Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)


Anti-Wietpas-beleid Smoke-Out protest Flash-mob!

AMSTERDAM, 20120416 -- CoffeeshopNieuws.nl meldt de organisatie van een 420 Smoke-Out in Amsterdam op 20 april. Uit heel Nederland zullen er vreedzame rokers aan de flashmob meedoen als een vorm van protest tegen de teloorgang van het Nederlandse gedoogbeleid. Ook internationaal, met zelfs vluchten uit Canada en Japan zullen de cannabisrokers de hoofdstad bezoeken van het eens zo tolerante Nederland.

Poster 420 Smoke-Out Amsterdam 20-4-2012 420 Smoke-Out's wat zijn dat ?
Four-Twenty of 4-20 of 4:20 zijn getallen-data en tijden die in de cannabis cultuur bekend staan als het onderlinge 'codewoord' om een blowtje te roken. Dit stamt oorspronkelijk van een groepje studenten in de USA die na schooltijd dagelijks om 4:20 PM afspraken om samen dan een jointje te roken. Langzaamaan is dit verhaal zich onder de andere blowers van die school gaan verspreiden, uiteindelijk kregen de cannabis media hier lucht van en gingen dit ook als zodanig gebruiken.

Zo is 4-20, de datum 20 April en 4:20 PM de tijd geworden waarop vele cannabis gebruikers in groepen tezamen komen in parken en bij universiteiten om vreedzaam een joint te roken. Dit soort gelegenheden worden 'Smoke-Out' genoemd.

Deze smoke-outs hebben ondanks hun gemoedelijke en vriendelijke vorm allemaal een en hetzelfde bericht: “STOP de repressie en criminalisering van cannabis gebruikers!”

Dergelijke Smoke-Out's worden ook gehouden op plaatsen waar cannabis gebruik verboden is zoals o.a. vele universiteiten in de USA. De polities treden op dergelijke gelegenheden meestal helemaal niet op tenzij er gehandeld wordt. Iedereen brengt dan ook zijn eigen joint mee.

Waarom een Smoke-Out in Amsterdam, Nederland ?

Omdat...
– We in Nederland inmiddels niet meer kunnen spreken van een vrije / liberale houding tegenover cannabis, coffeeshops en coffeeshoppers.
– Wij als cannabisgebruikers vinden dat we worden gecriminaliseerd, gedemoniseerd en gestigmatiseerd door het huidige kabinet en het nieuwe beleid.
– Wij als volledig LEGALE cannabis-consumenten aan de VOORDEUR van de coffeeshop ONTERECHT als criminelen worden behandeld en gedwongen ons te registreren als (soft-)drugsgebruikers!
– Wij vinden dat het nieuwe beleid ten aanzien van cannabis en coffeeshops gebaseerd is op LEUGENS en VALSE rapporten
– Het weigeren van toegang tot welke gelegenheid dan ook gebaseerd op afkomst of woonplaats DISCRIMINATIE is.
– Wij vinden dat het nieuwe beleid een beleid van 'Harm-Promotion' (schade bevordering) is ! Terwijl het gedoogbeleid in de basis als pilaar ontworpen is als 'Harm-reduction' (schadebeperking) !

DAAROM, is het nu ook in Nederland tijd voor een 420 Smoke-Out tegen de repressie en criminalisering van cannabisconsumenten !

De coffeeshops boden tot op heden een veilige plaats voor cannabisliefhebbers om hun wiet danwel hasj te kunnen kopen en hun jointje te kunnen roken in een beschermde omgeving, vrij van harddrugs en met cannabis van gecontroleerde kwaliteit.

Reeds 3 enquetes toonden aan dat ca. 80% van de Nederlandse coffeeshopbezoekers zich NIET zal registreren in een coffeeshop ! ( Klik hier voor uitslagen THC enquete Haarlem )

Dat betekent NIET dat deze zullen stoppen met cannabis gebruik, velen zullen via straat en huisdealers hun cannabis gaan betrekken of zelf gaan kweken.
Dat betekent WEL dat ca. 80% van de coffeeshoppers 'vercriminaliseerd' wordt en de illegaliteit in verdwijnt waar totaal geen controle of zicht meer is op kwaliteit, zuiverheid, leeftijd of per persoon verkochte hoeveelheid.

Ook is de kans dat men in aanraking komt met andere (hard-)drugs bij straat en thuisdealer niet uitgesloten, terwijl coffeeshops geen enkele vorm van alcohol of andere harddrugs toelaten. Zij worden immers direct gesloten als deze worden aangetrofen bij controle van Politie.

Wat is het doel ?
Het doel van de 420 Smoke-Out is om te laten zien dat wij NIET een klein stil groepje 'stoners' zonder mening of initiatief zijn ! Wij zijn een deel van de bevolking met een mening die opkomt voor zijn/haar verworven vrijheden!

Wie komen er ?
Internationaal gezien heeft de aankondiging van een vreedzame Smoke-Out meeting in Amsterdam op 420 (20 April) veel respons gekregen. Uit o.a. Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Spanje en Zweden aan toe komen mensen met autos en zelfs georganiseerde vluchten en bussen naar Amsterdam. Maar ook zijn er cannabisten uit Canada, Amerika, Rusland en zelfs Japan die de moeite nemen om helemaal naar Nederland te komen om hun waardering voor het oude beleid te tonen en hun stem te laten horen tegen de wietpasplannen.

In Nederland is vanuit veel kanten zeer positief gereageerd op het 420 Smoke-Out initiatief. Vanuit verschillende grote plaatsen zoals Groningen en Maastricht hebben we berichten gehad van coffeeshops die bussen inzetten om hun klanten naar Amsterdam te brengen. Uit heel erg veel kleinere plaatsen, zelfs die waar helemaal geen shops zitten is ook zeer positief gereageerd en hebben velen aangekondigd dat zij erbij zijn op 20 April om 16:20PM.

Het belooft dus een zeer gezellige boel te worden !

Wat wordt er van u verwacht ?
Kom op 20 April naar Amsterdam en neem plaats in één van de coffeeshops van Amsterdam om een lekker jointje te roken en bakkie te doen, of eet ergens een lekker broodje en shop wat rond tot de uiteindelijke lokatie van de meeting bekend wordt gemaakt.

Maak eventuele medebezoekers van de shops attent op de 420 Smoke-Out, voor zover zij zich daar nog niet bewust van zijn.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe duidelijker het bericht naar de regering!

WAAR vindt de Smoke-Out plaats?
Dit was de afgelopen maanden natuurlijk de meest gestelde vraag, en blijft dat ook tot ca. 1 uur voor de Smoke-Out Flash-mob meeting.

De uiteindelijke locatie wordt dan via de website CoffeeShopNIEUWS.nl en de daaraan verbonden Social-media kanalen op Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Als je je dus rond 15.00u in het centrum van Amsterdam bevind heb je vanaf het moment dat de locatie bekend wordt gemaakt (15:20PM) ruim de tijd om je naar de plek te begeven.

Waarom de late aankondiging van de locatie ?

Omdat wij de Smoke-Out meeting in de vorm van een zogenaamde Flash-mob willen doen. Bij een Flash-mob is het de bedoeling de omgeving totaal te verrassen met een ludieke actie. Dat zou natuurlijk niet lukken als al tijden van te voren zich mensen op de locatie beginnen te verzamelen.

Wat gebeurt er om 16:20PM ?
Rond 16:10PM zal ik, Peter Lunk met enkele anderen op de uiteindelijke locatie een korte intro verzorgen. Dan zullen we allemaal gezamelijk de laatste 10 seconden voor 1620PM aftellen om vervolgens allemaal onze joints op te steken.

Tijdens het roken van de joint zal ik de megafoon doorgeven aan een ieder die wenst enige woorden tot het publiek en de 420 aanhang te spreken.
(Als je wilt spreken stuur dan een mailtje met korte text max 3 minuten naar info@coffeeshopnieuws.nl)
Als we u selecteren om te spreken krijgt u van te voren bericht)

Maak spandoeken en posters!
Wij hebben een serie 'Vloeitje' Posters HIER staan die je kunt uitprinten en op een protestbord kunt plakken. Maar we vinden het natuurlijk HELEMAAL TE GEK! Als er op 20 April allemaal originele en goede spandoeken te zien zijn!

Aanmoedigingsprijs:
Het origineelste Spandoek wordt beloond met een V.I.P. Treatment de hele volgende dag in Haarlem tijdens het 'Hempcity Cannalympics 2012 Kick-Off event' op zaterdag 21 April.

Er is geen 'dresscode' maar als je iets GROENS aan doet... is dat altijd GOED !

Ik hoop velen van jullie te zien op 20 April !
Laten we er een gezellige en vreedzame meeting van maken.

Groene groeten en tot dan,

Peter Lunk
Comfort cannabist.
info@coffeeshopnieuws.nl
Facebook / Twitter

P.S.
Ik wil jullie allemaal vragen om de volgende 'spelregels in acht te nemen zodat we laten zien dat we verder geen overlast willen zijn of veroorzaken. Wees beleefd tegen mensen en volg instructies van daartoe bevoegde instanties en overheden altijd op. Ruim eventuele rommel van eetwaren, drankjes of cannabisgebruik op en laat de omgeving netter achter dan toen je kwam. ;)

Houdt de volgende algemeen geldende regels ook in de gaten:
-Onder de 18 jaar mag je in Nederland geen cannabis bezitten en/of gebruiken.
-Je mag op elk moment in totaal niet meer dan 5 gram cannabis bij je hebben.
-Alleen coffeeshops mogen officieel cannabis verkopen en onderlinge verkoop buiten is niet toegestaan.

Wil je helemaal geen enkel risico lopen draai dan een joint zonder enige wiet of hasj erin! En steek die tabakstick om 16:20PM op i.p.v. Een echte joint ;)

Essential links:

http://www.CoffeeShopNIEUWS.nl
CoffeeshopNIEUWS Facebook page.
CoffeeShopNIEUWS Twitter

MAIN 420 Smoke-Out UPDATES PAGE !!
420 Smoke-Out FACEBOOK EVENT PAGE
420 Smoke-Out main FACEBOOK discussion group.

4-21-2012 Hempcity Cannalympics infopage
Hempcity Cannalympics Facebook Eventpage

Cannalympics main Discussion groupNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgverzekering bespaartips voor studenten
Een gemiddeld studentenbudget houdt niet veel over, dus iedere besparing is dan ook meer dan welkom! Sinds half november kunnen...

Elf Lokale Orden van advocaten kiezen voor Mozard
Op 8 december 2016 werd in aanwezigheid van mr E. (Emilie) van Empel, voorzitter dekenberaad en Mark Voogd, directeur Mozard,...

Dr. Martine Dehlinger-Kremer van SynteractHCR verkozen tot president
Dr. Martine Dehlinger-Kremer van SynteractHCR verkozen tot president European CRO Federation, EUCROF SAN DIEGO-(BUSINESS WIRE)- SynteractHCR, een internationaal bedrijf in...

Een burnout is niet nodig: laat je stressniveau meten
Hoe werkt stress? Stress is een persoonlijke, fysieke respons op overbelasting. Al voordat het te laat is, is deze met...

Klantenservice 112schade nu ook via WhatsApp
Vanaf vandaag breidt 112schade haar reguliere klantenservice (via telefoon,e-mail, Facebook messenger) met WhatsApp uit. 112schade is hiermee de eerste schade...

Verzekeraars vullen hun zakken met vrijwillige eigen risico’s
Verzekeraars verdienen gemiddeld bijna 100 euro per jaar extra aan verzekerden die voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Dat zijn...

Zutphense veroordeeld voor groepsbelediging
Zutphense veroordeeld voor groepsbelediging Zutphense veroordeeld voor groepsbelediging Arnhem, 09 december 2016 De politierechter heeft een 72-jarige vrouw uit Zutphen...

Wilders schuldig aan groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie
Wilders schuldig aan groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie Wilders schuldig aan groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie Den Haag, 09 december...

Associatieovereenkomst EU - Oekraïne: de noodzaak tot ratificatie
Associatieovereenkomst EU - Oekraïne: de noodzaak tot ratificatie Persbericht AIV: Associatieovereenkomst EU - Oekraïne: de noodzaak tot ratificatie 8 december...

Lintec koopt MACtac Americas, LLC
Lintec koopt MACtac Americas, LLC TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation (hierna LINTEC) (TOKYO:7966)(ISIN:JP3977200009) heeft gesprekken gevoerd met Evergreen Holdings IV, LLC...

Verschil premies zorgverzekering afgenomen
Uit een onderzoek van Zorgverzekering.net is naar voren gekomen dat het verschil in premies in 2017 is afgenomen. En ZEKUR...

1.700 kerken over op 100% windenergie uit Nederland van Greenchoice
Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt over op 100% Nederlandse windenergie van duurzame energieleverancier Greenchoice. Al sinds begin 2013 krijgen...

Naamswijziging soms duurder dan nieuw vliegticket
Wanneer je per ongeluk een typefout maakt bij het boeken van een vliegticket, of een meisjes- of roepnaam gebruikt in...

Ontslagvergoedingen meer dan gehalveerd na invoering WWZ
De op 1 juli 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft onder meer ten doel de ontslagkosten voor werkgevers...

Ceramics of Italy, Rubi en BOVATIN: 12 pop-up shows op Bouwbeurs
Een speciaal momentje op de Internationale tegelbeurs te Bologna CERSAIE begin oktober was toch wel de ontmoeting van Confindustria Ceramica-president...

Beschermingsfactor tegen hiv ontdekt
Beschermingsfactor tegen hiv ontdekt Onder embargo tot 19.00 uur Amsterdam, 7 december 2016 - Onderzoekers van het AMC hebben een...

Kunst van Imke Courtois en Pim Smit voor triatleet Marc Herremans
Imke Courtois en Pim Smit maken kunst voor triatleet Marc Herremans en zijn stichting To Walk Again. In een speciaal...

Voortzetting Villa Saesveldt in Velp door September BV
September, aanbieder van liefdevolle zorg aan mensen met geheugenproblemen (dementie, ziekte van Alzheimer), opent in Velp haar vijfde locatie. September...

Stijging vraag geïsoleerde woningen
Duurzaam wonen wordt steeds populairder, blijkt uit onderzoek van verhuizen.com. Paul Geurts van Kessel, co-founder van isolatiespecialist Bleeve bevestigt de...

Spoorwegmuseum verplaatst tentoonstelling naar Utrecht CS
Op 7 december wordt de vernieuwde stationshal van Utrecht CS geopend. Het Spoorwegmuseum grijpt dit moment aan om de tentoonstelling...

Ramon Beuk en KNVB 'lekker bezig' in voetbalkantines
De kok, ondernemer en schrijver van kookboeken, Ramon Beuk, gaat een samenwerking aan met Sligro en de KNVB, de initiatiefnemers...

Nederland zakt voor examenquiz over zorgverzekering
Het is slecht gesteld met de kennis van Nederlanders over de zorgverzekering, vooral als het gaat om het eigen risico,...

Oxilion neemt alle activiteiten Business Hosting over
Oxilion heeft JDN ICT Services overgenomen, het bedrijf achter Business Hosting. Alle cloud- en hostingdiensten en domeinnaamregistraties van Business Hosting...

E-SIM: de grootste telecomrevolutie sinds mobiele data?
BTG is, met diverse technologiepartners, erin geslaagd om in een test op een Nederlands mobiel netwerk tussen provider te schakelen...

Recordaantal verhuizingen tijdens kerstvakantie
Verhuisbedrijven verwachten in de kerstvakantie van 2016 een top in het aantal verhuizingen. Dat blijkt uit onderzoek van verhuizen.com. De...

Total Safety krijgt eerste aparte ISO-certificaat voor IPSC in Europa
Divisie Duitsland-Oostenrijk van Total Safety krijgt eerste aparte ISO-certificaat voor IPSC in Europa DILSEN-STOKKEM, Belgie-(BUSINESS WIRE)- Total Safety, Europe heeft...

Nieuw crowdfunding platform voor het MKB
Maandag 5 december 2016 startte een nieuw crowdfunding platform voor het Midden- en Kleinbedrijf: in2thecrowd. Het bedrijf wil goede ideeën...

Dé nieuwe binnen–buitenbeurs van het voorjaar
Tijdens het Paasweekend van 2017 vindt op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn de nieuwe “binnen – buitenbeurs” Exclusive...

Facebookpagina komvandatgrasaf in de lucht
Ouders van een voetbalvereniging in Leeuwarden hebben de handen ineengeslagen en een Facebook pagina opgericht van, en voor, verontruste ouders...

BOKS van Greenchoice: inzicht om energie te besparen via slimme meter
Gratis de data uit de slimme meter goed benutten én op een leuke manier energie besparen. Dat kan vanaf nu...

TUNIX Digital Security en Parcival slaan de handen ineen
TUNIX en Parcival slaan de handen ineen om hun klanten nog beter te kunnen bedienen op het gebied van Crisis...

Innovatief auto import bedrijf wint FD Gazelle Award
Het importeren van een auto uit Duitsland wint steeds meer aan populariteit. Auto import bedrijf Das Import (Das Automotive Services...

Beta-sitosterol verbetert behandeling tegen genitale HPV-infectie
Genitale wratten zijn een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Deze veelal goedaardige huidafwijking wordt veroorzaakt door een infectie met...

Hypotheekrente.com API stelt hypotheekrente gegevens vrij beschikbaar
Vanaf vandaag biedt Hypotheekrente.com iedereen de mogelijkheid om zelf informatie over alle hypotheekrentes op een website te plaatsen. Hypotheekrente.com is...

Early Data Demonstrate Clinical Activity of Acalabrutinib in...
Early Data Demonstrate Clinical Activity of Acalabrutinib in Difficult-to-Treat Chronic Lymphocytic Leukaemia CAMBRIDGE, England-(BUSINESS WIRE)- AstraZeneca and its haematology Centre...

Peter Koppenol breidt partnerteam van CPI uit
Peter Koppenol is per 15 november benoemd tot Principal bij zakelijk dienstverlener CPI Risk, Finance & Governance. Hij zal zich...

TomTom Press Statement
TomTom Press Statement AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Responding to questions in Dutch media today, TomTom (TOM2) announces that within the Consumer business...

Ernstig dierenleed op Nederlandse nertsenfokkerij
Animal Rights en Bont voor Dieren tonen met recente undercoverbeelden misstanden aan op twee nertsenfokkerijen in de gemeente Alphen aan...

10 jaar – 10.000 terabyte – nul komma nul dataverlies
Het Silent Cube archiefopslagsysteem is het eerste modulair uitbreidbare storage systeem dat speciaal is ontwikkeld voor betrouwbare en permanente data...

Alexander Van der Bellen gekozen als president van Oostenrijk
Letter of congratulations from President Donald Tusk to Alexander Van der Bellen on his election as Federal President of the...

SP: 'Alleen een radicale ommekeer brengt EU op het rechte pad'
'Alleen een radicale ommekeer brengt EU op het rechte pad' Het Verdrag van Maastricht bestaat 25 jaar. Voor de SP...

Trustech 2016, het neusje van de zalm
Trustech 2016, het neusje van de zalm CANNES, France-(BUSINESS WIRE)- De sterren uit de branche voor vertrouwenstechnologieen betraden de trappen...

"Omgevingswet geeft bestuurlijk management te grote beleidsvrijheid"
Verantwoording van publiek handelen Planologie 02dec2016 15.00 Lezing In zijn afscheidscollege stelt Willem Salet verantwoording van publiek handelen centraal. Hij...

Nieuwe DocuDoka film- en discussieavond over kindersekstoerisme
Op vrijdag 2 december presenteert DocuDoka de derde film- en discussieavond over toerisme in creatieve nachtbar Doka in de kelder...

Meeste singles teleurgesteld in Tinder
Er zijn weinig singles te vinden die nog nooit een datingprofiel hebben aangemaakt op Tinder. Maar liefst 97 procent van...

Veel ZZP’ers hebben last van wanbetalers
Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 80% van de zzp’ers te maken krijgt met klanten die nota’s veel te laat...

Meilink wint prestigieuze Best Logistics Award DISCA’16
Meilink uit Borculo is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland. Hiermee sleepte Meilink de prestigieuze Best Logistics...

Altijd een leerkracht voor de klas, het kan echt
Er dreigt een nijpend tekort aan vervangers in het primair onderwijs. Door de verandering van de ketenbepalingen in de Wet...

Pllek (Amsterdam Noord) opent nieuw muziek podium
Met trots presenteert Pllek de zaal naast het restaurant als nieuw en dynamisch live muziek podium in Amsterdam. De Kick-Off...

Alweer gruwelijk dierenleed blootgelegd bij Nederlandse nertsenfokker
Gedurende twee maanden heeft een undercover arbeider van de Poolse dierenbeschermingsorganisatie Otwarte Klatki gewerkt bij de Nederlandse nertsenfokker Leeijen in...