Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke heropening Oosterdijkshornerverlaat op 16 mei

Datum nieuwsfeit: 16-05-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ten Boer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ten Boer


Feestelijke heropening Oosterdijkshornerverlaat op 16 mei

Op woensdagochtend 16 mei wordt de gerestaureerde Oosterdijkshornerverlaat heropend door de gemeente Ten Boer en waterschap Noorderzijlvest. Het Rijksmonument nabij Ten Boer is nagenoeg in oude staat hersteld na een uitgebreid gesubsidieerd restauratieproject.

De restauratie omvatte het verlaat, maar ook het vervangen van de walbeschoeiing, de renovatie van de ophaalbrug en extra aanlegvoorzieningen voor boten en kano's. Tot slot is een spuivoorziening en een vispassage via het verlaat mogelijk gemaakt. Het project is gefinancierd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Waddenfonds, Ruim Baan Voor Vissen en waterschap Noorderzijlvest. De gemeente Ten Boer en de Cultuur-Historische Werkgroep hebben de historie van het verlaat vastgelegd op een informatiebord dat onthuld wordt bij de sluis.

De opening
In samenwerking met de gemeente Ten Boer, de Cultuur-Historische Werkgroep en de botenvereniging `Oude Glorie' wordt de sluis in Oosterdijkshorn op woensdag 16 mei geopend. Tussen 10.30 uur en 11.00 uur varen drie oude jachten genaamd Stormvogel, Oude Man en Castor door de sluis. Verder wordt er een officiële opening verricht door burgemeester Van de Nadort van Ten Boer en dagelijks bestuurder Harry Ruben van waterschap Noorderzijlvest. Zij zullen kort de historie, het restauratieproject en de vispassage toelichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie