Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd

Samenvoeging Watson en Actavis tot derde generieke speler wereldwijd


Een sterke wereldwijde combinatie

PARSIPPANY / US, 20120503 -- Watson Pharmaceuticals Inc. en de Actavis Group hebben 26 april aangekondigd dat de twee bedrijven tot overeenstemming zijn gekomen dat Watson Actavis zal aankopen voor het bedrag van circa EUR 4.25 miljard (US $ 5.65 miljard). Door Watson en Actavis samen te voegen, ontstaat het derde grootste bedrijf in generieke geneesmiddelen wereldwijd met een geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US$ 8 miljard in 2012.

Een sterke wereldwijde combinatie:
- Brengt 3e grootste generieke bedrijf wereldwijd tot stand -
- Geschatte jaarlijkse omzet van meer dan US $ 8 miljard in 2012-
- Aanzienlijke schaalvergroting voor Watson buiten de Verenigde Staten -
- Beoogde groei en stimulans in omzet en winst -
- Draagt onmiddellijk bij aan de winst, voor synergievoordelen -
- Beoogde synergievoordelen van meer dan $ 300 miljoen binnen drie jaar -

- Sterke gezamenlijke cash flow stelt Watson in staat schulden snel terug te brengen -

Actavis wordt gekenmerkt door een sterke groei, met vestigingen in meer dan 40 landen en ruim 10.000 medewerkers wereldwijd. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en daarnaast heeft Actavis momenteel 300 projecten in de pijplijn. Wereldwijd zijn er in  2011 meer dan 22 miljard doseringen geproduceerd. De omzet van Actavis bedroeg in 2011 circa US $ 2.5 miljard.

“Door de overname van Actavis creëren we de derde grootste generieke speler wereldwijd. De combinatie van beide bedrijven breidt ons productportfolio aanzienlijk uit, hetgeen onze internationale positie verstevigd en nieuwe producten zal bieden voor ons bestaande portfolio in de Verenigde Staten”, aldus Paul M. Bisaro, President and CEO of Watson.

Door deze overname verdubbelen we het bereik van Watson. Met de uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Centraal- en Oost-Europa, wordt de positie van Watson aangevuld en uitgebreid in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Zuid-Oost Azië”, vervolgt Bisaro. De overname geeft vorm aan onze doelstelling om Watson verder uit te breiden naar een wereldspeler van formaat. Zodra de transactie afgerond is, zal circa 40% van de generieke omzet van Watson afkomstig zijn van markten buiten de Verenigde Staten.

“Deze transactie is ook op financieel gebied een grote kans, met een enorme impuls voor onze omzet- en winstgroei in de nabije toekomst. De transactie draagt onmiddellijk bij aan de winst voor synergievoordelen en we verwachten dat er door synergievoordelen meer dan US $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar. Tussen vandaag en het moment van afronding van de transactie, werken we nauw met Actavis samen om tot een soepele, naadloze integratie te komen tussen de twee partijen. Op deze wijze kan Watson de voordelen die de samenvoeging biedt optimaal benutten en ook op de langere termijn de groei van het bedrijf blijven waarborgen”.

“Vandaag is een historisch moment voor Actavis. De afgelopen twee jaar heb ik het genoegen gehad te werken met het nieuwe management team van Actavis en alle relaties die samen met Actavis de ontwikkeling van ons bedrijf mede hebben vormgegeven”, aldus Claudio Albrecht, Executive Chairman en CEO van Actavis. “Gezamenlijk zijn we er op succesvolle wijze in geslaagd een sterke plek in de markt tot stand te brengen, om zodoende aan te sluiten bij de groei en dynamiek van de generieke markt”.

“Door de beoogde samenvoeging van Actavis en Watson bouwen we voort op deze sterke fundering, hetgeen zal resulteren in een partij die groot genoeg is om een solide positie in te nemen in de huidige generieke markt. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan en maken het mogelijk de sterke positie – binnen het krachtenveld van de markt - verder uit te diepen. En aanvullend, zijn Watson en Actavis samen goed uitgerust om in te springen op de mogelijkheden die de snelgroeiende biosimilar markt biedt”, voegt Albrecht toe.


Belangrijkste ontwikkelingen en verbeteringen

Commercieel aantrekkelijke transactie

Omvang Watson wereldwijd aanzienlijk vergroot
  • Door de samenvoeging ontstaat een combinatie van bedrijven die wederzijds kunnen profiteren van een uitgebreide product-pijplijn, duurzame groeiende omzet, inkomsten en cash flow. Als gevolg van deze transactie zal de omzet van Watson buiten de Verenigde Staten naar verwachting toenemen van ongeveer 16% van de totale generieke omzet aan het eind van 2011 naar 40%.
Betere marktpositie
  • Door de combinatie van beide bedrijven wordt een top 3 positie bekleed in 11 markten en een top 5 positie in 15 markten. Gezamenlijk zijn er meer dan 40 vestigingen wereldwijd. De  uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Rusland, Centraal- en Oost-Europa, vult de positie van Watson in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië perfect aan.
Enorme uitbreiding productportfolio
  • Het samengestelde portfolio zal verder groeien en o.a. gericht zijn op gereguleerde uitgiftes, transdermale medicatie, vaste farmaceutische vormen voor oraal gebruik, injecteerbare geneesmiddelen, vloeibare medicatie en semi-vloeibare medicatie zoals suspensies en smelttabletten. Met als resultaat een groter, breder portfolio en een versterkte focus op productontwikkeling, met een fors toegenomen product-pijplijn. Het samengestelde portfolio zal in de Verenigde Staten 45 First-to-Files en 30 exclusieve First-to-Files omvatten.
Financiële voordelen van transactie

Onmiddellijke, sterke groei
  • De transactie beoogt per direct een sterke groei in de winst, voor synergievoordelen. Inclusief synergievoordelen verwacht Watson dat de overname meer dan 30% zal bijdragen aan de winst over 2013 en dat deze bijdrage in 2014 verder zal toenemen door organische groei en verdere synergievoordelen.
Synergie biedt aanzienlijke toegevoegde waarde
  • Watson verwacht dat door synergievoordelen er meer dan $ 300 miljoen kan worden bespaard binnen drie jaar na het afronden van de transactie, voornamelijk op SG&A en R&D kosten.
  • De beoogde samenvoeging brengt de toonaangevende productiefaciliteiten en omvangrijke supply chains van de twee bedrijven bij elkaar. Ook verwacht Watson te profiteren van een lager belastingtarief van circa 28%.
Sterke gezamenlijke cash flow maakt snelle aflossing van schulden mogelijk
  • Naar verwachting zal de cash flow van beide bedrijven samen het voor Watson mogelijk maken de schulden snel af te lossen en in 2013 de ratio van schuld/EBITDA terug te brengen naar 3 en in 2014 naar 2. Watson verwacht haar huidige goede rating van alle drie de rating agencies te behouden na de transactie.
Aanvullende capaciteit, management en werknemers

Versterken 3rd Party Business
  • De combinatie van Specifar (Watson) en Medis (Actavis) vormt samen de grootste 3rd Party formule (inlicensing en outlicensing) met – samengesteld - een bijzonder breed productaanbod. 

Ervaren en internationaal georiënteerd Management Team
  • Gezamenlijk brengen Watson en Actavis de gewenste managementexpertise bij elkaar die benodigd is om een partij van deze omvang te begeleiden in groei binnen bestaande- en potentiële groeimarkten. Daarnaast beschikt Actavis over een aanzienlijke dosis kennis en ervaring door de diverse transacties en samenvoegingen welke Actavis in de afgelopen jaren tot stand heeft gebracht, sinds de privatisering in 2007. Waaronder de consolidatie van corporate functies, het samenvoegen van divisies en werkzaamheden tussen Centraal/Oost Europa en West Europa en de implementatie van projectmanagement binnen de algehele organisatie.  
17.000 medewerkers wereldwijd
  • Het gezamenlijke team van goed opgeleide medewerkers zal uitgroeien naar 17.000. De gecombineerde R&D divisie zal bestaan uit meer dan twaalf locaties en er zijn circa twintig gezamenlijke productiesites wereldwijd, die tezamen een grotere internationale productontwikkeling kunnen realiseren. Door deze aanzienlijke schaalvergroting is het samengevoegde bedrijf goed geoutilleerd op het gebied van productontwikkeling, productie en service.

Over Watson Pharmaceuticals
Watson Pharmaceuticals Inc. is een leidinggevend geïntegreerd wereldwijd farmaceutisch bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parsippanny, New Jersey, VS. Watson werkt aan de ontwikkeling, vervaardiging en distributie van generieke farmaceutische producten in een aantal therapeutische categorieën en is gespecialiseerd in farmaceutische merkproducten voor urologie en female health.  Voor deze beide productcategorieën ontwikkelt Watson ook biosimilars. Tevens distribueert Watson farmaceutische merkproducten via Anda Distribution Division.

In 2011 was Watson het derde grootste generieke farmaceutische bedrijf in de Verenigde Staten. Ook doet Watson zaken op belangrijke internationale markten zoals Canada, Brazilië, West-Europa, Australië, Zuid-Oost Azië en Zuid-Afrika. In de Verenigde Staten distribueert Watson circa 8.500 stock-keeping units rechtstreeks aan meer dan 60.000 klanten via de Anda Distribution Division.

Meer informatie over Watson Pharmaceuticals is te vinden op www.watson.com.

Over de Actavis Group
Actavis is wereldwijd een toonaangevend generiek-farmaceutisch bedrijf. Actavis richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van generieke geneesmiddelen. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen en heeft ruim tienduizend werknemers. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en Actavis levert aan meer dan 70 landen wereldwijd. Meer informatie over de Actavis Group is te vinden op www.actavis.comNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...