Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publieksdag bij opgraving van scheepswrak uit Tachtigjarige oorlog

Datum nieuwsfeit: 16-06-2012
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Lelystad - Aan de Vogelweg in Lelystad, net onder het maaiveld, ligt het wrak van een vrachtschip uit de tachtigjarige Oorlog. Archeologen en studenten van de International Fieldschool for Maritime Archaeology Flevoland (IFMAF) zijn dagelijks bezig om informatie over dit schip 'boven water te krijgen'. Op 16 juni 2012, van 11 tot 16 uur, is er een speciale publieksdag. Archeologen geven tijdens deze dag graag uitleg over het 16e eeuws scheepswrak en de vondsten tot nu toe. De opgraving is aan de Vogelweg 10, in Lelystad (achter Lelystad Airport). Tijdens de publieksdag op 16 juni vertellen de archeologen over het scheepswrak, de opgraving en de technieken die zij toepassen tijdens het graven. Ook wordt een digitale tekenarm gedemonstreerd. Hiermee tekenen de archeologen, op basis van metingen, het scheepswrak in 3D. Ook is er tijdens de publieksdag informatie te verkrijgen over de w......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie