Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dronevlieger op Schiphol staande gehouden

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Dronevlieger op Schiphol staande gehouden


Dronevlieger op Schiphol staande gehouden

Laatste update:
20-03-2017 | 17:35

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Schiphol - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag 20 maart op Schiphol een 21-jarige man uit Oekraine staande gehouden, omdat hij met een drone voor de vertrekhal van het vliegveld vloog. Na onderzoek van het team Luchtvaartoezicht van de politie en in overleg met het Openbaar
Ministerie heeft de man een schikkingsvoorstel van EUR500,- gekregen en is zijn drone in beslag genomen.

De man wilde voor zijn vertrek nog snel met zijn drone een filmpje maken van zijn familie en vrienden. Het is alleen niet toegestaan om met een onbemand luchtvaarttuig in gecontroleerd luchtruim te vliegen, omdat dat het vliegverkeer ernstig in gevaar kan brengen.

De Oekrainer heeft het schikkingsvoorstel snel betaald en de afstandsverklaring getekend om zo zijn eigen vlucht niet te missen.

Regels

Het vliegen met onbemande luchtvaarttuigen is in Nederland aan regels gebonden. Lees hier meer over de regels voor het vliegen met drones op de website van de Rijksoverheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie