg heeft een unieke samenwerking met BMW Den Haag en is nu ook “BMW...

Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd
Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd 18 augustus 2016 Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd Nederlanders...

Meeste singles blijven geen vrienden met ex
Vrienden blijven met je ex, kan dat? Voor ruim de helft van de singles geldt van niet. Zij zijn niet...

Delticom AG: webshop Motorolie-centrale.nl gelanceerd
Delticom AG: Motorolie-centrale.nl - Nieuwe webshop voor motorolie HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Delticom AG, de toonaangevende webwinkel voor banden en auto-onderdelen,...

Nu al recordaantal selfie-doden in 2016
Er valt niet te ontkennen dat selfies steeds populairder worden. Deze toenemende populariteit is echter niet zonder gevaren - elk...

Kroll Ontrack breidt documentreviewdiensten uit in Duitsland
Kroll Ontrack breidt zijn documentreviewdiensten in Europa uit met een nieuw documentreviewcentrum in Duitsland LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Kroll Ontrack, de toonaangevende...

Filipijnen waarderen hun kiesstelsel
Filipijnen waarderen hun kiesstelsel MANILA, Filipijnen-(BUSINESS WIRE)-- Cijfers van peilingen vrijgegeven door Pulse Asia, een organisatie die opiniepeilingen doet in...

Premie autoverzekering omhoog door noodweer
Afgelopen juni werd ons land geteisterd door noodweer en dat heeft ervoor gezorgd dat verzekeraar Achmea de premie voor onder...

Nieuw in Nederland: MagMod systeem voor de reportagefotograaf
MagMod staat voor Magnet Mod en is een uniek modulair systeem voor uw reportageflitser. Geen gedoe met klittenband meer, maar...

Meer vakantiegangers naar Iran
De afgelopen maanden is de sociaalpolitieke situatie in Iran verbeterd. Waar tot voor kort Iran niet bepaald als toeristische bestemming...

Primeur: digitaal archief Stadsregio Rotterdam in e-Depot
Stadsregio Rotterdam heeft als eerste organisatie in Nederland haar elektronische duurzaam te bewaren archiefbescheiden volledig elektronisch overgebracht naar het e-Depot...

Goedkoopstesimonly.net: Simpel met 3 EUR goedkoopste sim only 2016
Goedkoopstesimonly.net onderzocht de prijzen van de verschillende sim only abonnementen. Hieruit blijkt Simpel met een bedrag van 3,- EUR per...

Hypotheekrente.com lanceert onafhankelijk hypotheekrente overzicht
Het Nederlandse bedrijf Hypotheekrente.com is deze week van start gegaan. Vanaf vandaag is het mogelijk om op de website Hypotheekrente.com...

Eén op de drie Nederlanders kijkt naar vlogs
Vlogs zijn populair in Nederland. Eén op de drie Nederlanders ouder dan 18 kijkt minimaal één keer per maand een...

Welcome to the Smiling Coast in première op World Cinema Amsterdam
De Nederlandse documentaire Welcome to the Smiling Coast: Living in the Gambia Ghetto beleeft op zaterdag 27 augustus zijn Nederlandse...

Vrouwen doen de was voor de Nederlandse man
Hoe staat het met de hygiëne in Nederlandse huishoudens? Dat zocht SmartStudentDeals.nl, in samenwerking met NovioResearch, uit door een onderzoek...

Nederlanders nog steeds vaak dubbel verzekerd
Nederlanders blijken nog altijd onnodig dubbel verzekerd te zijn meldt Reisverzekering.net. Verschillende verzekeringen dekken dan hetzelfde risico. Vaak worden oude...

Truck Hunk en Truck Chick 2016 bekend
Ze zijn bekend, de Truck Hunk en Truck Chick van 2016! Anton de Wit mag zich de Truck Hunk van...

Nieuwsbank implementeert nieuwe website
Nieuwsbank gaat vernieuwen en implementeert komend weekeinde haar nieuwe website. Dit kan tot gevolg hebben dat de website www.nieuwsbank.nl vanaf...

OM eist 14 jaar voor doden ex-partner
OM eist 14 jaar voor doden ex-partner Breda, 12 augustus 2016 OM eist 14 jaar voor doden ex-partner Het Openbaar...

Platform Keelbos verzoekt Ede om bestuursrechtelijke handhaving
Platform Keelbos heeft donderdag samen met Janneke van Maanen van COC Midden Gelderland en burgemeester Van der Knaap gepraat over...

Universeel Vrijheidssymbool verhuist van Amsterdam naar Nijmegen
De stichting Freedom-Be Free heeft het in Nederland ontstane universeel vrijheidssymbool dat vorig jaar zomer op de Dam in Amsterdam...

Open Dag Havingness in Beetsterzwaag
In het mooie statige Huize Lyndenstein in Beetsterzwaag geeft Havingness op zaterdagochtend 27 augustus een Open Dag. Bezoekers zijn dan...

Samenwerking met Get Flexible in KNZB bad Zeist
De KNZB start een intensieve samenwerking met sportaanbieder Get Flexible in het KNZB bad in Zeist. Get Flexible gaat het...

Bijna 16.000 mensen slagen voor het Level III CFA Exam
CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals die de norm stelt voor de hoogste ethische standaarden, opleiding en professionalisering, kondigt...

Digitale inbraak website gemeente Ede
Digitale inbraak gemeentesite Ede Digitale inbraak gemeentesite Ede De gemeente Ede heeft onlangs geconstateerd dat ze slachtoffer is geworden van...

JBMatch lanceert nieuw recruitment platform voor juridische vacatures
Conjunctuur of geen conjunctuur; in de juridische markt is het aantal vacatures altijd hoog. Om de actieve – en latent...

Kijkduin beste Pokémon Go-locatie van Nederland
Sinds een paar weken lijkt haast iedereen in de ban van Pokémon Go. Door het hele land wordt gretig gezocht...

Verzekeraar eist goede beveiliging auto
Goed nieuws voor autobezitters. Er worden steeds minder auto’s gestolen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. De...

Koffer meenemen soms duurder dan vliegticket zelf
De meeste luchtvaartmaatschappijen rekenen tegenwoordig extra kosten voor het vervoeren van ruimbagage. De tarieven hiervan lopen echter sterk uiteen, vooral...

With Sleep Medicine Launch, Wolters Kluwer Expands UpToDate Coverage
With Sleep Medicine Launch, Wolters Kluwer Expands UpToDate Coverage to 24 Specialties WALTHAM, Mass.-(BUSINESS WIRE)- The Health division of Wolters...

Maxshopping.nl biedt meubelontwerpers gratis e-commerce platform
Het Emmeloordse online home & living platform Maxshopping.nl bewandelt een nieuwe weg voor de inkoop en productie van trendy meubels....

App voor veilig rijden nog niet volmaakt
Eén op de drie Nederlanders verstuurt wel eens een bericht tijdens het auto rijden. Zo blijkt uit onderzoek van het...