Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spinoza te Paard met verouderingsexpert Jan Hoeijmakers

Datum nieuwsfeit: 15-05-2012
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Mensen leven steeds langer door toegenomen welvaart en door betere voeding, hygine en medische zorg. De afgelopen honderd jaar komt er per uur een kwartier bij aan levensverwachting. Die extra jaren kennen ook hun keerzijde: Alzheimer, kanker, hart- en vaatziekten, diabetes. Waardoor wordt veroudering eigenlijk veroorzaakt? Verouderingsexpert Jan Hoeijmakers vertelt op 15 mei 2012 tijdens Spinoza te Paard over beschadigingen aan het DNA, onze erfelijke eigenschappen en de strijd tegen het verval. Hoeijmakers is hoogleraar Moleculaire genetica aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1998 ontving hij de NWO-Spinozapremie. Onder zijn leiding is een geheel nieuw moleculair-biologisch onderzoek gestart op het terrein van veroudering en kanker. Spinoza te Paard...
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie