Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspiratiesessie ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weert
Zoek soortgelijke berichten

Inspiratiesessie ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’


Inspiratiesessie ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’Denk mee over samen leven in WeertBouwen aan een samenleving waar iedereen zich thuis voelt. En dat samen met alle inwoners aanpakken. Een hele uitdaging, maar het is wel de ambitie die de gemeente Weert heeft. Daarom organiseren wij een inspiratiesessie over ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’, een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 april 2017 in de aula van Sint Martinus, Vogelsbleek 1 en begint om 19.30 uur.
In de ouderenzorg zijn grote veranderingen gaande. We leven steeds langer en het aantal ouderen neemt ook toe. De zorg verandert, mensen blijven langer thuis wonen en pakken meer op met hun eigen netwerk. Wat betekent dit voor de ouderenzorg?
Samen aan de slag
Gea Sijpkes, directeur van Woon- en zorgcentrum Humanitas Deventer, komt vertellen over het project “De Woonstudent”. Deze instelling wordt internationaal vaak gezien als het “meest innovatieve verzorgingshuis van Nederland”. Geriater Katie Dermout van het SJG Weert houdt een inleiding over de impact van dementie op het dagelijks leven. Enkele lokale praktijkvoorbeelden presenteren zich. Wat kunnen we leren van deze goede voorbeelden? Welke vragen of knelpunten zijn er in onze gemeente als het gaat om ouder worden en langer zelfstandig wonen? Hoe kunnen we initiatieven verbinden en versterken? Waar zitten nog “witte vlekken” en wie wil daarmee aan de slag? Wethouder Paul Sterk is gastheer van de avond.
Inspiratie is aanstekelijk
Bent u betrokken bij de zorg voor ouderen of organiseert u welzijnsactiviteiten voor ouderen? Zou u wat willen doen of betekenen voor ouderen in uw wijk of dorp of zou u zelf mensen willen ontmoeten om samen iets mee te organiseren voor anderen? U bent van harte welkom. Schrijf u dan in via deze link: inschrijfformulier.Geplaatst: 20-3-2017

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie