Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst: Sterke Burgers, Veilige Wijken in Den Haag

Bijeenkomst: Sterke Burgers, Veilige Wijken


DEN HAAG, 20120501 -- Wat vindt u dat uw wijkagent zou moeten doen? Luistert hij naar u? Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) organiseert op dinsdagavond 8 mei een bijeenkomst in de Julianakerk in Den Haag Transvaal over veiligheid in de wijk en de rol die bewoners daarin kunnen en willen nemen.

Actieve burgers doen er veel aan om hun wijk leuker en veiliger te maken. Van sms-alerts in de wijk, tot burger-straatcoaches en buurtinterventieteams. Maar mogen en kunnen bewoners de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid in hun buurt? Mogen ze bijvoorbeeld de agenda van de wijkagenten bepalen? Wat wil de gemeente, wat wil het welzijn, maar bovenal: wat willen bewoners?

Deze vragen staan centraal op onze bijeenkomsten Sterke burgers, veilige wijken. Samen met u, met onderzoekers van Verwey-Jonker Instituut en met vertegenwoordigers van de Eigen Kracht Centrale gaan we diep op deze vragen in. Er zal op deze bijeenkomst in Den Haag aandacht zijn voor het Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven (SNB). Er zijn in Den Haag veel (bewoners)initiatieven op het gebied van veiligheid. Alle initiatieven samen vormen het Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven (SNB). Op 8 mei zullen we drie initiatieven uit dit netwerk belichten. Bewonersorganisatie Transvaal Zuid, Buurtpreventieteam Groothandelsmarkt en Project Rolmodellen zullen aanwezig zijn. 

Gratis, wel aanmelden
Het LSA (een vereniging van actieve bewoners uit aandachtswijken) organiseert deze themadag drie maal, op 8 mei bij u in Den Haag, op 9 mei in Utrecht en op 11 mei in Emmen.

De bijeenkomsten zijn kosteloos te bezoeken, aanmelden is wel verplicht. Stuur een mailtje naar: (info@lsabewoners.nl.Vermeld) in die mail uw naam en adresgegevens en noem ook de locatie waar u de bijeenkomst wilt bezoeken.

Programma
19.00 - Inloop

Welkomstwoorden, een uitleg van de dag en een introductie op de sprekers door de dagvoorzitter Henk Nijhof

19.20 - De diepte in

Dan volgen er drie plenaire delen met veel ruimte voor vragen en discussie

-Overzicht van onderzoek en theorie: ‘Bewonersparticipatie en veiligheid’ door Erik van Marissing van Verwey-Jonker

-Landelijke en lokale praktijkvoorbeelden bewonersparticipatie bij veiligheid. Met extra aandacht voor: Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven

-Presentatie en discussie: ‘Bewoners moeten leiden’ door een medewerker van de Eigen Kracht Centrale

21.20 - Terugkijken

Samenvatting van de dag

Afsluiting

Hapje, drankje en tijd om te netwerken  

Datum en locatie:
Den Haag
8 mei 2012
Van 19:00 tot 22:00

Julianakerk
Schalkburgerstraat 217
2572 TV Den Haag

Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u op: http://www.lsabewoners.nl/bijeenkomsten/sterke-burgers-veilige-wijken

Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (http://www.lsabewoners.nl) is een onafhankelijk landelijk platform van 70 bewoners die samenwerken om hun wijken leuker en leefbaarder te maken. Het bewonersplatform wil de betrokkenheid van bewoners bij de leefbaarheid in hun wijk vergroten en de positie van bewoners als samenwerkingspartner en initiatiefnemer versterken.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie