Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)


Anti-Wietpas-beleid Smoke-Out protest Flash-mob!

AMSTERDAM, 20120416 -- CoffeeshopNieuws.nl meldt de organisatie van een 420 Smoke-Out in Amsterdam op 20 april. Uit heel Nederland zullen er vreedzame rokers aan de flashmob meedoen als een vorm van protest tegen de teloorgang van het Nederlandse gedoogbeleid. Ook internationaal, met zelfs vluchten uit Canada en Japan zullen de cannabisrokers de hoofdstad bezoeken van het eens zo tolerante Nederland.

Poster 420 Smoke-Out Amsterdam 20-4-2012 420 Smoke-Out's wat zijn dat ?
Four-Twenty of 4-20 of 4:20 zijn getallen-data en tijden die in de cannabis cultuur bekend staan als het onderlinge 'codewoord' om een blowtje te roken. Dit stamt oorspronkelijk van een groepje studenten in de USA die na schooltijd dagelijks om 4:20 PM afspraken om samen dan een jointje te roken. Langzaamaan is dit verhaal zich onder de andere blowers van die school gaan verspreiden, uiteindelijk kregen de cannabis media hier lucht van en gingen dit ook als zodanig gebruiken.

Zo is 4-20, de datum 20 April en 4:20 PM de tijd geworden waarop vele cannabis gebruikers in groepen tezamen komen in parken en bij universiteiten om vreedzaam een joint te roken. Dit soort gelegenheden worden 'Smoke-Out' genoemd.

Deze smoke-outs hebben ondanks hun gemoedelijke en vriendelijke vorm allemaal een en hetzelfde bericht: “STOP de repressie en criminalisering van cannabis gebruikers!”

Dergelijke Smoke-Out's worden ook gehouden op plaatsen waar cannabis gebruik verboden is zoals o.a. vele universiteiten in de USA. De polities treden op dergelijke gelegenheden meestal helemaal niet op tenzij er gehandeld wordt. Iedereen brengt dan ook zijn eigen joint mee.

Waarom een Smoke-Out in Amsterdam, Nederland ?

Omdat...
– We in Nederland inmiddels niet meer kunnen spreken van een vrije / liberale houding tegenover cannabis, coffeeshops en coffeeshoppers.
– Wij als cannabisgebruikers vinden dat we worden gecriminaliseerd, gedemoniseerd en gestigmatiseerd door het huidige kabinet en het nieuwe beleid.
– Wij als volledig LEGALE cannabis-consumenten aan de VOORDEUR van de coffeeshop ONTERECHT als criminelen worden behandeld en gedwongen ons te registreren als (soft-)drugsgebruikers!
– Wij vinden dat het nieuwe beleid ten aanzien van cannabis en coffeeshops gebaseerd is op LEUGENS en VALSE rapporten
– Het weigeren van toegang tot welke gelegenheid dan ook gebaseerd op afkomst of woonplaats DISCRIMINATIE is.
– Wij vinden dat het nieuwe beleid een beleid van 'Harm-Promotion' (schade bevordering) is ! Terwijl het gedoogbeleid in de basis als pilaar ontworpen is als 'Harm-reduction' (schadebeperking) !

DAAROM, is het nu ook in Nederland tijd voor een 420 Smoke-Out tegen de repressie en criminalisering van cannabisconsumenten !

De coffeeshops boden tot op heden een veilige plaats voor cannabisliefhebbers om hun wiet danwel hasj te kunnen kopen en hun jointje te kunnen roken in een beschermde omgeving, vrij van harddrugs en met cannabis van gecontroleerde kwaliteit.

Reeds 3 enquetes toonden aan dat ca. 80% van de Nederlandse coffeeshopbezoekers zich NIET zal registreren in een coffeeshop ! ( Klik hier voor uitslagen THC enquete Haarlem )

Dat betekent NIET dat deze zullen stoppen met cannabis gebruik, velen zullen via straat en huisdealers hun cannabis gaan betrekken of zelf gaan kweken.
Dat betekent WEL dat ca. 80% van de coffeeshoppers 'vercriminaliseerd' wordt en de illegaliteit in verdwijnt waar totaal geen controle of zicht meer is op kwaliteit, zuiverheid, leeftijd of per persoon verkochte hoeveelheid.

Ook is de kans dat men in aanraking komt met andere (hard-)drugs bij straat en thuisdealer niet uitgesloten, terwijl coffeeshops geen enkele vorm van alcohol of andere harddrugs toelaten. Zij worden immers direct gesloten als deze worden aangetrofen bij controle van Politie.

Wat is het doel ?
Het doel van de 420 Smoke-Out is om te laten zien dat wij NIET een klein stil groepje 'stoners' zonder mening of initiatief zijn ! Wij zijn een deel van de bevolking met een mening die opkomt voor zijn/haar verworven vrijheden!

Wie komen er ?
Internationaal gezien heeft de aankondiging van een vreedzame Smoke-Out meeting in Amsterdam op 420 (20 April) veel respons gekregen. Uit o.a. Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Spanje en Zweden aan toe komen mensen met autos en zelfs georganiseerde vluchten en bussen naar Amsterdam. Maar ook zijn er cannabisten uit Canada, Amerika, Rusland en zelfs Japan die de moeite nemen om helemaal naar Nederland te komen om hun waardering voor het oude beleid te tonen en hun stem te laten horen tegen de wietpasplannen.

In Nederland is vanuit veel kanten zeer positief gereageerd op het 420 Smoke-Out initiatief. Vanuit verschillende grote plaatsen zoals Groningen en Maastricht hebben we berichten gehad van coffeeshops die bussen inzetten om hun klanten naar Amsterdam te brengen. Uit heel erg veel kleinere plaatsen, zelfs die waar helemaal geen shops zitten is ook zeer positief gereageerd en hebben velen aangekondigd dat zij erbij zijn op 20 April om 16:20PM.

Het belooft dus een zeer gezellige boel te worden !

Wat wordt er van u verwacht ?
Kom op 20 April naar Amsterdam en neem plaats in één van de coffeeshops van Amsterdam om een lekker jointje te roken en bakkie te doen, of eet ergens een lekker broodje en shop wat rond tot de uiteindelijke lokatie van de meeting bekend wordt gemaakt.

Maak eventuele medebezoekers van de shops attent op de 420 Smoke-Out, voor zover zij zich daar nog niet bewust van zijn.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe duidelijker het bericht naar de regering!

WAAR vindt de Smoke-Out plaats?
Dit was de afgelopen maanden natuurlijk de meest gestelde vraag, en blijft dat ook tot ca. 1 uur voor de Smoke-Out Flash-mob meeting.

De uiteindelijke locatie wordt dan via de website CoffeeShopNIEUWS.nl en de daaraan verbonden Social-media kanalen op Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Als je je dus rond 15.00u in het centrum van Amsterdam bevind heb je vanaf het moment dat de locatie bekend wordt gemaakt (15:20PM) ruim de tijd om je naar de plek te begeven.

Waarom de late aankondiging van de locatie ?

Omdat wij de Smoke-Out meeting in de vorm van een zogenaamde Flash-mob willen doen. Bij een Flash-mob is het de bedoeling de omgeving totaal te verrassen met een ludieke actie. Dat zou natuurlijk niet lukken als al tijden van te voren zich mensen op de locatie beginnen te verzamelen.

Wat gebeurt er om 16:20PM ?
Rond 16:10PM zal ik, Peter Lunk met enkele anderen op de uiteindelijke locatie een korte intro verzorgen. Dan zullen we allemaal gezamelijk de laatste 10 seconden voor 1620PM aftellen om vervolgens allemaal onze joints op te steken.

Tijdens het roken van de joint zal ik de megafoon doorgeven aan een ieder die wenst enige woorden tot het publiek en de 420 aanhang te spreken.
(Als je wilt spreken stuur dan een mailtje met korte text max 3 minuten naar info@coffeeshopnieuws.nl)
Als we u selecteren om te spreken krijgt u van te voren bericht)

Maak spandoeken en posters!
Wij hebben een serie 'Vloeitje' Posters HIER staan die je kunt uitprinten en op een protestbord kunt plakken. Maar we vinden het natuurlijk HELEMAAL TE GEK! Als er op 20 April allemaal originele en goede spandoeken te zien zijn!

Aanmoedigingsprijs:
Het origineelste Spandoek wordt beloond met een V.I.P. Treatment de hele volgende dag in Haarlem tijdens het 'Hempcity Cannalympics 2012 Kick-Off event' op zaterdag 21 April.

Er is geen 'dresscode' maar als je iets GROENS aan doet... is dat altijd GOED !

Ik hoop velen van jullie te zien op 20 April !
Laten we er een gezellige en vreedzame meeting van maken.

Groene groeten en tot dan,

Peter Lunk
Comfort cannabist.
info@coffeeshopnieuws.nl
Facebook / Twitter

P.S.
Ik wil jullie allemaal vragen om de volgende 'spelregels in acht te nemen zodat we laten zien dat we verder geen overlast willen zijn of veroorzaken. Wees beleefd tegen mensen en volg instructies van daartoe bevoegde instanties en overheden altijd op. Ruim eventuele rommel van eetwaren, drankjes of cannabisgebruik op en laat de omgeving netter achter dan toen je kwam. ;)

Houdt de volgende algemeen geldende regels ook in de gaten:
-Onder de 18 jaar mag je in Nederland geen cannabis bezitten en/of gebruiken.
-Je mag op elk moment in totaal niet meer dan 5 gram cannabis bij je hebben.
-Alleen coffeeshops mogen officieel cannabis verkopen en onderlinge verkoop buiten is niet toegestaan.

Wil je helemaal geen enkel risico lopen draai dan een joint zonder enige wiet of hasj erin! En steek die tabakstick om 16:20PM op i.p.v. Een echte joint ;)

Essential links:

http://www.CoffeeShopNIEUWS.nl
CoffeeshopNIEUWS Facebook page.
CoffeeShopNIEUWS Twitter

MAIN 420 Smoke-Out UPDATES PAGE !!
420 Smoke-Out FACEBOOK EVENT PAGE
420 Smoke-Out main FACEBOOK discussion group.

4-21-2012 Hempcity Cannalympics infopage
Hempcity Cannalympics Facebook Eventpage

Cannalympics main Discussion groupNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...