N/I/E/U/W/S/bank interactief Nederlands persbureau
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Hans Wijers, voorvechter duurzaamheid, onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 24-04-2012
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: Rijksoverheid


 

Hans Wijers, voorvechter duurzaamheid, onderscheiden

Eén van de grondleggers van de groene economie. Een leider met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Een visionair die zijn ideeën over duurzaamheid in de praktijk toepaste. Met die typeringen werd namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) afscheid genomen van Hans Wijers, scheidend topman van AkzoNobel en oud-minister van het ministerie van Economische Zaken.

Focus op duurzaamheid

Wijers kreeg voor zijn verdiensten een Koninklijke Onderscheiding omgehangen. De gepromoveerd econoom is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. In 1998 werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het verbinden van economie en duurzaamheid loopt als een rode draad door de carrière van Wijers. ´Als minister stond hij voor de gedachte dat groen en groei samengaan,´ aldus Verhagen. ´Als ondernemer bewees Wijers dat een focus op duurzaamheid winstgevend kan zijn en tot baanbrekende innovaties kan leiden.´

Ambtenaar én minister

Wijers stond sinds 2003 aan het roer bij chemieconcern AkzoNobel. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Economische Zaken. In de jaren '80 van de vorige eeuw werkte Hans Wijers als ambtenaar op het toenmalige ministerie van EZ.

Documenten en publicaties

Afscheid van Hans Wijers

Speech Secretaris-Generaal van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Chris Buijink, bij het afscheid van Hans Wijers, ...

Toespraak | 24-04-2012 | EL&I

 

Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// Vindplaats van dit bericht

 


Terug naar boven