Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissaris van de Koning en wethouder planten samen eerste boom tij..

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Krimpen aan den IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Commissaris van de Koning en wethouder planten samen eerste boom tij..


20 maart 2017
Op woensdag 22 maart 2017 is de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is Krimpen aan den IJssel Accent-gemeente van de provincie Zuid-Holland. Daarom plant Commissaris van de Koning Jaap Smit samen met wethouder Marco Oosterwijk de eerste boom, een Acer rubrum 'Red Sunset' (Rode Esdoorn). Ook maken bijna 40 kinderen Krimpen aan den IJssel, de Groenste Gemeente van 2016-2017, nog groener door het planten van een aantal bomen en vaste planten langs de Molenvlietsingel. Naast de kinderen van de Jeugdnatuurwacht doen dit jaar ook kinderen van de kindergemeenteraad mee aan de viering van de 60e Boomfeestdag.
Planten bomen en vaste planten
Dit jaar zijn er meerdere redenen voor een extra feestelijke viering van de Boomfeestdag. Naast het 60-jarig jubileum van de landelijke Boomfeestdag viert de Jeugdnatuurwacht haar 45-jarig bestaan. Om 13.30 uur wordt de eerste boom geplant op de hoek van de Molenvlietsingel en de Noorderstraat. Daarna planten vertegenwoordigers van de Jeugdnatuurwacht en kindergemeenteraad een boom. Vervolgens planten alle aanwezige kinderen ongeveer 30 bomen en een aantal vaste planten bij de elzen die al langs de singel staan. De nieuwe bomen en planten maken de omgeving niet alleen groener, maar ook fleuriger.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie