Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)


Anti-Wietpas-beleid Smoke-Out protest Flash-mob!

AMSTERDAM, 20120416 -- CoffeeshopNieuws.nl meldt de organisatie van een 420 Smoke-Out in Amsterdam op 20 april. Uit heel Nederland zullen er vreedzame rokers aan de flashmob meedoen als een vorm van protest tegen de teloorgang van het Nederlandse gedoogbeleid. Ook internationaal, met zelfs vluchten uit Canada en Japan zullen de cannabisrokers de hoofdstad bezoeken van het eens zo tolerante Nederland.

Poster 420 Smoke-Out Amsterdam 20-4-2012 420 Smoke-Out's wat zijn dat ?
Four-Twenty of 4-20 of 4:20 zijn getallen-data en tijden die in de cannabis cultuur bekend staan als het onderlinge 'codewoord' om een blowtje te roken. Dit stamt oorspronkelijk van een groepje studenten in de USA die na schooltijd dagelijks om 4:20 PM afspraken om samen dan een jointje te roken. Langzaamaan is dit verhaal zich onder de andere blowers van die school gaan verspreiden, uiteindelijk kregen de cannabis media hier lucht van en gingen dit ook als zodanig gebruiken.

Zo is 4-20, de datum 20 April en 4:20 PM de tijd geworden waarop vele cannabis gebruikers in groepen tezamen komen in parken en bij universiteiten om vreedzaam een joint te roken. Dit soort gelegenheden worden 'Smoke-Out' genoemd.

Deze smoke-outs hebben ondanks hun gemoedelijke en vriendelijke vorm allemaal een en hetzelfde bericht: “STOP de repressie en criminalisering van cannabis gebruikers!”

Dergelijke Smoke-Out's worden ook gehouden op plaatsen waar cannabis gebruik verboden is zoals o.a. vele universiteiten in de USA. De polities treden op dergelijke gelegenheden meestal helemaal niet op tenzij er gehandeld wordt. Iedereen brengt dan ook zijn eigen joint mee.

Waarom een Smoke-Out in Amsterdam, Nederland ?

Omdat...
– We in Nederland inmiddels niet meer kunnen spreken van een vrije / liberale houding tegenover cannabis, coffeeshops en coffeeshoppers.
– Wij als cannabisgebruikers vinden dat we worden gecriminaliseerd, gedemoniseerd en gestigmatiseerd door het huidige kabinet en het nieuwe beleid.
– Wij als volledig LEGALE cannabis-consumenten aan de VOORDEUR van de coffeeshop ONTERECHT als criminelen worden behandeld en gedwongen ons te registreren als (soft-)drugsgebruikers!
– Wij vinden dat het nieuwe beleid ten aanzien van cannabis en coffeeshops gebaseerd is op LEUGENS en VALSE rapporten
– Het weigeren van toegang tot welke gelegenheid dan ook gebaseerd op afkomst of woonplaats DISCRIMINATIE is.
– Wij vinden dat het nieuwe beleid een beleid van 'Harm-Promotion' (schade bevordering) is ! Terwijl het gedoogbeleid in de basis als pilaar ontworpen is als 'Harm-reduction' (schadebeperking) !

DAAROM, is het nu ook in Nederland tijd voor een 420 Smoke-Out tegen de repressie en criminalisering van cannabisconsumenten !

De coffeeshops boden tot op heden een veilige plaats voor cannabisliefhebbers om hun wiet danwel hasj te kunnen kopen en hun jointje te kunnen roken in een beschermde omgeving, vrij van harddrugs en met cannabis van gecontroleerde kwaliteit.

Reeds 3 enquetes toonden aan dat ca. 80% van de Nederlandse coffeeshopbezoekers zich NIET zal registreren in een coffeeshop ! ( Klik hier voor uitslagen THC enquete Haarlem )

Dat betekent NIET dat deze zullen stoppen met cannabis gebruik, velen zullen via straat en huisdealers hun cannabis gaan betrekken of zelf gaan kweken.
Dat betekent WEL dat ca. 80% van de coffeeshoppers 'vercriminaliseerd' wordt en de illegaliteit in verdwijnt waar totaal geen controle of zicht meer is op kwaliteit, zuiverheid, leeftijd of per persoon verkochte hoeveelheid.

Ook is de kans dat men in aanraking komt met andere (hard-)drugs bij straat en thuisdealer niet uitgesloten, terwijl coffeeshops geen enkele vorm van alcohol of andere harddrugs toelaten. Zij worden immers direct gesloten als deze worden aangetrofen bij controle van Politie.

Wat is het doel ?
Het doel van de 420 Smoke-Out is om te laten zien dat wij NIET een klein stil groepje 'stoners' zonder mening of initiatief zijn ! Wij zijn een deel van de bevolking met een mening die opkomt voor zijn/haar verworven vrijheden!

Wie komen er ?
Internationaal gezien heeft de aankondiging van een vreedzame Smoke-Out meeting in Amsterdam op 420 (20 April) veel respons gekregen. Uit o.a. Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Spanje en Zweden aan toe komen mensen met autos en zelfs georganiseerde vluchten en bussen naar Amsterdam. Maar ook zijn er cannabisten uit Canada, Amerika, Rusland en zelfs Japan die de moeite nemen om helemaal naar Nederland te komen om hun waardering voor het oude beleid te tonen en hun stem te laten horen tegen de wietpasplannen.

In Nederland is vanuit veel kanten zeer positief gereageerd op het 420 Smoke-Out initiatief. Vanuit verschillende grote plaatsen zoals Groningen en Maastricht hebben we berichten gehad van coffeeshops die bussen inzetten om hun klanten naar Amsterdam te brengen. Uit heel erg veel kleinere plaatsen, zelfs die waar helemaal geen shops zitten is ook zeer positief gereageerd en hebben velen aangekondigd dat zij erbij zijn op 20 April om 16:20PM.

Het belooft dus een zeer gezellige boel te worden !

Wat wordt er van u verwacht ?
Kom op 20 April naar Amsterdam en neem plaats in één van de coffeeshops van Amsterdam om een lekker jointje te roken en bakkie te doen, of eet ergens een lekker broodje en shop wat rond tot de uiteindelijke lokatie van de meeting bekend wordt gemaakt.

Maak eventuele medebezoekers van de shops attent op de 420 Smoke-Out, voor zover zij zich daar nog niet bewust van zijn.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe duidelijker het bericht naar de regering!

WAAR vindt de Smoke-Out plaats?
Dit was de afgelopen maanden natuurlijk de meest gestelde vraag, en blijft dat ook tot ca. 1 uur voor de Smoke-Out Flash-mob meeting.

De uiteindelijke locatie wordt dan via de website CoffeeShopNIEUWS.nl en de daaraan verbonden Social-media kanalen op Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Als je je dus rond 15.00u in het centrum van Amsterdam bevind heb je vanaf het moment dat de locatie bekend wordt gemaakt (15:20PM) ruim de tijd om je naar de plek te begeven.

Waarom de late aankondiging van de locatie ?

Omdat wij de Smoke-Out meeting in de vorm van een zogenaamde Flash-mob willen doen. Bij een Flash-mob is het de bedoeling de omgeving totaal te verrassen met een ludieke actie. Dat zou natuurlijk niet lukken als al tijden van te voren zich mensen op de locatie beginnen te verzamelen.

Wat gebeurt er om 16:20PM ?
Rond 16:10PM zal ik, Peter Lunk met enkele anderen op de uiteindelijke locatie een korte intro verzorgen. Dan zullen we allemaal gezamelijk de laatste 10 seconden voor 1620PM aftellen om vervolgens allemaal onze joints op te steken.

Tijdens het roken van de joint zal ik de megafoon doorgeven aan een ieder die wenst enige woorden tot het publiek en de 420 aanhang te spreken.
(Als je wilt spreken stuur dan een mailtje met korte text max 3 minuten naar info@coffeeshopnieuws.nl)
Als we u selecteren om te spreken krijgt u van te voren bericht)

Maak spandoeken en posters!
Wij hebben een serie 'Vloeitje' Posters HIER staan die je kunt uitprinten en op een protestbord kunt plakken. Maar we vinden het natuurlijk HELEMAAL TE GEK! Als er op 20 April allemaal originele en goede spandoeken te zien zijn!

Aanmoedigingsprijs:
Het origineelste Spandoek wordt beloond met een V.I.P. Treatment de hele volgende dag in Haarlem tijdens het 'Hempcity Cannalympics 2012 Kick-Off event' op zaterdag 21 April.

Er is geen 'dresscode' maar als je iets GROENS aan doet... is dat altijd GOED !

Ik hoop velen van jullie te zien op 20 April !
Laten we er een gezellige en vreedzame meeting van maken.

Groene groeten en tot dan,

Peter Lunk
Comfort cannabist.
info@coffeeshopnieuws.nl
Facebook / Twitter

P.S.
Ik wil jullie allemaal vragen om de volgende 'spelregels in acht te nemen zodat we laten zien dat we verder geen overlast willen zijn of veroorzaken. Wees beleefd tegen mensen en volg instructies van daartoe bevoegde instanties en overheden altijd op. Ruim eventuele rommel van eetwaren, drankjes of cannabisgebruik op en laat de omgeving netter achter dan toen je kwam. ;)

Houdt de volgende algemeen geldende regels ook in de gaten:
-Onder de 18 jaar mag je in Nederland geen cannabis bezitten en/of gebruiken.
-Je mag op elk moment in totaal niet meer dan 5 gram cannabis bij je hebben.
-Alleen coffeeshops mogen officieel cannabis verkopen en onderlinge verkoop buiten is niet toegestaan.

Wil je helemaal geen enkel risico lopen draai dan een joint zonder enige wiet of hasj erin! En steek die tabakstick om 16:20PM op i.p.v. Een echte joint ;)

Essential links:

http://www.CoffeeShopNIEUWS.nl
CoffeeshopNIEUWS Facebook page.
CoffeeShopNIEUWS Twitter

MAIN 420 Smoke-Out UPDATES PAGE !!
420 Smoke-Out FACEBOOK EVENT PAGE
420 Smoke-Out main FACEBOOK discussion group.

4-21-2012 Hempcity Cannalympics infopage
Hempcity Cannalympics Facebook Eventpage

Cannalympics main Discussion groupNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...