NIEUWSbank
... waar nieuws meerwaarde krijgt
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


CSI Training: Cyber Security Investigation / Network Forensic Analysis

Datum nieuwsfeit: 23-04-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: SCOS Software bv
Zoek soortgelijke berichten

CSI Training: Cyber Security Investigation / Network Forensic Analysis


Practical Techniques for Analyzing Suspicious Network Traffic

Hoofddorp, 20120220 -- SCOS Software bv organiseert 23 april tot en met 27 april 2012 een CSI - Cyber Security Investigations and Network Forensic Analysis Training te Hoofddorp.

Deze cursus is ontwikkeld voor netwerkbeveiligings- en wetshandhavingspersoneel met basis- tot gemiddelde kennis van algemene beveiliging en netwerken. Succesvolle voltooiing van deze cursus maakt forensische netwerkanalyse (Network Forensics Analysis) toegankelijk voor de deelnemers. Indien men reeds beschikt over goede kennis van hostbased forensische analyse leert men toepassingen met betrekking tot het ‘end-to-end’ digitale forensische proces.

Forensische netwerkanalyse omvat het registreren van verdachte gegevens en het ontdekken van ongebruikelijke patronen die schuilgaan achter schijnbaar normaal netwerkverkeer. Deze cursus voorziet de deelnemer van een set onderzoekstechnieken en richt zich op het gebruik van leveranciersonafhankelijke, opensourcetools om inzicht te verschaffen in de volgende gebieden:

Gedurende de cursus worden praktijkvoorbeelden gebruikt, in combinatie met verschillende praktijkoefeningen, zodat in de praktijk bewezen, praktische forensische analysevaardigheden worden verkregen. Deelnemers ontvangen een trainingsmap, inclusief verschillende Wireshark-referentielogbestanden en een dvd met netwerk- en forensische tools, evenals een bibliotheek van referentiedocumenten op het gebied van forensische netwerkanalyse.

Na succesvolle voltooiing van deze workshop, zijn de deelnemers in staat:

CSI-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van beveiliging.

Andere cursussen welk SCOS Software eerdaags organiseert als partner van Wireshark University van Laura Chappell zijn:

Core1 - Analyzing TCP/IP Networks with Wireshark (6-9 Maart 2012) en Core2 - Troubleshooting and Securing with Wireshark (12-16 Maart 2012).

Meer informatie:

www.scos.nl www.wiresharkuniversity.nl info@scos.nl tel. 023 5685615Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie