Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manisch Depressief en Succesvol (en het stigma!)

Manisch Depressief en Succesvol (en het stigma!)


De Oestercompagnie: Manisch Depressief en Succesvol, Kan dat?

WASSENAAR, 20120305 -- Na de diagnose 'manisch-depressief' volgt in Nederland meestal automatisch het 'goedbedoelde' advies erover te zwijgen. Waarom eigenlijk? Stemmingswisselingen zijn immers niets nieuws onder de zon. Denk aan beroemdheden als Marilyn Monroe en Winston Churchill. Bovendien zijn de verschijnselen goed te behandelen met medicatie. Yvonne Floor sprak met patienten, psychiaters en HR-professionals over hun houding ten opzichte van bipolaire mensen. In binnen-en buitenland. En kwam tot de conclusie dat we in Nederland vergeleken met landen als de VS, Engeland en Canada nog een hoop werk te verrichten hebben voor dit onderwerp op de kaart gezet wordt.

Yvonne Floor interviewde tientallen mensen in binnen- en buitenland en sprak de toonaangevende psychiaters in binnen- en buitenland. Een enkele was zelf manisch depressief, wat een interessante invalshoek was. De schrijfster  interviewde hoogleraren, politici, kunstenaars, auteurs, rechters, advocaten en artsen met een bipolaire stoornis en liet hen hun verhaal doen. Het boek bevat een aantal opmerkelijke verhalen die ook de mensen die niet aan een bipolaire stoornis lijden (of hun omstanders en behandelaars) zullen ontroeren.

Het boek komt uit op 28 april 2012 en wordt uitgegeven door uitgeverij Ankh Hermes.

www.floorschrijft.nlNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie