Inbraak stimuleert stille verkoop woningen


PANNINGEN, 20160210 -- “Wie biedt wat de zoeker zoekt, staat hoog in de resultatenlijst. Zorg dus dat u zoveel mogelijk informatie over het object laat zien. Elke foto, plattegrond of video geeft de zoeker een ander stukje informatie. Voor wat betreft het aantal foto’s zorg dat er minimaal 10 foto’s worden geplaatst.” Deze tekst staat in een checklist van Funda voor makelaars om een optimale ranking na te streven. Want hoe hoger in de resultatenlijst des te beter. Maar wat nu als deze informatie wordt gebruikt door ongenode gasten?

“Zo zijn we, vandaag benaderd door een makelaar uit de omgeving Utrecht die gesproken had met een echtpaar dat de afgelopen maanden maar liefst 3 keer bezoek had gehad van inbrekers”, aldus Foppe ten Broek van Makelaars Stille Verkoop.

Hoewel het niet direct aan te tonen is, dat dit zou komen doordat de woning uitgebreid met foto’s plattegrond e.d. op Funda staat, vond dit echtpaar het allemaal wel heel toevallig. Daarom hebben ze besloten hun woning niet langer op Funda te plaatsen maar de makelaar te vragen de woning in stille verkoop te nemen.

Aangezien ze toch graag de woning willen verkopen zijn ze in zee gegaan met het concept van Stille Verkoop.

Stille verkoop is een verkoopwijze die vooral toegepast wordt bij de verkoop van woningen. De verkoop van de woning wordt daarbij niet aan de grote klok gehangen. Dus geen advertenties en/of een te koop bord in de tuin. De woning krijgt bij stille verkoop alleen een omschrijving op de website zonder foto's en zonder adres. Een sfeerfoto van de woning of omgeving is wel mogelijk. Daarmee is de woning niet identificeerbaar, maar krijgt de koper wel een indruk. Omdat niet alles op internet komt te staan biedt de verkoopwijze meer privacy bij de verkoop. Alleen een serieuze kandidaat-koper wordt door de makelaar nader geïnformeerd.


Deel: ' Inbraak stimuleert stille verkoop woningen '




Lees ook