Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Burgemeester van Frankfurt: BDS hanteert nazi-praktijken

Datum nieuwsfeit: 20-03-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: CIDI
Zoek soortgelijke berichten

Burgemeester van Frankfurt: BDS hanteert nazi-praktijken

in Antisemitisme / by Roel Abraham / on 20/03/2017 at 16:37 / Tags: BDS, BRD, Duitsland, Frankfurt, Hamas

Een zeldzaam staaltje van duidelijkheid ten opzichte van de BDS-beweging uit de mond van een hoogwaardigheidsbekleder in Duitsland, afgelopen week. De burgemeester van Frankfurt/Main, Uw Becker (CDU), gaf de BDS-beweging er van langs in niet mis te verstane woorden: de beweging steunt 'diepgewortelde antisemitische propaganda' en sterker nog - streeft deze na. Volgens hem hanteert de beweging dezelfde terminologie als die van de 'Bewegung', de nationaal-socialisten. 'Kauft nicht bei Juden.' Hij heeft een aan BDS verwante organisatie, Kopi genaamd (Deutsche Koordinierungskreis Palaestina Israel), opgeroepen hun protest-evenement '50 jaar Israelische bezetting' te cancelen.

Sacha Stawski, een van de organisatoren van het protest tegen deze Kopi/BDS-manifestatie vertelt: 'Frankfurt heeft altijd een sterke band met Israel gehad. Het geeft geen pas zo'n eenzijdige demonstratie van Israel-haat ten toon te spreiden. De organisatie bestaat uit antisemieten en mensen die oproepen tot het opheffen van Israel en die Joden met nazi's vergelijken. De eisen die ze aan Israel stellen gelden alleen voor de Joodse staat en voor geen enkel ander land, deze dubbele standaard past niet in onze stad. We zijn dankbaar dat onze burgemeester zich aan onze zijde schaart en zich zo duidelijk uitspreekt.'

Een aantal sprekers op het BDS-evenement, dat in juni zou moeten plaatsvinden, is niet onomstreden. Zo staan Norman Peach en Matthias Jochheim ingepland, zij waren aan boord van de Mavi Marmara, een 'islamistisch scheepskonvooi' dat probeerde de door de VN (sic) goedgekeurde blokkade van de havens van Hamas (Gaza) te doorbreken in 2010. Ook Ilan Pappe, Moshe Zuckermann en Majida Al-Masri staan op het programma. De verhuurder van het pand maakt zich inmiddels zorgen over de veiligheid van de bezoekers. De burgemeester heeft hem gevraagd af te zien van de verhuur van de ruimtes.

Kopi reageerde bij monde van de al genoemde Matthias Jochheim: 'Wij zijn niet antisemitisch en laten het evenement gewoon doorgaan'. Ook weigerde hij zich van BDS te distantieren.

Bronnen: EJC, JPost, Frankfurter Rundschau, WikiPedia

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie