Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Harense Smid gaat haar multi-channel keten integraal aansturen

De Harense Smid gaat haar multi-channel keten integraal aansturen


Oss, 20120613 -- Consumenten electronicaketen De Harense Smid gaat Slim4 van Slimstock inzetten om de voorraad in het distributiecentrum, de winkels en de webshops op elkaar af te stemmen en te optimaliseren. Daarnaast wil de Harense Smid nog efficiënter gaan werken in het planning- en inkoopproces.

De Harense Smid, die zich onderscheidt met hoogwaardige service op adviesgebied en in de aftersales, belevert 46 winkels in Nederland en België vanuit het centrale Distributiecentrum in Oss.

Om haar klanten in deze zeer competitieve markt nog beter te bedienen, wil de Harense Smid de servicegraad verder verhogen. Door SAP uit te breiden met Slim4 wordt de voorraad beter afgestemd op de toekomstige klantvraag uit de diverse kanalen. Multi-channel dynamiek Een kritische succesfactor voor de Harense Smid is een dynamisch aangestuurde logistieke keten, die de multi-channel formule volledig volgt. Met de groeiende populariteit van de webwinkels harensesmid.nl, elektrokoopjes.nl en megapool.nl heeft het vinden en behouden van de juiste voorraad met minimaal kapitaalbeslag de hoogste prioriteit.

Slim4 versterkt SAP Net als vele andere bedrijven kiest de Harense Smid een Composed Solution als IT landschap. Hierin vormt SAP de robuuste backbone die wordt aangevuld met ‘best of breed’ oplossingen. Voor het dynamisch aansturen van de voorraad is gekozen voor Slim4 van Slimstock. In de beslissing speelde mee dat een groot aantal Retailers al ervaring had met deze combinatie. Er is gepland om voor het eind van het jaar volledig operationeel te zijn.

Over de Harense Smid

De Harense Smid bestaat al ruim 175 jaar, en met ruim 650 medewerkers en 46 winkels in Nederland en België, is het dé consumenten elektronicaketen die service hoog in het vaandel heeft staan. Niet voor niets is de Harense Smid hofleverancier sinds 2003. Het assortiment bestaat uit wasmachines, vaatwassers, koelkasten, inbouw apparatuur, kortom alle huishoudelijke apparatuur. Maar de Harense Smid is ook de specialist voor lcd, plasma en 3D tv. Computerapparatuur vindt u in onze shop-in-shops van Vobis. Enkele speciaalwinkels van de Harense Smid verkopen verlichting, tuinmeubilair, gashaarden en fietsen.

Kijk voor meer informatie op www.harensesmid.nl

Over Slimstock:

Slimstock is Europees marktleider op het gebied van forecasting en voorraadoptimalisatie. Met 85 man bedient Slimstock ruim 450 klanten in binnen- en buitenland. Slimstock richt zich zowel op voorraadoptimalisatie van het centrale magazijn als op winkelreplenishment.

In 2010 heeft het de ING Retail Jaarprijs in de categorie Beste Retail Excellence-idee gewonnen, omdat het concept van dynamisch voorraadbeheer bewezen succesvol is gebleken. Huidige klanten zijn ondermeer: Blokker, Sligro, Agri Retail, Kwantum, Schiphol, Prénatal, Xenos, DA Retail, Halfords, Rituals, BCC en sinds kort dus ook De Harense Smid. Kijk voor meer informatie op www.slimstock.com.



Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie