Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Namen inbrekers Goedereede al bekend voordat ze inbraak plegen

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Namen inbrekers Goedereede al bekend voordat ze inbraak plegen


Namen inbrekers Goedereede al bekend voordat ze inbraak plegen

Laatste update:
20-03-2017 | 14:39

Goedereede Stellendam - Buurtpreventie Flakkee maakte zaterdag het verschil: twee gewelddadige inbrekers in Goedereede vielen eerder die zaterdag al op in Stellendam via de `tamtam' van Buurtpreventie. Met het opgeschreven kenteken ging het duo nabij Hellevoetsluis in de boeien.

In de boeien aangehouden In de boeien aangehouden

Het onderbuikgevoel van buurtbewoners in Goedereede bleek juist. Twee mannen in een auto reden zaterdagavond rond 18.50 uur net wat te rustig, maar daarmee extra opvallend, door de straat. Een voordeel van een klein dorp waar iedereen elkaar wel een keer gezien heeft: het was de leden van de
buurtpreventie-app helder dat de mannen niet uit het dorp kwamen.

Ze gaven het kenteken en merk en type door aan de surveillerende agenten. Dat bleek niet voor niks want het kenteken stond op naam van een notoire inbreker uit Maassluis.

De agenten reden waren op dat moment in Middelharnis en reden richting Stellendam om uit te kijken naar het duo. Onderweg hoorden ze dat in Goedereede twee inbrekers waren overlopen in de Charbonstraat. Na een gevecht met bewoners, waarbij onder andere een bril van het hoofd werd geslagen,
wisten ze te ontkomen En inderdaad: het bleek dezelfde auto die eerder was gezien in Goedereede.

Agenten voorzagen dat de mannen via de N57 zouden vluchten en dat bleek het geval. Ze zagen het duo, maar dat ging er vandoor. Onderweg gooiden ze buit en inbrekersgereedschap uit de auto.

De twee mannen uit Maassluis (19 en 24) zitten vast.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie