Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veganisme als reactie op ‘vleesfeesten’

Datum nieuwsfeit: 11-12-2015
Bron: GigaBoek
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Veganisme als reactie op ‘vleesfeesten’


Het hele jaar rond met veganistische recepten

Broek op Langedijk, 20151211 -- Veganisme is een manier van leven. Dat zegt Mira Caspers van de Stichting Alternatief Idee, die de traditionele kersttijd aangrijpt om een boek vol veganistische recepten uit te brengen. Voluit heet het boek: 270 Vegan recepten voor alle seizoenen. Het dikke boek is rijkelijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en bevat een handige index.

Mira Caspers en haar man aten al jaren vegetarisch toen ze zich in 2014 inschreven voor de Vegan Challenge. Dat beviel zo goed dat ze begin dit jaar de website liefde-voor-veganisme.net opzette en recepten begon te verzamelen. Het voedselprobleem in de wereld zou opgelost zijn als iedereen plantaardig zou eten, zo zegt de schrijfster. Maar veganisme is meer dan een dieet; het is een manier van leven die zo veel mogelijk uitbuiting van en wreedheid tegen dieren ten behoeve van voedsel, kleding of enig ander doel uit wil sluiten. 

De recepten van Mira blinken uit door de toegankelijkheid en eenvoud. Met andere woorden, iedereen kan probleemloos veganistisch koken met dit bijzondere kookboek. In het boek staan ook winkels (online en offline) genoemd waar de gebruikte ingrediënten gekocht kunnen worden. 

Het kookboek kost € 24,95 en is verkrijgbaar in twee varianten: als paperback en in een ringband. De paperback is verkrijgbaar op www.gigaboekshop.nl en (binnenkort) bij Bol.com; beide versies zijn ook bij de auteur te koop.

www.alternatief-idee.net

www.liefde-voor-veganisme.netNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie