Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gij zult uzelf liefhebben – en o ja, de ander ook

Gij zult uzelf liefhebben – en o ja, de ander ook


Soeterbeeck Preeck door Monique Samuel

NIJMEGEN, 20120426 -- Eigenlijk zijn we nauwelijks meer in staat om van onszelf te houden. Dat is jammer, want daardoor verliezen we ook de mogelijkheid om een ander echt lief te hebben, stelt auteur Monique Samuel. De boodschap van deze seculiere Soeterbeeck Preeck is dan ook: Gij zult uzelf liefhebben – en o ja, de ander ook. Zondag 20 mei 2012, 11.00 - 12.00, Mariënburgkapel, Mariënburg 26, Nijmegen

Als we onszelf niet meer kunnen ontdekken in de ander, ligt de weg open voor angst en haat. Zoals we overal om ons heen kunnen constateren. Maar ja, dat onvermogen: wat doen we eraan?

Koffie en livemuziek maken deze seculiere preek op de zondagochtend in de Mariënburgkapel compleet. Edwin Kayser, leadzanger van de veelgeprezen band Kayser Karel, opent de Preeck met  In the Name of Love van U2,  waarbij iedereen mag meezingen.

Monique Samuel is auteur en politiek commentator. Ze was verschillende keren te gast bij Pauw en Witteman als commentator bij de gebeurtenissen rond de Arabische Lente. 

Deelname: € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis 

Meer informatie en inschijven op www.ru.nl/sp/moniquesamuel

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel uit van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw en Ikon dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen, preecken en meer, verkent wat ons heilig is.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie