Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Texas House of Representatives unaniem tegen BDS

Datum nieuwsfeit: 21-04-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: CIDI
Zoek soortgelijke berichten

Texas House of Representatives unaniem tegen BDS

in Ander nieuws / by Elkan van der Raaf / on 21/04/2017 at 14:07 / Tags: BDS, Israel, vooroordelen, VS

Het Texaanse House of Representatives heeft donderdag unaniem voor een anti-BDS wet gestemd. Naar verwachting zal gouverneur Greg Abbott begin mei zijn handtekening onder de wet zetten. In maart sprak de Texaanse Senaat ook al haar steun uit voor anti-BDS wetgeving. Hiermee sluit The Lone Star State zich aan bij andere Amerikaanse staten die ook niks van BDS moeten weten.

Het door Representative Phil King ingediende wetsvoorstel HB89 verbiedt de overheid van Texas zaken te doen met bedrijven die Israel boycotten. Dit verbod geldt ook voor pensioenfondsen van de staat. Alle aanwezige Representatives in het Huis stemden voor. The Lone Star State is hiermee de vijftiende staat in de VS die maatregelen tegen BDS neemt.

Mede-indiener Jeff Leach liet weten dat met deze wet Texas haar onwrikbare steun voor Israel bevestigt. Volgens hem delen de twee `dezelfde democratische principes en morele waarden waarop ze zijn gesticht en floreren'.

De directeur van The Israel Project Josh Block bedankte de Texaanse regering voor `het inzien van de haatvolle intenties van BDS'. De `garantie dat er geen belastinggeld naar discriminatie gaat' bekrachtigt volgens hem de vriendschap tussen Israel en Texas.

Christians United for Israel (CUFI) voorzitter John Hagee is trots dat Texas zich niet laat beinvloeden door de haatzaaierij van de BDS-beweging. Volgens Hagee is Texas - de thuisstaat van CUFI - dan ook een van de meest pro-Israelische staten van het land.

Israel is de vierde grootste handelspartner van Texas. Meer dan 300 Texaanse bedrijven doen zaken met de Joodse staat en in het jaar 2015 werd er voor meer dan 500 miljoen dollar van Texas naar Israel geexporteerd.

Bronnen: The Jerusalem Post, JTA, Texas House of Representatives.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie