Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe website www.liefde-voor-veganisme.net

Datum nieuwsfeit: 12-05-2015
Bron: www.liefde-voor-veganisme.net
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe website www.liefde-voor-veganisme.net


VOORHOUT, 20150512 -- Mira Caspers van de Stichting Alternatief Idee heeft een nieuwe website het licht doen zien: www.liefde-voor-veganisme.net. De nieuwe site biedt meer dan 150 eigen geschreven veganistische recepten en andere informatie over veganisme. De recepten zijn ingedeeld in duidelijke categorieën. Haar site biedt een ongewoon grote varieteit in veganistische recepten. Zelfs het lekkers voor bij de koffie ontbreekt niet.

"Er zijn al wel weblogs, die een persoonlijke noot bij het recept schrijven, dat doe ik niet. Ik kom liever meteen to the point", aldus Mira. Anders dan veel weblogs, biedt de nieuwe website ook links naar informatie elders. Basisinformatie over veganisme, de vraag wat het is en waarom wordt op de site door Mira zelf beantwoord. Er staat ook info over eiwit met daarbij een lijst van produkten en de hoeveelheid eiwit en calorieën per produkt. Al met al is deze combinatie van informatie nieuw op internet.

Deze website www.liefde-voor-veganisme.net maakt onderdeel uit van Stichting Alternatief Idee: http://www.alternatief-idee.net/ Mira Caspers: "Voor ik met deze website begon was ik al lang bezig met www.alternatief-idee.net al sinds 2007. In 2010 is er een stichting voor opgericht, zie http://www.alternatief-idee.net/foundation-stichting. Ik ben nu begonnen met www.liefde-voor-veganisme.net om het onderwerp apart te kunnen zetten en meer toe te lichten."

"In 2014 deden mijn man en ik mee met de vegan challenge. Toen is al snel het schrijven van recepten begonnen. Ik had behoefte aan recepten met voldoende groenten, recepten voor complete maaltijden en duidelijk aangegeven hoeveelheden van de ingrediënten. Voor de vegan challenge aten mijn man en ik al een aantal jaren vegetarisch. Daardoor was het niet moeilijk nieuwe recepten te schrijven die veganistisch zijn."

"We hebben een biologisch groentepakket waardoor veel recepten gebaseerd zijn op wat er in het pakket zat. Maar verder gebruik ik ook groente uit de supermarkt en soms iets van de groenteman. Recepten zijn er zelfs voor ontbijt, lunch, smoothies, toetjes en lekkers voor bij de koffie."

Waarom veganisme?

Mira Caspers is veganiste omwille van de dieren. Ze wil niet dat er dieren worden gedood voor haar eten (van vlees) of voor haar schoenen (van leer) of andere produkten. "Voor melk worden de dieren veel te veel doorgefokt", zegt Mira, "met als gevolg dat ze niet meer zouden overleven zonder boer. Het kind wordt bij ze weggehaald en mannetjes worden al vroeg gedood. Ook kippen worden veel te veel doorgefokt voor de eieren en mannelijke kuikentjes worden meteen al gedood."

Veganisme is ook beter voor het milieu, de aarde en de mens. Al die dieren krijgen voer en voor 1 kilo vlees er is 5 kilo aan planten nodig waarvan 1 kilo soja. Dat vraagt heel veel land, waardoor er te veel bossen worden gekapt en veel water nodig is. Voor vlees is meer water nodig dan voor sojabonen. Mira: "Het voedselprobleem zou zijn opgelost als we allemaal plantaardig zouden eten".

Meer informatie op www.liefde-voor-veganisme.netNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie