Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FIOD stopt opnieuw fraude met aangiften inkomstenbelasting

Datum nieuwsfeit: 15-05-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: Min. Financien
Zoek soortgelijke berichten

FIOD stopt opnieuw fraude met aangiften inkomstenbelasting


De snelle interventie service van de FIOD heeft maandag doorzoekingen gedaan in Enschede en Borne. Het gaat om een onderzoek naar fraude met aangiften inkomstenbelasting onder leiding van het Functioneel Parket. De doorzoekingen zijn een vervolg op een eerder onderzoek van de Belastingdienst en FIOD waarmee vermoedelijk een miljoenenfraude is voorkomen.

De FIOD doorzocht maandag een woning van een verdachte in Enschede en een kantoorpand in Borne. Daarbij is een contant geldbedrag van ruim '125.000,- en administratie in beslag genomen. De verdachte diende vermoedelijk onjuiste aangiften inkomstenbelasting op naam van derden in bij de Belastingdienst. Hierbij werden vermoedelijk gefingeerde kostenposten opgevoerd.

De Belastingdienst en de FIOD ontdekten door scherpe aandacht voor systeemfraude dat de aangiften onjuist waren en dat ze afkomstig waren van de verdachte. De FIOD heeft direct ingegrepen om nog meer frauduleuze aangiften inkomstenbelasting te voorkomen. Bij systeemfraude is er sprake van groepen criminelen die via een combinatie van identiteitsfraude, katvangers en oplichting op slinkse wijze gebruik proberen te maken van de uitbetalingsystematiek van Toeslagen en de Voorlopige Teruggaaf. De aanpak van systeemfraude door de Belastingdienst en FIOD maakt deel uit van het beleid van staatssecretaris Weekers voor een eenvoudiger, meer solide en fraudebestendiger belastingstelsel.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie