Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd


Een sterke wereldwijde combinatie

PARSIPPANY / US, 20120503 -- Watson Pharmaceuticals Inc. en de Actavis Group hebben 26 april aangekondigd dat de twee bedrijven tot overeenstemming zijn gekomen dat Watson Actavis zal aankopen voor het bedrag van circa EUR 4.25 miljard (US $ 5.65 miljard). Door Watson en Actavis samen te voegen, ontstaat het derde grootste bedrijf in generieke geneesmiddelen wereldwijd met een geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US$ 8 miljard in 2012.

Een sterke wereldwijde combinatie:
- Brengt 3e grootste generieke bedrijf wereldwijd tot stand -
- Geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US $ 8 miljard in 2012-
- Aanzienlijke schaalvergroting voor Watson buiten de Verenigde Staten -
- Beoogde groei en stimulans in omzet en winst -
- Draagt onmiddellijk bij aan de winst, voor synergievoordelen -
- Beoogde synergievoordelen van meer dan $ 300 miljoen binnen drie jaar -

- Sterke gezamenlijke cash flow stelt Watson in staat schulden snel terug te brengen -

Actavis wordt gekenmerkt door een sterke groei, met vestigingen in meer dan 40 landen en ruim 10.000 medewerkers wereldwijd. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en daarnaast heeft Actavis momenteel 300 projecten in de pijplijn. Wereldwijd zijn er in  2011 meer dan 22 miljard doseringen geproduceerd. De omzet van Actavis bedroeg in 2011 circa US $ 2.5 miljard.

“Door de overname van Actavis creëren we de derde grootste generieke speler wereldwijd. De combinatie van beide bedrijven breidt ons productportfolio aanzienlijk uit, hetgeen onze internationale positie verstevigd en nieuwe producten zal bieden voor ons bestaande portfolio in de Verenigde Staten”, aldus Paul M. Bisaro, President and CEO of Watson.

Door deze overname verdubbelen we het bereik van Watson. Met de uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Centraal- en Oost-Europa, wordt de positie van Watson aangevuld en uitgebreid in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Zuid-Oost Azië”, vervolgt Bisaro. De overname geeft vorm aan onze doelstelling om Watson verder uit te breiden naar een wereldspeler van formaat. Zodra de transactie afgerond is, zal circa 40% van de generieke omzet van Watson afkomstig zijn van markten buiten de Verenigde Staten.

“Deze transactie is ook op financieel gebied een grote kans, met een enorme impuls voor onze omzet- en winstgroei in de nabije toekomst. De transactie draagt onmiddellijk bij aan de winst voor synergievoordelen en we verwachten dat er door synergievoordelen meer dan US $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar. Tussen vandaag en het moment van afronding van de transactie, werken we nauw met Actavis samen om tot een soepele, naadloze integratie te komen tussen de twee partijen. Op deze wijze kan Watson de voordelen die de samenvoeging biedt optimaal benutten en ook op de langere termijn de groei van het bedrijf blijven waarborgen”.

“Vandaag is een historisch moment voor Actavis. De afgelopen twee jaar heb ik het genoegen gehad te werken met het nieuwe management team van Actavis en alle relaties die samen met Actavis de ontwikkeling van ons bedrijf mede hebben vormgegeven”, aldus Claudio Albrecht, Executive Chairman en CEO van Actavis. “Gezamenlijk zijn we er op succesvolle wijze in geslaagd een sterke plek in de markt tot stand te brengen, om zodoende aan te sluiten bij de groei en dynamiek van de generieke markt”.

“Door de beoogde samenvoeging van Actavis en Watson bouwen we voort op deze sterke fundering, hetgeen zal resulteren in een partij die groot genoeg is om een solide positie in te nemen in de huidige generieke markt. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan en maken het mogelijk de sterke positie – binnen het krachtenveld van de markt - verder uit te diepen. En aanvullend, zijn Watson en Actavis samen goed uitgerust om in te springen op de mogelijkheden die de snelgroeiende biosimilar markt biedt”, voegt Albrecht toe.


Belangrijkste ontwikkelingen en verbeteringen

Commercieel aantrekkelijke transactie

Omvang Watson wereldwijd aanzienlijk vergroot
  • Door de samenvoeging ontstaat een combinatie van bedrijven die wederzijds kunnen profiteren van een uitgebreide product-pijplijn, duurzame groeiende omzet, inkomsten en cash flow. Als gevolg van deze transactie zal de omzet van Watson buiten de Verenigde Staten naar verwachting toenemen van ongeveer 16% van de totale generieke omzet aan het eind van 2011 naar 40%.
Betere marktpositie
  • Door de combinatie van beide bedrijven wordt een top 3 positie bekleed in 11 markten en een top 5 positie in 15 markten. Gezamenlijk zijn er meer dan 40 vestigingen wereldwijd. De  uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Rusland, Centraal- en Oost-Europa, vult de positie van Watson in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië perfect aan.
Enorme uitbreiding productportfolio
  • Het samengestelde portfolio zal verder groeien en o.a. gericht zijn op gereguleerde uitgiftes, transdermale medicatie, vaste farmaceutische vormen voor oraal gebruik, injecteerbare geneesmiddelen, vloeibare medicatie en semi-vloeibare medicatie zoals suspensies en smelttabletten. Met als resultaat een groter, breder portfolio en een versterkte focus op productontwikkeling, met een fors toegenomen product-pijplijn. Het samengestelde portfolio zal in de Verenigde Staten 45 First-to-Files en 30 exclusieve First-to-Files omvatten.
Financiële voordelen van transactie

Onmiddellijke, sterke groei
  • De transactie beoogt per direct een sterke groei in de winst, voor synergievoordelen. Inclusief synergievoordelen verwacht Watson dat de overname meer dan 30% zal bijdragen aan de winst over 2013 en dat deze bijdrage in 2014 verder zal toenemen door organische groei en verdere synergievoordelen.
Synergie biedt aanzienlijke toegevoegde waarde
  • Watson verwacht dat door synergievoordelen er meer dan $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar na het afronden van de transactie, voornamelijk op SG&A en R&D kosten.
  • De beoogde samenvoeging brengt de toonaangevende productiefaciliteiten en omvangrijke supply chains van de twee bedrijven bij elkaar. Ook verwacht Watson te profiteren van een lager belastingtarief van circa 28%.
Sterke gezamenlijke cash flow maakt snelle aflossing van schulden mogelijk
  • Naar verwachting zal de cash flow van beide bedrijven samen het voor Watson mogelijk maken de schulden snel af te lossen en in 2013 de ratio van schuld/EBITDA terug te brengen naar 3 en in 2014 naar 2. Watson verwacht haar huidige goede rating van alle drie de rating agencies te behouden na de transactie.
Aanvullende capaciteit, management en werknemers

Versterken 3rd Party Business
  • De combinatie van Specifar (Watson) en Medis (Actavis) vormt samen de grootste 3rd Party formule (inlicensing en outlicensing) met – samengesteld - een bijzonder breed productaanbod. 

Ervaren en internationaal georiënteerd Management Team
  • Gezamenlijk brengen Watson en Actavis de gewenste managementexpertise bij elkaar die benodigd is om een partij van deze omvang te begeleiden in groei binnen bestaande- en potentiële groeimarkten. Daarnaast beschikt Actavis over een aanzienlijke dosis kennis en ervaring door de diverse transacties en samenvoegingen welke Actavis in de afgelopen jaren tot stand heeft gebracht, sinds de privatisering in 2007. Waaronder de consolidatie van corporate functies, het samenvoegen van divisies en werkzaamheden tussen Centraal/Oost Europa en West Europa en de implementatie van projectmanagement binnen de algehele organisatie.  
17.000 medewerkers wereldwijd
  • Het gezamenlijke team van goed opgeleide medewerkers zal uitgroeien naar 17.000. De gecombineerde R&D divisie zal bestaan uit meer dan twaalf locaties en er zijn circa twintig gezamenlijke productiesites wereldwijd, die tezamen een grotere internationale productontwikkeling kunnen realiseren. Door deze aanzienlijke schaalvergroting is het samengevoegde bedrijf goed geoutilleerd op het gebied van productontwikkeling, productie en service.

Over Watson Pharmaceuticals
Watson Pharmaceuticals Inc. is een leidinggevend geïntegreerd wereldwijd farmaceutisch bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parsippanny, New Jersey, VS. Watson werkt aan de ontwikkeling, vervaardiging en distributie van generieke farmaceutische producten in een aantal therapeutische categorieën en is gespecialiseerd in farmaceutische merkproducten voor urologie en female health.  Voor deze beide productcategorieën ontwikkelt Watson ook biosimilars. Tevens distribueert Watson farmaceutische merkproducten via Anda Distribution Division.

In 2011 was Watson het derde grootste generieke farmaceutische bedrijf in de Verenigde Staten. Ook doet Watson zaken op belangrijke internationale markten zoals Canada, Brazilië, West-Europa, Australië, Zuid-Oost Azië en Zuid-Afrika. In de Verenigde Staten distribueert Watson circa 8.500 stock-keeping units rechtstreeks aan meer dan 60.000 klanten via de Anda Distribution Division.

Meer informatie over Watson Pharmaceuticals is te vinden op www.watson.com.

Over de Actavis Group
Actavis is wereldwijd een toonaangevend generiek-farmaceutisch bedrijf. Actavis richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van generieke geneesmiddelen. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen en heeft ruim tienduizend werknemers. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en Actavis levert aan meer dan 70 landen wereldwijd. Meer informatie over de Actavis Group is te vinden op www.actavis.comNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Onlineskateshop.nl lanceert vernieuwde website
Sinds kort is de website van de onlineskateshop.nl volledig vernieuwd. De specialist in skate- en boardsporten heeft het assortiment ondergebracht...

De loodgieter Utrecht toont het belang van erkende installateurs aan
Ieder jaar gebeuren verschillende ongelukken met cv ketels die achteraf gezien voorkomen hadden kunnen worden wanneer de installatie van deze...

Congres ‘Consequenties van 15 jaar 9/11’ in Jaarbeurs Utrecht
Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat de aanslagen op het WTC in New York plaatsvonden. De officiële uitleg...

Medewerkers schenken borstbeeld eigenaar Vacansoleil
Medewerkers van Vacansoleil hebben flink uitgepakt voor de 60e verjaardag van eigenaar Wim Backers. Na vele ideeën besloten ze een...

De slotenmaker Purmerend: Gebruik sloten met kerntrekbeveiliging
De afgelopen jaren is steeds een grote stijging zichtbaar in het aantal inbraken waarbij de methode cilindertrekken wordt gebruikt. Om...

Het Spoorwegmuseum verandert tijdens kerst in Winter Station
Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi. Tijdens Winter Station van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 brengen...

Haagse coffeeshops willen wietteelt legaliseren
Haagse coffeeshops willen wietteelt legaliseren Haagse coffeeshops willen wietteelt legaliseren Den Haag, 29 augustus 2016 - De Vereniging Haagse Cannabis...

Meer reisverzekeringen vanwege terreurdreiging
De wereld is onrustig. Uit onderzoek blijkt dat Aziatische reizigers daarom kiezen voor een betere reisverzekering. Hoe zit dat met...

Nederlands Kampioenschap Maaien met de Zeis
Op 10 september tijdens Beleef Landleven, in het Openlucht Museum te Arnhem, gaan 15 teams van de provinciale organisaties Landschapsbeheer...

SP: "TTIP-onderhandelingen nu stoppen"
TTIP-onderhandelingen nu stoppen SP-Europarlementarier Anne-Marie Mineur roept Eurocommissaris Malmstroem op om de onderhandelingen over TTIP per direct te staken. SP-kamerlid...

70e jubileumeditie Airborne Wandeltocht 2016
Op zaterdag 3 september wordt in Oosterbeek alweer de 70e jubileumeditie van de Airborne Wandeltocht gehouden. Deze grootste eendaagse wandeltocht...

Welcome to the Smiling Coast in première op World Cinema Amsterdam
De Nederlandse documentaire Welcome to the Smiling Coast: Living in the Gambia Ghetto beleeft op zaterdag 27 augustus zijn Nederlandse...

Open Dag Havingness in Beetsterzwaag
In het mooie statige Huize Lyndenstein in Beetsterzwaag geeft Havingness op zaterdagochtend 27 augustus een Open Dag. Bezoekers zijn dan...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Moeder schrijft boek over haar zoon die in Afghanistan sneuvelde
Tijdens een drukbezochte boekpresentatie in Oosterbeek overhandigde Gien Janzen afgelopen woensdag het eerste exemplaar van haar boek 'Verzonken licht' aan...

Superfoodshuis lanceert de gratis 30 dagen groene smoothie challenge
Wist je dat slechts 5-10% van de mensen in Nederland voldoende fruit en groente eet volgens de richtlijnen van de...

Spoffin 2016: toegankelijk toptheater
Professionele theatermakers uit 17 overwegend Europese landen komen van 25 tot en met 28 augustus naar Spoffin, het internationale festival...

Spoffin PRO: internationale ontmoetingen en onverwachte voorstellingen
Spoffin ontvangt dit jaar ruim veertig professionals op het gebied van buitentheater uit binnen- en buitenland. Op het programma van...

Spannende misdaadroman 'Dooie dagen' verschijnt bij Mosae Libro
'Dooie dagen', spannende misdaadroman van Pim Hermans (1951) verschijnt 2 september 2016. Het verhaal speelt zich af in het Betondorp...

VS populairste studiebestemming Nederlandse student
Met het nieuwe collegejaar vlak voor de deur, vertrekt een deel van de Nederlandse studenten naar een buitenlandse bestemming om...

Chris Huinder en zijn Keisnijding op zondag 11-9-2016 in Museum Slager
De Bossche schrijver Chris Huinder leest tijdens de Open Monumentendag op zondag 11 september 2016 uit zijn verhalenbundel Stenen in...

Nederlanders kiezen sim-only boven prepaid
Nederlanders zien steeds vaker af van prepaid. In plaats daarvan nemen ze een sim-only abonnement. Goedkoopstesimonly.net zocht uit waarom deze...

Uitbreiding Tebodin in België met nieuwe directeur
Het aantal projecten dat de engineers en consultants van Tebodin uitvoeren voor Belgische klanten is de laatste jaren sterk toegenomen....

OV-chipkaart nog geen perfect vervoersbewijs
OV-chipkaart nog geen perfect vervoersbewijs P E R S B E R I C H T Amersfoort, 23 augustus 2016...

Leerboek Revit 2017, Bouw Informatie Modelleren
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang uitgegeven van de serie ‘Revit...

Interesse in Pokémon Go neemt snel af
Tenzij je de laatste maand onder een steen hebt geleefd dan heb je ongetwijfeld gehoord over de nieuwe smartphone app...

Al-Falih gaat naar internationale topbijeenkomst van energieleiders
Al-Falih gaat naar internationale topbijeenkomst van energieleiders ISTANBUL-(BUSINESS WIRE)- Saudisch minister van energie, industrie en minerale grondstoffen Khalid Al-Falih en...

Leidse studenten starten crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars”
Crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars” vandaag van start 22 augustus 2016 Crowdfundingsactie “Een tuintje op Mars” vandaag van start Vandaag...

Kwart Nederlanders maakt nooit back-up van smartphone
Bijna een kwart van de Nederlanders (23,6%) maakt nooit een back-up van de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope...

Figlo en Informeert starten samenwerking
Figlo en Informeert starten samenwerking CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Figlo en Informeert zijn een samenwerking aangegaan vanuit de...

Minister hoeft van rechter niet op te treden tegen import tijgermug
Minister Schippers van Volksgezondheid hoeft niet handhavend op te treden tegen bedrijven die banden en plantjes importeren die met tijgermuggen...

Uitloop werkzaamheden spoorbrug A1 Muiderbrug
Uitloop werkzaamheden spoorbrug A1 Muiderbrug Nieuwsbericht - \Laatste update: 21 augustus 2016 15:39 uur - De werkzaamheden aan de spoorbrug...

Help de Huismus, en doe mee met Zet de Huismus op de Kaart
Huismus Bescherming Nederland helpt mensen met de leefomgeving, de habitat, voor huismussen. Hebt u huismussen in uw directe omgeving, dan...

Central Park, by Ron Blaauw zet BMW op de menukaart
Central Park, by Ron Blaauw in Voorburg heeft een unieke samenwerking met BMW Den Haag en is nu ook “BMW...

Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd
Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd 18 augustus 2016 Roken in het openbaar steeds minder sociaal geaccepteerd Nederlanders...

Meeste singles blijven geen vrienden met ex
Vrienden blijven met je ex, kan dat? Voor ruim de helft van de singles geldt van niet. Zij zijn niet...

Delticom AG: webshop Motorolie-centrale.nl gelanceerd
Delticom AG: Motorolie-centrale.nl - Nieuwe webshop voor motorolie HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Delticom AG, de toonaangevende webwinkel voor banden en auto-onderdelen,...

Nu al recordaantal selfie-doden in 2016
Er valt niet te ontkennen dat selfies steeds populairder worden. Deze toenemende populariteit is echter niet zonder gevaren - elk...

Kroll Ontrack breidt documentreviewdiensten uit in Duitsland
Kroll Ontrack breidt zijn documentreviewdiensten in Europa uit met een nieuw documentreviewcentrum in Duitsland LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Kroll Ontrack, de toonaangevende...

Filipijnen waarderen hun kiesstelsel
Filipijnen waarderen hun kiesstelsel MANILA, Filipijnen-(BUSINESS WIRE)-- Cijfers van peilingen vrijgegeven door Pulse Asia, een organisatie die opiniepeilingen doet in...

Premie autoverzekering omhoog door noodweer
Afgelopen juni werd ons land geteisterd door noodweer en dat heeft ervoor gezorgd dat verzekeraar Achmea de premie voor onder...

Nieuw in Nederland: MagMod systeem voor de reportagefotograaf
MagMod staat voor Magnet Mod en is een uniek modulair systeem voor uw reportageflitser. Geen gedoe met klittenband meer, maar...

Meer vakantiegangers naar Iran
De afgelopen maanden is de sociaalpolitieke situatie in Iran verbeterd. Waar tot voor kort Iran niet bepaald als toeristische bestemming...

Primeur: digitaal archief Stadsregio Rotterdam in e-Depot
Stadsregio Rotterdam heeft als eerste organisatie in Nederland haar elektronische duurzaam te bewaren archiefbescheiden volledig elektronisch overgebracht naar het e-Depot...

Goedkoopstesimonly.net: Simpel met 3 EUR goedkoopste sim only 2016
Goedkoopstesimonly.net onderzocht de prijzen van de verschillende sim only abonnementen. Hieruit blijkt Simpel met een bedrag van 3,- EUR per...

Hypotheekrente.com lanceert onafhankelijk hypotheekrente overzicht
Het Nederlandse bedrijf Hypotheekrente.com is deze week van start gegaan. Vanaf vandaag is het mogelijk om op de website Hypotheekrente.com...

Eén op de drie Nederlanders kijkt naar vlogs
Vlogs zijn populair in Nederland. Eén op de drie Nederlanders ouder dan 18 kijkt minimaal één keer per maand een...

Vrouwen doen de was voor de Nederlandse man
Hoe staat het met de hygiëne in Nederlandse huishoudens? Dat zocht SmartStudentDeals.nl, in samenwerking met NovioResearch, uit door een onderzoek...

Nederlanders nog steeds vaak dubbel verzekerd
Nederlanders blijken nog altijd onnodig dubbel verzekerd te zijn meldt Reisverzekering.net. Verschillende verzekeringen dekken dan hetzelfde risico. Vaak worden oude...

Truck Hunk en Truck Chick 2016 bekend
Ze zijn bekend, de Truck Hunk en Truck Chick van 2016! Anton de Wit mag zich de Truck Hunk van...