Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSS
 

'Are all men pedophiles?' wint NVVS Seksuologie Mediaprijs 2012

Datum nieuwsfeit: 06-12-2012
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: NVVS
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share


'Are all men pedophiles?' wint NVVS Seksuologie Mediaprijs 2012


Jury prijst nuance in documentaire over pedoflie

AMSTERDAM, 20121206 -- Vanmiddag heeft de Nederlandse Vereniging van Seksuologie (NVVS) de Seksuologie Mediaprijs 2012 uitgereikt aan de jonge documentairemaker Jan Willem Breure voor zijn documentaire Are All Men Pedophiles? Met deze prijs – die voor het derde achtereenvolgend jaar is uitgebracht - spoort de NVVS mediaprofessionals aan tot het verstrekken van kleurrijke, degelijke en gebalanceerde informatie over seksualiteit.

Vele facetten van pedofilie

In Are All Men Pedophiles? zoekt Breure uit waar de grens ligt tussen het als man aangetrokken worden door tienermeiden en een pedofiele seksuele voorkeur. Verschillende facetten van pedofilie worden in historisch, cultureel, juridisch, psychisch en neurobiologisch perspectief belicht.

Wetenschappelijke benadering ingekleurd met persoonlijke ervaringen

Breure interviewt behandelaars en andere deskundigen, religieuze leiders, mannen en vrouwen met een pedofiele voorkeur en mensen die als kind tot seks zijn gedwongen door pedoseksuelen. Daarbij neemt hij de rol van de media onder de loep en houdt zich al vragen stellend, ver van een eigen oordeel. Daarmee brengt Breure volgens de jury nuance aan in de hetze die de samenleving momenteel ook lijkt te voeren tegen mensen met een pedofiele voorkeur die niet aan hun gevoelens toegeven en zich laten behandelen om te voorkomen dat ze een (pedo)seksueel delict plegen.

Confrontatie met vastgeroeste conventies en dogma’s

De twee andere genomineerden voor NVVS Seksuologie Mediaprijs 2012 waren de website 'Love Matters' van Radio Nederland Wereldomroep en de VPRO documentaire 'The Sunny Side of Sex' gemaakt door Sunny Bergman. De site Love Matters – gemaakt met partners van RNW in Afrika en Azie, geeft volgens de jury op een ludieke manier veel en brede info over relaties en seks met aandacht voor communicatie tussen partners. Sunny Bergman doet op verfrissende en open wijze verslag van een mooie antropologische zoektocht naar seksuele gewoonten. Daarmee maakt ze de kijkers bewust van seksuele diversiteit en confronteert hen met vastgeroeste conventies en dogma's.

Meer kleur dan Vijftig Tinten Grijs

"Seksualiteit is veel kleurrijker dan de vijftig tinten grijs waarin de meeste media haar afschilderen. De genomineerden voor de derde NVVS Mediaprijs erkennen dit in hun gedegen en veelkleurige berichtgeving over seksualiteit", aldus de jury, bestaande uit vier NVVS -seksuologen en een communicatiedeskundige. Zie het complete juryrapport in de bijlage. Meer informatie over de winnende documentaire is te vinden op www.areallmenpedophiles.com

bijlage: http://www.nieuwsbank.nl/pers/JuryRapportNVVS.docxNoot voor redacties


Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Vindplaats van dit bericht // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven


Klik hier voor het Nieuwsbank persberichtenformulier
 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie