Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSS
 

Marenland gaat voor besparing door vervangingen online te managen

Datum nieuwsfeit: 09-05-2012
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: OnderwijsApps BV
Meer berichten uit deze bron Meer berichten uit deze bron
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share


Marenland gaat voor besparing door vervangingen online te managen


LOPPERSUM, 20120509 -- De Stichting Openbaar Onderwijs Marenland is een bestuur van 28 openbare basisscholen in ( o.a. ) de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. Zij gaat kosten besparen door de vervanging van zieke leerkrachten te automatiseren met behulp van een online softwarepakket.

Marenland kiest na onderzoek voor het online softwarepakket van de VervangingsManager® van het bedrijf OnderwijsApps. José van Zuylen: ‘De reden voor de keuze van deze software is de gebruikersvriendelijkheid, de mogelijkheden en de relatief lage kosten. De software is via het administratiekantoor OSG aangeschaft, aangezien OSG door schaalvergroting de software goedkoper aan haar klanten aan kan bieden’. Tevens kan OSG aanvullende diensten rondom vervangingen leveren.

Directeur Arno ten Hagen: ‘We merken dat er in het primair onderwijs een trend gaande is dat steeds meer schoolbesturen en vervangingspools gebruik gaan maken van efficiënte online software om hiermee een kostenbesparing en lastenverlichting voor scholen te realiseren’. De software zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zoals de coördinator van de basisschool (meestal de directeur), de invalleerkracht en de beheerders van de pool minder tijd kwijt zijn aan het organiseren van een vervanging.

De software maakt ook het leven van een invalpool beheerder een stuk makkelijker doordat het invallers volledig geautomatiseerd via SMS en e-mail informeert over nieuwe inval-aanvragen die vervolgens direct bevestigd kunnen worden. Invallers houden hun beschikbaarheid heel eenvoudig actueel en de software voorkomt ongewenste verplichtingen door de beheerder tijdig hiervan te informeren. Ook worden declaraties van de reiskosten van invallers automatisch berekend en zijn beschikbaar voor de gebruikers.

Om de kosten van een invaller door het Vervangingsfonds vergoed te krijgen, dient een schoolbestuur allerlei informatie aan te leveren. Om allerlei dure handenarbeid te voorkomen is in de software een Pooltool module ontwikkeld. Hiermee kan, met een druk op de knop, alle aan te leveren informatie gegenereerd en direct verstuurd worden. Alle mogelijkheden dragen bij aan een veel efficiënter proces waardoor tijd en geld bespaard wordt voor zowel scholen als beheerders van vervangingspools.

Voor meer informatie over de VervangingsManager kunt u contact opnemen met Dhr. Arno ten Hagen, directeur OnderwijsApps (info@onderwijsapps.nl, 0314-368250), Mevr. Jidske Oosterkamp, adviseur OSG Personeel (j.oosterkamp@osg.nl, 0592-367835) of Mevr. José van Zuylen, personeelsadviseur Marenland (j.vanzuylen@marenland.org, 0596-583325).


Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Meer berichten uit deze bron // Vindplaats van dit bericht // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven


Klik hier voor het Nieuwsbank persberichtenformulier
 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie