Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontspanning voor een ‘lastig’ lichaam

ONTSPANNING VOOR EEN ‘LASTIG’ LICHAAM


Wellami: verbetering in kwaliteit van leven tijdens zwangerschap of bij chronische ziekte

AMSTERDAM, 20120502 -- Via crowdsourcing zoeken naar innovatieve oplossingen voor mensen met een bewegingsbeperking. Dat is waar Wellami voor staat. Het eerste concrete resultaat is de functionele en stijlvolle Wellami douchepoef. Drijfveer was om vanuit praktisch oogpunt een comfortabele doucheoplossing te ontwikkelen, liefst met een stijlvol accent. Tegelijk ontwikkelde zich ook het gedachtegoed van Wellami: het leven van mensen met een ‘lastig’ lichaam veraangenamen. Ervaringsdeskundigen kunnen het best aangeven wat praktisch en prettig is en daar springen fabrikanten op in.

[Logo Wellami] Na het constateren van een chronische ziekte ontwikkelt zich vaak de horrorgedachte dat je niet meer zonder oerdegelijke hulpmiddelen kunt. Daarmee wordt de bewegingsbeperking bevestigd en is de ziekte overal in huis aanwezig. Omdat mensen met een bewegingsbeperking toch hulpmiddelen nodig hebben maar het gebruik uitstellen, is het idee achter Wellami ontstaan. Wellami wil via een community op zoek naar innovatieve oplossingen voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een (chronische) ziekte of beperking. De community levert praktische en stijlvolle ontwerpen voor  de doelgroep, die nog verder kunnen worden ontwikkeld.

Verlichting

Eén van de plaatsen waar een mens tot rust komt is onder de douche. Veel chronisch zieke patiënten en mensen met een lichamelijke beperking vinden lang staan te vermoeiend en ondervinden instabiliteit bij het douchen. Wellami ontwikkelde daarom een stevige en zachte poef die bovenal comfortabel zit. Gebruikers zijn verrast en enthousiast: “De poef is supercomfortabel. Hij voelt zacht aan en is gemakkelijk schoon te maken. Hoewel dat laatste bijna niet nodig is, omdat er niets op hecht. Bovendien is hij mooi, wat ook niet onbelangrijk is in een badkamer”, zo vertelt een tevreden gebruiker. “Door de Wellami-poef is snel even een douche nemen tegenwoordig ook een optie.”

Chronisch zieken

Nederland telt zo’n 4,5 miljoen chronisch zieken. Meer dan de helft van de 65-plussers heeft een chronische ziekte, de meeste chronisch zieken zijn tussen de 25 en 64 jaar oud. Vrouwen hebben vaker een chronische aandoening dan mannen. De meeste chronische ziekten zijn lichamelijk (bron RIVM).

Over Wellami

Doel van Wellami is om het leven van mensen met een ‘lastig’ lichaam te veraangenamen. Met een kennis- en ervaringsplatform wil Wellami innovatieve oplossingen inventariseren en initiëren, waarbij vorm, functie en esthetiek worden gecombineerd en uitgevoerd tot een praktisch en stijlvol product dat stigmatisering helpt voorkomen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie