Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plannen voor nieuwe locatie nachtopvang Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 23-05-2012
Vindplaats van dit bericht
Bron: Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Plannen voor nieuwe locatie nachtopvang Leeuwarden

ZIENN en de gemeente Leeuwarden hebben plannen om de huidige nachtopvang in de Terp te verhuizen naar het pand Wirdumerpoort aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Het gebouw de Terp in Leeuwarden sluit op termijn omdat de maatschappelijke opvang meer over de provincie Fryslân wordt verspreid. Het wijkpanel Oranjewijk is inmiddels op de hoogte gesteld. Voor de omwonenden komt er een informatieavond.

Locatie

Na een lange zoektocht is er uiteindelijk een geschikte locatie gevonden. De Wirdumerpoort, kan worden verbouwd tot een geschikte nachtopvang. Het pand zit in het centrum van Leeuwarden, biedt voldoende ruimte en is beschikbaar. Er komen 40 slaapplaatsen, verdeeld over tien eenpersoons, vijf tweepersoons en vijf vierpersoonskamers. De bedoeling is dat ook de kantoorfuncties van ZIENN verhuizen naar de Wirdumerpoort.

Informatieavond

Om hierover een definitief besluit te nemen worden alle omwonenden tijdens een informatieavond op 31 mei geïnformeerd over de zoektocht naar een geschikte locatie en over de accommodatie en de bezoekers van de nachtopvang. Het college van B en W gebruikt de voor- en tegenargumenten als input voor de definitieve besluitvorming.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie