Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSS Follow nieuwsbank on Twitter Nieuwsbank B.V. on LinkedIn



 

'Skeletal muscle fatty acid handling in insulin resistance: the effe..

Datum nieuwsfeit: 27-04-2012
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: Maastricht University
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share

Partnertip, Ontvang kortingen op:

Internetvergelijken.nl - Tot 15% korting op internet abonnementen

Geldig t/m: 30 Aug 2014

Powered by Vouchercode.nl, onderdeel van Rebel Internet

Scroll de pagina (druk op een toets of muisknop om het scrollen te stoppen)

Maastricht University

Trefwoorden: metabool syndroom, vetopslag, skeletspier, insulinegevoeligheid

Promotie mw. Anneke Jans, MSc
Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Promotor: prof.dr. E.E. Blaak
Titel: "Skeletal muscle fatty acid handling in insulin resistance: the effect of dietary fatty acids"
Vrijdag 27 april 2012, 14.00 uur

Het metabool syndroom (MetS) is een cluster van risicofactoren (zoals hoge bloeddruk, een verstoorde lipidenbalans, insuline resistentie en obesitas) voor het ontwikkelen van type 2 diabetes (T2D) en hart- en vaatziekten. Insuline resistentie en centrale obesitas worden beschouwd als belangrijke factoren die ten grondslag liggen aan het MetS. Er is bewijs dat het type vet in de voeding de insuline gevoeligheid van de spier kan veranderen door de opslag en oxidatie van vetten in de spier te beïnvloeden. Dit proefschrift richt zich op de vetstofwisseling van de skeletspier in relatie tot insuline gevoeligheid en bestudeert het effect van de hoeveelheid en het type vet hierop. Het proefschrift bewijst dat verandering van de kwaliteit en de kwantiteit van vet in de voeding kan leiden tot een verbetering van de manier waarop de spier omgaat met vetten en dus een verbetering van insuline gevoeligheid. Maar de resultaten tonen ook aan dat veranderingen in het dieet goed moeten worden afgestemd op het genetisch en metabool profiel van groepen van mensen.

De academische zittingen van de Universiteit Maastricht vinden plaats in de Aula, Minderbroedersberg 4-6.



Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Vindplaats van dit bericht // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven



 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie