Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

El sonido del bandonÉon: een ode aan een bijzonder instrument

Datum nieuwsfeit: 17-05-2012
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
'El Sonído del Bandonéon' is een muzikale roadmovie over het instrument dat het meest wordt geassocieerd met passie: de bandonéon. Op reis in Argentinië ontdekt regisseur Jiska Rickels dat de vroeg twintigste-eeuwse bandonéons, die de mooiste klanken voortbrengen en waarop iedereen het liefst speelt, steeds schaarser worden. De film laat de strijd zien die wordt gevoerd om het instrument levend te houden. De sfeervolle tangolokalen van Buenos Aires vormen het beginpunt van de documentaire. De tango is het muzikale genre waar de meeste mensen aan denken wanneer het over de bandonéon gaat. Dat er echter veel meer over het instrument te vertellen valt blijkt wanneer het verhaal zich verplaatst naar de ruige berglanden in het Noord-Westen van Argentinië. Dit is de thuisbasis van de charismatische bandonéonist Daniel Vedia. Hij geldt als een virtuoos van de Argentijnse volksmuziek en tr......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie