Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier aanhoudingen na overval in woning, recherche zoekt specifieke g..

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Vier aanhoudingen na overval in woning, recherche zoekt specifieke g..


Vier aanhoudingen na overval in woning, recherche zoekt specifieke getuige

Laatste update:
20-03-2017 | 14:28

Hoogland/Amersfoort - Vrijdagmiddag 17 maart hielden agenten vier verdachten aan voor een woningoverval aan de Pastorielaan. De bewoner werd met geweld in zijn woning overvallen. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt een specifieke getuige.

Rond 14.00 uur kwam een melding dat een auto met verhoogde snelheid door een wijk reed. Agenten zagen de auto rijden op de Rondweg Noord. Inmiddels was er ook een melding gekomen dat een bewoner van de Pastorielaan met geweld in zijn woning was overvallen. De daders waren er met buit vandoor
gegaan.

De bestuurder van de auto voldeed op de Rondweg Noord niet aan het stopteken en verhoogde de snelheid. Een achtervolging werd ingezet die eindigde op de Hogeweg. Vier mannen stapten uit de auto en renden weg. Drie van hen konden in de omgeving worden aangehouden. De vierde verdachte wist in
eerste instantie te ontkomen, maar kon door agenten bij een horecagelegenheid op de Hogeweg worden aangehouden.

In de auto troffen agenten een deel van de buit aan. De verdachten, een 33-jarige en 26-jarige man uit Rotterdam, een 24-jarige man uit Lelystad en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast. Zij worden vandaag, maandag 20 maart, voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Fietser gezocht
De recherche is op zoek naar een specifieke getuige, een fietser. Deze man van rond de twintig, fietste rond 14.45 uur over de Bevrijdingsweg, komende uit de richting van het Sikkemapad. Hij reed een steeg in. In de steeg stopte hij vervolgens om een pakketje op te rapen dat op straat lag.
Vermoedelijk is dat een gedeelte van de buit die de overvallers meegenomen hadden en in de steeg hadden laten vallen.

Deze fietser wordt verzocht zich te melden bij de politie in Amersfoort. Dat kan door te bellen met 0900-8844, door langs te komen op een politiebureau of door zich te melden via onderstaand formulier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie