Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Datum nieuwsfeit: 21-04-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Maak het inbrekers niet te makkelijk


Maak het inbrekers niet te makkelijk

Laatste update:
21-04-2017 | 13:31

Eenheid Den Haag - Ga je er tijdens de meivakantie even lekker tussenuit of een dagje weg? Let op, want traditioneel wordt in de vakantieperiodes meer ingebroken. Neem daarom bij vertrek voorzorgsmaatregelen om je woning beter te beveiligen.

Realiseer je dat een inbraak zo is gepleegd. Na een week vakantie thuiskomen en een grote ravage aantreffen is heel vervelend. Wek de indruk dat iemand thuis is door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag goede buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een
oogje in het zeil te houden.

Tips tegen inbreken tijdens vakantie

* Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels eruit en berg ze op.
* Breng tijdschakelaars aan op je verlichting. Een woning die dag en nacht donker is, is voor een inbreker een duidelijke hint.
* Rij niet dagen voordat je op vakantie gaat met een dakkoffer op je auto. Inbrekers rijden geregeld door de wijk op zoek naar inbraakgevoelige huizen. Een goede inbreker heeft in de gaten dat je op vakantie gaat.
* Kijk uit met wat je de digitale wereld laat weten. Een crimineel kan onbedoeld je tweet, Facebookbericht of weblog onder ogen krijgen.
* Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie in geval van nood kan bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie