Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd


Een sterke wereldwijde combinatie

PARSIPPANY / US, 20120503 -- Watson Pharmaceuticals Inc. en de Actavis Group hebben 26 april aangekondigd dat de twee bedrijven tot overeenstemming zijn gekomen dat Watson Actavis zal aankopen voor het bedrag van circa EUR 4.25 miljard (US $ 5.65 miljard). Door Watson en Actavis samen te voegen, ontstaat het derde grootste bedrijf in generieke geneesmiddelen wereldwijd met een geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US$ 8 miljard in 2012.

Een sterke wereldwijde combinatie:
- Brengt 3e grootste generieke bedrijf wereldwijd tot stand -
- Geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US $ 8 miljard in 2012-
- Aanzienlijke schaalvergroting voor Watson buiten de Verenigde Staten -
- Beoogde groei en stimulans in omzet en winst -
- Draagt onmiddellijk bij aan de winst, voor synergievoordelen -
- Beoogde synergievoordelen van meer dan $ 300 miljoen binnen drie jaar -

- Sterke gezamenlijke cash flow stelt Watson in staat schulden snel terug te brengen -

Actavis wordt gekenmerkt door een sterke groei, met vestigingen in meer dan 40 landen en ruim 10.000 medewerkers wereldwijd. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en daarnaast heeft Actavis momenteel 300 projecten in de pijplijn. Wereldwijd zijn er in  2011 meer dan 22 miljard doseringen geproduceerd. De omzet van Actavis bedroeg in 2011 circa US $ 2.5 miljard.

“Door de overname van Actavis creëren we de derde grootste generieke speler wereldwijd. De combinatie van beide bedrijven breidt ons productportfolio aanzienlijk uit, hetgeen onze internationale positie verstevigd en nieuwe producten zal bieden voor ons bestaande portfolio in de Verenigde Staten”, aldus Paul M. Bisaro, President and CEO of Watson.

Door deze overname verdubbelen we het bereik van Watson. Met de uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Centraal- en Oost-Europa, wordt de positie van Watson aangevuld en uitgebreid in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Zuid-Oost Azië”, vervolgt Bisaro. De overname geeft vorm aan onze doelstelling om Watson verder uit te breiden naar een wereldspeler van formaat. Zodra de transactie afgerond is, zal circa 40% van de generieke omzet van Watson afkomstig zijn van markten buiten de Verenigde Staten.

“Deze transactie is ook op financieel gebied een grote kans, met een enorme impuls voor onze omzet- en winstgroei in de nabije toekomst. De transactie draagt onmiddellijk bij aan de winst voor synergievoordelen en we verwachten dat er door synergievoordelen meer dan US $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar. Tussen vandaag en het moment van afronding van de transactie, werken we nauw met Actavis samen om tot een soepele, naadloze integratie te komen tussen de twee partijen. Op deze wijze kan Watson de voordelen die de samenvoeging biedt optimaal benutten en ook op de langere termijn de groei van het bedrijf blijven waarborgen”.

“Vandaag is een historisch moment voor Actavis. De afgelopen twee jaar heb ik het genoegen gehad te werken met het nieuwe management team van Actavis en alle relaties die samen met Actavis de ontwikkeling van ons bedrijf mede hebben vormgegeven”, aldus Claudio Albrecht, Executive Chairman en CEO van Actavis. “Gezamenlijk zijn we er op succesvolle wijze in geslaagd een sterke plek in de markt tot stand te brengen, om zodoende aan te sluiten bij de groei en dynamiek van de generieke markt”.

“Door de beoogde samenvoeging van Actavis en Watson bouwen we voort op deze sterke fundering, hetgeen zal resulteren in een partij die groot genoeg is om een solide positie in te nemen in de huidige generieke markt. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan en maken het mogelijk de sterke positie – binnen het krachtenveld van de markt - verder uit te diepen. En aanvullend, zijn Watson en Actavis samen goed uitgerust om in te springen op de mogelijkheden die de snelgroeiende biosimilar markt biedt”, voegt Albrecht toe.


Belangrijkste ontwikkelingen en verbeteringen

Commercieel aantrekkelijke transactie

Omvang Watson wereldwijd aanzienlijk vergroot
  • Door de samenvoeging ontstaat een combinatie van bedrijven die wederzijds kunnen profiteren van een uitgebreide product-pijplijn, duurzame groeiende omzet, inkomsten en cash flow. Als gevolg van deze transactie zal de omzet van Watson buiten de Verenigde Staten naar verwachting toenemen van ongeveer 16% van de totale generieke omzet aan het eind van 2011 naar 40%.
Betere marktpositie
  • Door de combinatie van beide bedrijven wordt een top 3 positie bekleed in 11 markten en een top 5 positie in 15 markten. Gezamenlijk zijn er meer dan 40 vestigingen wereldwijd. De  uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Rusland, Centraal- en Oost-Europa, vult de positie van Watson in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië perfect aan.
Enorme uitbreiding productportfolio
  • Het samengestelde portfolio zal verder groeien en o.a. gericht zijn op gereguleerde uitgiftes, transdermale medicatie, vaste farmaceutische vormen voor oraal gebruik, injecteerbare geneesmiddelen, vloeibare medicatie en semi-vloeibare medicatie zoals suspensies en smelttabletten. Met als resultaat een groter, breder portfolio en een versterkte focus op productontwikkeling, met een fors toegenomen product-pijplijn. Het samengestelde portfolio zal in de Verenigde Staten 45 First-to-Files en 30 exclusieve First-to-Files omvatten.
Financiële voordelen van transactie

Onmiddellijke, sterke groei
  • De transactie beoogt per direct een sterke groei in de winst, voor synergievoordelen. Inclusief synergievoordelen verwacht Watson dat de overname meer dan 30% zal bijdragen aan de winst over 2013 en dat deze bijdrage in 2014 verder zal toenemen door organische groei en verdere synergievoordelen.
Synergie biedt aanzienlijke toegevoegde waarde
  • Watson verwacht dat door synergievoordelen er meer dan $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar na het afronden van de transactie, voornamelijk op SG&A en R&D kosten.
  • De beoogde samenvoeging brengt de toonaangevende productiefaciliteiten en omvangrijke supply chains van de twee bedrijven bij elkaar. Ook verwacht Watson te profiteren van een lager belastingtarief van circa 28%.
Sterke gezamenlijke cash flow maakt snelle aflossing van schulden mogelijk
  • Naar verwachting zal de cash flow van beide bedrijven samen het voor Watson mogelijk maken de schulden snel af te lossen en in 2013 de ratio van schuld/EBITDA terug te brengen naar 3 en in 2014 naar 2. Watson verwacht haar huidige goede rating van alle drie de rating agencies te behouden na de transactie.
Aanvullende capaciteit, management en werknemers

Versterken 3rd Party Business
  • De combinatie van Specifar (Watson) en Medis (Actavis) vormt samen de grootste 3rd Party formule (inlicensing en outlicensing) met – samengesteld - een bijzonder breed productaanbod. 

Ervaren en internationaal georiënteerd Management Team
  • Gezamenlijk brengen Watson en Actavis de gewenste managementexpertise bij elkaar die benodigd is om een partij van deze omvang te begeleiden in groei binnen bestaande- en potentiële groeimarkten. Daarnaast beschikt Actavis over een aanzienlijke dosis kennis en ervaring door de diverse transacties en samenvoegingen welke Actavis in de afgelopen jaren tot stand heeft gebracht, sinds de privatisering in 2007. Waaronder de consolidatie van corporate functies, het samenvoegen van divisies en werkzaamheden tussen Centraal/Oost Europa en West Europa en de implementatie van projectmanagement binnen de algehele organisatie.  
17.000 medewerkers wereldwijd
  • Het gezamenlijke team van goed opgeleide medewerkers zal uitgroeien naar 17.000. De gecombineerde R&D divisie zal bestaan uit meer dan twaalf locaties en er zijn circa twintig gezamenlijke productiesites wereldwijd, die tezamen een grotere internationale productontwikkeling kunnen realiseren. Door deze aanzienlijke schaalvergroting is het samengevoegde bedrijf goed geoutilleerd op het gebied van productontwikkeling, productie en service.

Over Watson Pharmaceuticals
Watson Pharmaceuticals Inc. is een leidinggevend geïntegreerd wereldwijd farmaceutisch bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parsippanny, New Jersey, VS. Watson werkt aan de ontwikkeling, vervaardiging en distributie van generieke farmaceutische producten in een aantal therapeutische categorieën en is gespecialiseerd in farmaceutische merkproducten voor urologie en female health.  Voor deze beide productcategorieën ontwikkelt Watson ook biosimilars. Tevens distribueert Watson farmaceutische merkproducten via Anda Distribution Division.

In 2011 was Watson het derde grootste generieke farmaceutische bedrijf in de Verenigde Staten. Ook doet Watson zaken op belangrijke internationale markten zoals Canada, Brazilië, West-Europa, Australië, Zuid-Oost Azië en Zuid-Afrika. In de Verenigde Staten distribueert Watson circa 8.500 stock-keeping units rechtstreeks aan meer dan 60.000 klanten via de Anda Distribution Division.

Meer informatie over Watson Pharmaceuticals is te vinden op www.watson.com.

Over de Actavis Group
Actavis is wereldwijd een toonaangevend generiek-farmaceutisch bedrijf. Actavis richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van generieke geneesmiddelen. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen en heeft ruim tienduizend werknemers. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en Actavis levert aan meer dan 70 landen wereldwijd. Meer informatie over de Actavis Group is te vinden op www.actavis.comNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th september 2016
Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th TOKYO-(BUSINESS WIRE)- Het internationale straatmodemerk A BATHING APE(R) heeft op dinsdag 20...

Lancering Nederlands muzikantenplatform
Na onderzoek naar de behoeften van 15.000 muzikanten, twee jaar ontwikkelen en een testperiode met 300 early adaptors lanceert Indieplant...

Bestuur Vindicat gaat ‘herijkingscommissie’ instellen
Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met RUG, Gemeente Groningen en Hanzehogeschool ‘herijkingscommissie’ instellen Persbericht: Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met...

Gedragskliniek voor Dieren zet zich in voor Blije Dieren op Dierendag
Angst bij dieren onderschat probleem 30 september 2016 Angst bij dieren onderschat probleem Net zoals bij gezondheidsproblemen het devies is,...

Koenders ontbiedt Russische ambassadeur
Koenders ontbiedt Russische ambassadeur Nieuwsbericht | 30-09-2016 | 13:14 Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag de Russische ambassadeur in...

Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent deuren op Leidseplein
Chef-kok Ron Blaauw opent woensdag 5 oktober aanstaande de deuren van zijn Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam. Het...

Lezing STOP stress en chronische vermoeidheid; herstel mogelijk
Helga Verhoeven, directeur van Ander Leven, geeft op donderdag 6 oktober bij Centrum de Roos in Amsterdam een informatiebijeenkomst over...

Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterking in VS
Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterkte aanwezigheid in VS en gegarandeerde positie in Noord-Amerikaanse top tien technologiebureaus NEW YORK-(BUSINESS...

Premie zelfrijdende auto toch niet zo laag: nieuw hackrisico
Door de zelfrijdende auto zouden verzekeringspremies sterk dalen, zo dacht men lang. De kans op ongelukken zou er immers ingrijpend...

Gesol Zorgverzekeringskantoor met vervoer overledenen Caribisch Nld
Het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) is in Caribisch Nederland (de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba) verantwoordelijk voor het terugvervoer van lichamen...

Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing
Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing 30 sep 2016 De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of...

Nieuwe film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme
Op vrijdag 30 september presenteert het Volkshotel de tweede editie van zijn geëngageerde film- en discussieavond DocuDoka in club Doka,...

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...