Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TargetMedia krijgt vergunning betaalinstelling De Nederlandsche Bank

Datum nieuwsfeit: 01-05-2012
Bron: TargetMedia B.V.
Zoek soortgelijke berichten

TargetMedia krijgt vergunning betaalinstelling De Nederlandsche Bank


HUIZEN, 20120501 -- De Nederlandsche Bank heeft TargetMedia per 26 april een vergunning verleend om op te treden als betaalinstelling. Dit houdt onder meer in dat TargetMedia vanaf die datum haar online betaaloplossingen ook in het buitenland kan aanbieden. TargetMedia is als 100% online betaalinstelling de eerste in haar soort die deze vergunning heeft gekregen omdat zij voldoet aan alle eisen die tegenwoordig aan betaalinstellingen worden gesteld.

TargetMedia is al sinds 1996 actief op de markt van online betaaldiensten onder de naam TargetPay.com. Zij fungeert als een intermediair tussen banken en webwinkeliers, een zogenaamde Payment Service Provider (PSP). Webwinkeliers kunnen via een PSP eenvoudig meerdere betaalproducten afnemen en betalen vaak ook minder dan rechtstreeks bij een bank vanwege de collectieve inkoop. Uniek aan de propositie van TargetMedia is dat voor het opzetten van deze betaaldienst alles online aan te vragen en in te regelen is.

De vergunningsplicht komt voort uit een Europese richtlijn die geldt per 1 november 2009. Deze richtlijn is ingesteld om electronische betaaltransacties veiliger en efficiënter te laten verlopen. Daarvoor worden strenge eisen gesteld aan onder meer compliance en governance binnen de organisatie.

Met het oog op de ambitie van TargetMedia haar online betaaldiensten internationaal uit te rollen is eind 2011 de vergunning aangevraagd bij De Nederlandsche Bank. Deze is per 26 april toegekend.

Erwin van den Boom, C.E.O. van TargetMedia: “We zijn er erg trots op dat we al 15 jaar op rij aantonen een sterke en betrouwbare partner te zijn en ons no nonsense beleid op zowel organisatorisch als financieel vlak ten aanzien van online betalen, geleid heeft tot de vergunning van de DNB om als betaalinstelling op te kunnen treden. Onze focus op online zakendoen maakt het op orde hebben van de acceptatie- en betaalprocessen van cruciaal belang. We zijn hiermee klaar de volgende stappen te maken, waaronder uitrol in de rest van Europa.”Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie