Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeppelin gaat Nederlandse luchtkwaliteit meten

Datum nieuwsfeit: 15-05-2012
Bron: Wageningen Universiteit en Researchcentrum
Zoek soortgelijke berichten
Vanaf morgen, 15 mei, zal een internationale groep wetenschappers met een Zeppelin laag over Nederland vliegen om onderzoek te doen naar de relatie tussen luchtkwaliteit en het klimaat. Een voorbeeld: van stofdeeltjes is bekend dat ze slecht zijn voor de gezondheid maar tevens dat ze een effect op het klimaat hebben; sommige koelend, andere verwarmend. Er wordt daarom gezocht naar maatregelen die een positieve uitwerking hebben op zowel de luchtkwaliteit als het klimaat. Vanuit Nederland zijn atmosferisch onderzoeker Laurens Ganzeveld en hoogleraar Luchtkwaliteit en atmosferische chemie Maarten Krol van Wageningen University bij het project betrokken, evenals onderzoekers van het KNMI, ECN, RIVM, TNO en UU. "Onderzoek naar luchtkwaliteit vindt normaal gesproken plaats door dichtbij de grond te meten, of op de 200 meter hoge KNMI-meetmast in Cabauw," zeggen de Wageningse onderzoekers.......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie