Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis ondersteuning bij selectie en inkoop van verzuimsystemen

Gratis ondersteuning bij selectie en inkoop van verzuimsystemen


Helmond, 20120423 -- Vanaf vandaag is er een gratis persoonlijk maatwerkadvies voor organisaties die op zoek zijn naar een verzuimsysteem. Dat is de kern van de nieuwe adviesdienst die VerzuimSystemen.nl aanbiedt aan werkgevers, arbodienstverleners, verzekeraars en tussenpersonen.

Voor organisaties die werken volgens het nu zo populaire eigenregiemodel, is een passend en professioneel verzuimsysteem onontbeerlijk. Een goed geïntegreerde tool heeft alle betrokkenen scherp in beeld, is goed beveiligd tegen hackers en ongeoorloofd gebruik, laat alle agenda’s op elkaar aansluiten, zorgt voor complete dossiers, koppelt diverse administraties aan elkaar en schakelt als vanzelf met UWV en verzekeraars.

Aanschaf vaak lastig
Waar de aanschaf van software sowieso al lastig is, is de aanschaf van een verzuimsysteem dat helemaal. HR is over het algemeen geen specialist in het inkopen van systemen, heeft beperkte ervaring met verzuimsystemen en de diverse aanbieders.
Marco de Zeeuw, directeur van VerzuimSystemen.nl: “Je hebt al snel te maken met een handvol rollen, tientallen gebruikers, meerdere koppelingen, maatwerkprotocollen en privacygevoelige en medische informatie.”
De Zeeuw was in 2009 en 2010 voorzitter van het testteam van het jaarlijkse onderzoek naar verzuimsystemen van BG magazine. “Dit onderzoek is de leidraad voor veel P&O’ers bij de selectie van een passend systeem. Er is dus behoefte aan onafhankelijke en goede informatie. Onze ervaring als testteam is het fundament geweest onder VerzuimSystemen.nl”, aldus De Zeeuw.

Privacy is een illusie
Volgens Hans van Rooij, mededirecteur van VerzuimSystemen.nl, is privacy een illusie.
“De lancering van onze adviesdienst valt toevallig samen met de commotie rondom de opgelaaide discussie omtrent de privacy van medewerkers. Medische gegevens van honderdduizenden Nederlanders lagen op straat door lekken in ICT systemen. Een daarvan betrof een van de grotere aanbieders van een verzuimsysteem. Je moet je echter afvragen hoe ‘privacyproof’ systemen kunnen zijn. Het is echt een illusie om 100 procent veiligheid te garanderen. De afgelopen jaren werden we veelvuldig opgeschrikt door falende beveiligingen van toonaangevende bedrijven als Diginotar, KPN en Apple. Als deze organisaties het al niet kunnen, wat mag je dan verwachten? De commotie in de politiek is begrijpelijk, maar ook enigszins naïef. Stel dat er ooit een systeem wordt gebouwd dat het stempel “privacyproof” mag dragen, dan is de veiligheid van de gegevens in belangrijke mate afhankelijk van de gebruiker. En juist dáár gaat het vaak mis. Om organisaties te helpen inzicht te krijgen in de beveiligingsrisico’s, hebben we daarom ook een gratis checklist ontwikkeld die hier inzicht in geeft.”

Gratis ondersteuning
VerzuimSystemen.nl is een nieuwe dienst die organisaties gratis persoonlijke ondersteuning gaat bieden. In een inventariserend gesprek worden de specifieke eisen en wensen van de organisatie in kaart gebracht. Na een objectief gewogen matching onder alle aanbieders in de markt, maken de drie best passende aanbieders een gespecificeerde offerte en deze wordt getoetst op volledigheid en duidelijkheid. De uiteindelijke afnemer ontvangt de offertes samen met een adviesrapportage. Uit dit aanbod maakt de organisatie vervolgens zelf haar keuze.

Klanten volgen
Ook tijdens en na afloop van het implementatietraject blijft VerzuimSystemen.nl haar klanten volgen. Na een jaar volgt een evaluatiegesprek waarin wordt vastgesteld of de verwachtingen die vooraf zijn gewekt ook daadwerkelijk zijn waargemaakt. Voor VerzuimSystemen.nl en voor de aanbieders levert dit belangrijke informatie op om de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Jaarlijks onderzoek
VerzuimSystemen.nl doet jaarlijks onderzoek naar het actuele marktaanbod van alle professionele tools in de markt. De eindgebruikers wordt online en via evaluaties gevraagd naar wensen en ervaringen met verzuimsystemen. Daarnaast houden de professionals van VerzuimSystemen.nl de juridische, maatschappelijke, technische en politieke ontwikkelingen doorlopend in de peiling.
Op www.verzuimsystemen.nl is informatie te vinden over de toegevoegde waarde van systemen, de zin en onzin van koppelingen, het selectieproces, detailinformatie van alle aanbieders, handige links en relevante artikelen en nieuws.


Initiatiefnemers
VerzuimSystemen.nl BV is een initiatief van Marco de Zeeuw, Hans van Rooij en Bob Zeegers. Drie professionals, kenners van de markt en actief betrokken geweest bij meerdere edities van de jaarlijkse verzuimsysteemtest van BG magazine.
De Zeeuw en Van Rooij hebben vanuit een onafhankelijk en transparante positie voor diverse organisaties selectie- en adviestrajecten uitgevoerd en gaven aanbieders advies hoe hun systeem verder te optimaliseren. Zeegers heeft al eerder de vergelijkingssite Arbokiezer.nl gelanceerd, waarmee sinds 2009 al meer dan 1.250 werkgevers hun nieuwe arbodienstverlener hebben gevonden.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie